امیر عابدینی در گفتوگو با ایسنا، درباره احتمال حذف استقلال و پرسپولیس از آسیا به خاطر مشکل مالکیت مشترک، اظهار کرد: آن اتفاقی که امروز دردش را لمس میکنیم، به خاطر تصمیمی بود که آقای مهرعلیزاده سالها پیش اتخاذ کرد. آن زمان تصمیم گرفتند که مالکیت دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به سازمان تربیت بدنی واگذار شود. آقای غفوریفرد، با دستور آقای هاشمی رفسنجانی برای این دو باشگاه تعریف بخش خصوصی اما با حمایت دولت کردند. آقای میربلد، آقای آقامحمدی و آقای ایروانی جمع شدند و مدیریت استقلال را در اختیار گرفتند و هدایت سیستماتیکی شکل دادند. این طرف آقای مهندس محلوجی و من حضور داشتیم. آقای غفوریفرد به این شکل این دو باشگاه را از مالیکت مشترک منفک کرد و هدایت عمومیاش را با نامه ابلاغ کرد که هر دو باشگاه مستقل کار کنند.
او افزود: باشگاهها عملا واگذار شده بود و وقتی آقای مهرعلیزاده آمد، فکر کرد اگر مالکیت این دو باشگاه را به دولت و سازمان تربیت بدنی برگرداند، میتواند رئیس جمهور شود. هیچ وقت این موضوع برای من حل نشد و هیچوقت از تقصیر آقای مهرعلیزاده نمیگذرم. بعد از ۲۲ سال هنوز هم نتوانستهاند یک مالک درست و حسابی برای این دو باشگاه پیدا کنند.
وی در ادامه با بیان این که «مرجع واگذاری استقلال و پرسپولیس در سالهای اخیر، سازمان خصوصیسازی بوده است،» گفت: خصوصیسازی از زمان آقای پورحسینی مزایده برگزار کرد و در نهایت هم این روش نتیجهای نداشت. گفتند برای استقلال خریداری نیست و اهلیت خریدار پرسپولیس هم تایید نشده است. این کار ادامه داشت تا اینکه به دوره آقای قربانزاده رسیدیم. به راستی چرا ۲۲ سال است که دولتها نتوانستهاند این دو باشگاه را واگذار کنند؟ دولتهایی که تصمیمهای زیادی را گرفتهاند چرا نمیتوانند درباره این دو باشگاه تصمیم بگیرند؟ ارادهای وجود ندارد.
عابدینی در ادامه گفت: الان که باز هم بحث واگذاری مطرح شده روی برند معنوی باشگاهها هم قیمت میگذارند. برند معنوی قیمت ندارد چون در اختیار مردم است. برند مادی هم بدهیهای زیادی دارد. شما چطور این باشگاهها را میخواهید به گردن یک نهاد یا سیستم دولتی بانکی بیندازید و بگویید بدهیها را هم پرداخت کنید؟ حالا آقایان آنقدر دست دست کردند که الان وزارت ورزش میگوید کاری از دستم برنمیآید و فدراسیون فوتبال هم میگوید به من مربوط نیست! نهادهایی که فوتبال را اداره میکنند کجا هستند؟ وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال نهادهایی هستند که فوتبال را اداره میکنند. چرا مرثیه میخوانید؟ فکر کنید راهکار پیدا کنید.
وی در پاسخ به این سوال که چرا نهادها و بانکهای مختلف از در اختیار گرفتن مالکیت پرسپولیس و استقلال طفره میروند؟ گفت: این نهادهایی که تا به حال اسمشان مطرح شده، ثروتمند نیستند و خودشان دیون دارند. وقتی میگویید تامین اجتماعی و شستا، آیا اینها تراز مالی مثبتی دارند؟ من اگر جای دولت باشم، این دو باشگاهها را رایگان در اختیار کسانی که بضاعت تولید دارند و در صنعت حرفی برای گفتن دارند و بخش عمدهای از سهامشان هم خصوصیاست، میگذارم. ما سیستمهای اقتصادی کلان داریم که الان خودشان را کنار کشیدهاند و کاری نمیکنند. آقایان هم آنها را میشناسند. بروید از آنها بخواهید این دو باشگاه را اداره کنند. نهادهایی هم در گذشته مدیرت باشگاهها را در اختیار داشتند که الان هم میتوانند این کار را انجام بدهند. مثلا با این نهادها قرارداد ۵ ساله ببندند تا این شر تمام شود. چرا برای حل مشکلات باشگاهها کمیته کارشناسی تشکیل ندادهاند؟
عابدینی همچنین گفت: سورنا را از دم گشادش ندمیم، باید بدانیم که از کدام طرف بدمیم که صدای خوبی بدهد. اگر بلد نیستید اعتراف کنید و از افرادی که بلد هستند خواهش کنید که کمک کنند. کمیتهای تشکیل شود و دولت اختیار بدهد و بگوید مصوبه این کمیته، مصوبه دولت است تا ابلاغ شود. این کار از دست معاون اول رئیس جمهور برمیآید که جلسه فوری بگذارد. چند کارشناس باید بیایند و تصمیم بگیرند و اجرا کنند. در غیر این صورت ما همینطور دور باطل میزنیم. این کار ظرف سه روز انجام میشود. ما بحرانهای بزرگی را در کشور حل کردهایم اما امروز نمیخواهیم این مشکل را حل کنیم. عزمی برای حل مشکل مالکیت مشترک پرسپولیس و استقلال نیست. کلاف سردرگمی درست کردهاند و در این کلاف خودشان هم گم شدهاند.
او در پاسخ به این سوال که حذف احتمالی پرسپولیس و استقلال از آسیا چه تبعاتی برای فوتبال ایران به همراه دارد؟ گفت: خدا نکند چنین اتفاقی رخ دهد. اگر چنین اتفاقی رخ دهد، آدمهایی که مسئولیت دارند باید محاکمه شوند. مگر میشود چنین تصمیمی را نگیرند. قلب ما درد میگیرد. جواب ۶۰ میلیون هوادار را چه میدهید؟ ممکن است این هواداران دیگر به ورزشگاه نیایند اما قلبشان را جریحهدار کردید.
انتهای پیام
نظرات