• شنبه / ۲۵ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۱:۵۷
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403012512955
  • خبرنگار : 71604

پژوهشگران «دانشگاه کالیفرنیا سانتا کروز» مطرح کردند

اورانوس گازی‌تر از آن است که تصور می‌کردیم!

اورانوس گازی‌تر از آن است که تصور می‌کردیم!

پژوهشگران «دانشگاه کالیفرنیا سانتا کروز» در بررسی جدید خود درباره اورانوس، متان را در اعماق آن یافتند و به این نتیجه رسیدند که شاید این سیاره گازی‌تر از تصور آنها باشد.

به گزارش ایسنا، به نظر می‌رسد سیاره اورانوس با آنچه تصور می‌شد، متفاوت است.

به نقل از دیلی‌میل، دانشمندان متان را در اعماق اورانوس یافته‌اند و دریافته‌اند این سیاره گازی‌تر از آن چیزی است که پیشتر تصور می‌شد.

بررسی‌های اولیه درباره اورانوس نشان دادند که این سیاره عمدتا از هلیوم، هیدروژن و کمی متان تشکیل شده اما یک پژوهش جدید نشان می‌دهد که اورانوس به طور قابل توجهی از انتظارات پیشین فراتر رفته است.

نکته عجیب درباره متان این است که به شکل گاز نیست، بلکه به صورت منجمد یا خمیرمانند در هسته اورانوس قرار دارد.

پژوهشگران «دانشگاه کالیفرنیا سانتا کروز»(UCSC) معتقدند به رغم یافته‌هایی که می‌گویند اورانوس به طور کامل از یخ تشکیل شده، در واقع تقریبا ۱۰ درصد آن متان است.

این پژوهش نشان می‌دهد که طبقه‌بندی اورانوس به عنوان یک غول یخی ممکن است دیگر دقیق نباشد و شاید مقادیر زیادی از متان به شکل‌گیری این سیاره کمک کنند.

ناشناخته‌های زیادی درباره اورانوس باقی مانده‌اند زیرا این سیاره در فاصله ۱.۹ میلیارد مایل از زمین قرار دارد اما از آنجا که منظومه شمسی دائما در حال حرکت است، این فاصله روزانه تغییر می‌کند و به فاصله دو میلیارد مایل از زمین هم می‌رسد.

در طول تاریخ فقط یک فضاپیما از نزدیکی اورانوس پرواز کرده است. این فضاپیما «وویجر ۲»(Voyager 2) بود که در دهه ۱۹۸۰ از نزدیکی اورانوس به پرواز درآمد و دانشمندان را با این باور روبرو کرد که این سیاره کاملا از یخ تشکیل شده است.

پژوهشگران برای درک بهتر این موضوع، صدها هزار مدل رایانه‌ای از درون اورانوس توسعه دادند و سعی کردند تا تعیین کنند که کدام مدل شباهت بیشتری به جرم و شعاع غول یخی دارد.

هر مدل دارای سطوح متفاوتی از متان، هلیوم و هیدروژن بود اما پژوهشگران دریافتند مدل‌هایی که بیشترین عنصر گاز را دارند، بیشتر شبیه به اورانوس هستند.

اکنون پژوهشگران به دنبال پاسخ دادن به این پرسش هستند که اگر گاز زیادی در اورانوس وجود دارد، پس چرا این سیاره از یخ تشکیل شده است.

یافته‌های این پژوهش می‌توانند اطلاعاتی را درباره این سیاره دوردست و غول‌های نزدیک آن از جمله نپتون ارائه دهند تا چگونگی شکل‌گیری آنها را تأیید کنند و بهتر توضیح دهند که این سیارات از چه عناصری ساخته شده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha