• چهارشنبه / ۲۲ فروردین ۱۴۰۳ / ۰۹:۱۰
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1403012211611
  • خبرنگار : 71662

عارضه‌های پوستی که ریشه در سبک تغذیه ناسالم دارند

عارضه‌های پوستی که ریشه در سبک تغذیه ناسالم دارند

تغذیه نامناسب می‌تواند آسیب‌هایی را به پوست وارد و عارضه‌هایی را ایجاد کند و در بسیاری از مواقع نیز ممکن است برای فرد نگران‌کننده باشد؛ این درحالیست که با تغییر عادات غذایی این عارضه‌های پوستی نیز کاهش می‌یابند.

به گزارش ایسنا، متخصصان پوست تنها کسانی نیستند که از وضعیت سلامت پوست‌تان شما را آگاه می‌کنند؛ فقط کافی است نگاهی به لیست غذاهایی که می‌خورید بیندازید تا متوجه شوید چرا برخی عوارض پوستی را تجربه می‌کنید. بسیاری از تغییرات ناخوشایند پوستی از چین و چروک‌ها گرفته تا ریزش مو و اگزما، با یک رژیم غذایی فقیر ارتباط مستقیم دارد.

بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، در اینجا با چند هشداری که پوست شما در مورد نوع رژیم غذایی‌تان به شما می دهد، آشنا شوید:

چین و چروک‌های زودرس

چین و چروک‌های زودرس روی پوست حاکی از آن است که شما الکل مصرف می‌کنید یا این که قند موجود در رژیم غذایی‌تان بیش از حد است. الکل رطوبت پوست را از بین می‌برد و خود عاملی برای تقویت چروک‌ها است. مصرف زیاد قند نیز روند پیری قسمت‌های مختلف بدن را افزایش می‌دهد. قند باعث تشکیل AGE ها می‌شود که به کلاژن آسیب می‌رساند.

الیاف کلاژن باید با هم در ارتباط باشند تا به حفظ ساختار پوست کمک کنند. شکر باعث آسیب پیوند بین فیبر کلاژن می‌شود که پس از قرار گرفتن در معرض نور UV از خورشید، افزایش می‌یابد. کلاژن بیشتر تخریب شده و چروک پوستی ظاهر می‌شود. برای جلوگیری از چین و چروک، مصرف قند خود را کاهش دهید. غذاهای با قند زیاد مانند آب نبات، کیک یا بستنی باید فقط گاهی مصرف شوند و نباید به عنوان بخشی از رژیم غذایی روزانه شما باشند. از نوشیدنی‌های شیرین مانند نوشابه‌های قلیایی یا نوشابه‌های مخلوط که می‌توانند تا ۱۰۰ گرم قند خالص را ارائه دهند، دوری کنید.

جوش و آکنه

غذاها به طور کلی به سه دسته با شاخص گلیسمی بالا، متوسط و پایین تقسیم می‌شوند. بروز جوش‌ها نشانه این است که شما غذاهای با شاخص گلیسمی بالا مصرف می‌کنید. غذاهایی که شاخص گلیسمی بالایی دارند باعث افزایش قندخون شده و در ادامه انسولین خون را بالا می‌برند. غذاهایی مانند برنج سفید، ماکارونی، پاستا و ... عامل ابتلا به جوش و آکنه هستند و باید غلات کامل را جایگزین آنها کرد.

بروز آکنه بدترین کابوس بخصوص در دوران جوانی است. در این میان برخی غذاها در ایجاد آکنه مقصر شناخته شده‌اند اما نکته مهم این است که تاثیر مواد غذایی بر همه یکسان نیست و محرکی که باعث بروز آکنه در یک فرد می‌شود، ممکن است روی فرد دیگر هیچ تاثیری نداشته باشد. برخی غذاهای مشخص از جمله غذاهای چرب و غذاهای حاوی قند زیاد برای جوش و آکنه پوست به عنوان یک ماشه خطر شناخته شده‌اند.

فرقی نمی‌کند نوع پوست شما چگونه است یا چند سال دارید؛ اگر می‌خواهید پوستی صاف و بدون آکنه داشته باشید باید در مصرف شکلات، غذاهای شور، آب پنیر، سویا، فست فودها، نوشیدنی‌های شیرین و نان سفید دقت کنید.

 کیسه‌های زیر چشم

کیسه‌های زیر چشم تنها ناشی از بی‌خوابی نیستند بلکه می‌توانند حکایت از کم آبی بدن داشته باشند. فراموش نکنید که وضعیت پوست شما فقط مربوط به غذا نیست بلکه نوشیدنی‌ها نیز نقش موثری در سلامت پوست دارند. بنابراین اطمینان حاصل کنید که حداقل ۳ لیتر آب در طول روز مصرف می‌کنید.

خشکی پوست

علاوه بر خطر ابتلا به فشارخون بالا، یک علت دیگر برای کاهش مصرف سدیم مطرح است؛ سدیم بیش از حد، پوست شما را خشک می‌کند. همچنین مصرف بیش از حد نمک باعث می‌شود تا پوست پف کرده به نظر آید و به بافت آن آسیب برساند.

اگزما

 اگزما گاهی ارثی است و در بیشتر موارد نتیجه حساسیت زیاد سیستم ایمنی بدن به برخی مواد غذایی است. این مواد غذایی باعث بروز و یا تشدید اگزما می‌شوند. در این صورت بهترین کار خودداری از مصرف مواد غذایی حساسیت‌زا از جمله گوشت قرمز، قهوه، شیر گاو، تخم مرغ، سویا و گردو است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha