• سه‌شنبه / ۲۱ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۲:۰۴
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1403012111098
  • خبرنگار : 71654

به صدای خورشید گرفتگی گوش دهید

به صدای خورشید گرفتگی گوش دهید

مردم سراسر ایالات متحده روز گذشته به آسمان نگاه کردند تا شاهد یک خورشید گرفتگی کامل باشند اما شاید جالب باشد که بدانید اگر موفق به تماشای خورشید گرفتگی نشده‌اید می‌توانید به صدای آن گوش دهید.

به گزارش ایسنا، برای ستاره شناسان دانشگاه هاروارد که برای تبدیل این منظره نادر به صدا تلاش می‌کنند، کسوف می‌تواند یک سمفونی ایجاد کند.

به نقل از سی‌ان‌ان، آلیسون بیریلا(Allyson Bieryla)، ستاره‌شناس دانشگاه هاروارد، می‌گوید: ما نور درخشان خورشید را با صدای فلوت ترسیم کردیم. سپس صدا به میان دامنه می‌رود که کلارینت آن را می‌نوازد و سپس در حین گرفتگی کامل به نوعی صدای شبیه به جیرجیرک‌ها تبدیل می‌شود که آرام است و در حین گرفتگی کامل آرام‌تر نیز می‌شود.

دانشمندان یک دستگاه به شکل جعبه را که کمی بزرگ‌تر از یک تلفن همراه است طراحی کرده‌اند که نور را در فرآیندی به نام صوتی‌سازی(sonification) تبدیل به صداهای شنیداری می‌کند. صداها بر اساس شدت نور تغییر می‌کنند و به افراد نابینا یا کم بینا اجازه می‌دهند تا روند کسوف را دنبال کنند.

این دستگاه لایت ساوند(LightSound) نام دارد و صدها نفر از آنها در رویدادهای مشاهده کسوف در روز دوشنبه استفاده کردند.

بیریلا که پروژه لایت ساوند را اجرا می‌کند، می‌گوید: تصویر کسوف کامل نفس‌گیر است اما این بدان معنا نیست که این تنها راهی است که می‌توانید آن را تفسیر یا تجربه کنید. برای کسی که بینایی ندارد، به حس متفاوتی نیاز است تا آن را تجربه کنند.

تبدیل نور به صدا

ایده لایت ساوند در آخرین کسوف کامل در ایالات متحده در سال ۲۰۱۷ متولد شد. بیریلا این پروژه را با ستاره شناس واندا دیاز-مرسد(Wanda Díaz-Merced) آغاز کرد که نابینا است و برای انجام تحقیقات خود به فناوری مشابه متکی است. آنها سه نمونه اولیه را ایجاد کردند.

نسخه فعلی لایت ساوند(LightSound) نتیجه برخی بهینه‌سازی‌ها و تنظیم دقیق نمونه‌های اولیه است. بیریلا می‌گوید: این دستگاه از یک حسگر نور برای دریافت داده استفاده می‌کند و در مورد خورشید گرفتگی، داده‌ها، شدت نور هستند. او گفت که مقادیر شدت نور، با استفاده از یک برد ترکیب‌کننده MIDI در دستگاه به صدای ساز اختصاص داده می‌شوند. این اجازه می‌دهد تا زمانی که ماه جلوی خورشید را می‌گیرد و زمین تاریک می‌شود، صداها تغییر کنند، بنابراین افراد نابینا می‌توانند با کسوف به روش‌هایی تعامل کنند که قبلا ممکن نبوده است.

او افزود که آنها حدود ۹۰۰ دستگاه را برای کسوف سال ۲۰۲۴ ساخته و توزیع کردند که به مکان‌هایی در مکزیک، ایالات متحده و کانادا رفت.

برنادتا کینگ(Bernadetta King)، مدیر برنامه در دفتر خدمات نابینایان می‌گوید که مردم از اینکه به طور کامل در رویدادهای کسوف شرکت می‌کنند هیجان‌زده هستند. آنها نه در یک مکان جداگانه، بلکه در کنار دیگران حضور می‌یابند زیرا سازمان‌دهندگان دستگاه را به بلندگوها وصل می‌کنند.

کینگ که خود نیز نابینا است، گفت که احساس می‌کند افراد دارای ناتوانی‌های مرتبط با بینایی اغلب در نظر گرفته نمی‌شوند. او گفت که دستگاه‌هایی مانند لایت ساوند همچنین می‌توانند فرصتی برای ادامه فناوری صوتی‌سازی به روش‌های دیگر باشد.

اپلیکیشن Eclipse Soundscapes منبع دیگری برای کسانی است که نابینا هستند. این پروژه مشاهدات و داده‌های ضبط‌ شده چندحسی را از مردم سراسر کشور جمع‌آوری می‌کند.

در این اپلیکیشن ابزاری وجود دارد که از ارتعاشات و آهنگ‌های صوتی برای انتقال هر مرحله از کسوف علاوه بر توضیحات روایت شده استفاده می‌کند. براساس این پروژه، این ابزار برای شنیدن و احساس پدیده‌های نجومی طراحی شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha