منصور خزایی با اشاره به اینکه میزان کود توزیع شده شامل ۴۶۵۰ تن کود ازته، ۴۹۰ تن کود فسفاته و ۱۶۰ تن کود پتاسه برای کشتهای زراعی است، افزود: ۴۳۰۰ تن از کودهای توزیع شده مربوط به سهمیه پاییزه بوده است.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان فامنین در ادامه گفت: توزیع کود از طریق سامانه پایش کود و با صدور حواله الکترونیکی توسط کارشناسان به عنوان کاربران سامانه انجام میشود.
وی با تأکید بر اینکه سهمیه کود شهرستان از طریق شرکت خدمات حمایتی کشاورزی، سازمان تعاون روستایی و اتحادیه تعاونیهای تولید استان متناسب با زمان مصرف برای بهرهبرداران تأمین میشود، تصریح کرد: استفاده بهینه و به موقع از کودهای کشاورزی در افزایش راندمان تولید تأثیر بسزایی دارد.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان همدان، خزایی با اشاره به آغاز توزیع کود بهاره یادآور شد: نرم کود تخصیص یافته به کشتهای مختلف در سامانه پایش کود بارگزاری شده و با توجه به سطوح کشت ثبت شده در سامانه پهنهبندی همچنین با رعایت الگوی کشت شهرستان حواله صادر میشود.
وی با اشاره به اینکه مستمر بر مقدار و نحوه توزیع توسط کارگزاران مجاز شهرستان طی بازدیدهای دورهای پایش کود نظارت میشود، خاطرنشان کرد: بهرهبرداران، کودهای مورد نیاز خود را از مراکز مورد تأیید جهادکشاورزی تهیه کنند به طوریکه تعداد کارگزاریهای مجاز توزیع کود در شهرستان هشت شرکت شامل تعاونیهای روستایی تولید، بخش خصوصی و اتحادیه شرکتهای تعاونیهای روستایی شهرستان است.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان فامنین در ادامه یادآور شد: از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون چهار نوبت پایش کود با هدف کنترل کیفی مواد کودی و در راستای جلوگیری از توزیع کودهای تقلبی و فاقد شماره ثبت با حضور اکیپ شهرستان انجام شده است.
وی با بیان اینکه هشت نوع کود دارای شماره ثبت هستند، از همین رو با هدف بررسی کیفیت مواد کودی و تطابق اطلاعات درج شده روی بستهبندی با محتوای آن نمونهبرداری و به سازمان جهادکشاورزی برای انجام اقدامات بعدی ارسال شده است، اضافه کرد: بهرهبرداران میتوانند با اطمینانخاطر بیشتری از انواع کودهای مجاز استفاده کنند.
خزایی اظهار کرد: توصیه میشود کشاورزان براساس آزمون خاک و نیاز واقعی خاک، نسبت به اضافه کردن کود شیمیایی به خاک اقدام و از مصرف بیرویه کودهای شیمیایی و بدون توصیه کارشناس خودداری کنند چرا که افزایش بیرویه کودهای شیمیایی برای خاک و گیاه مضر است و باعث افزایش هزینه تولید میشود.
انتهای پیام
نظرات