• دوشنبه / ۲۰ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۱:۳۷
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1403012010205
  • خبرنگار : 50042

در آیین نشاء مکانیزه در رودسر مطرح شد؛

قیمت بذر نشاء کاهش یافت

قیمت بذر نشاء کاهش یافت

ایسنا/گیلان رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه ۱۵۳ واحد بانک نشا در گیلان داریم که ۲۷ واحد آن در شهرستان رودسر فعالیت دارد، گفت: در راستای حمایت از تولیدکننده قیمت هر کیلو بذر را از ۷۰ هزار تومان در سال گذشته به هر کیلو ۴۸ هزار تومان در سال جاری رساندیم.

صالح محمدی امروز ۲۰ فروردین‌ماه در آیین نشاء مکانیزه که با حضور استاندار گیلان در رودسر برگزار شد، با اشاره به نامگذاری شعار سال به نام «جهش تولید با مشارکت مردم» اظهار کرد: زراعت اصلی در استان گیلان برنج است، اقتصاد استان حول کشاورزی می‌چرخد و می‌طلبد که همه دستگاه در راستای توسعه کشت و کشاورزی از این بخش حمایت کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان افزود: حمایت از بخش کشاورزی باید همیشگی باشد، بر اساس سیاست‌ها استاندار محترم همواره در طول سال به جهت اهمیت توجه به بخش کشاورزی آیین‌ها و جشنواره‌های مختلفی برگزار می‌کنیم.

وی با بیان اینکه ۱۵۳ واحد بانک نشا در گیلان داریم که ۲۷ واحد آن در شهرستان رودسر فعالیت دارد، گفت: بذری که در این بانک‌ها کشت می‌شود ۹۸ درصد خلوص فیزیکی دارد و با بذر جویی که کشاورز می‌کارد، تفاوت دارد؛ به سبب تاکیدات استاندار در راستای حمایت از تولیدکننده قیمت هر کیلو بذر را از ۷۰ هزار تومان در سال گذشته به هر کیلو ۴۸ هزار تومان در سال جاری رساندیم.

محمدی با بیان اینکه ۱۵ تن بذر اصلاح و گواهی شده را در شهرستان رودسر توزیع کردیم، تصریح کرد: میزان بذر خودمصرفی کشاورزان بالای ۱۰۰ کیلوگرم در هر هکتار بوده که بخش زیادی از آن پوچ و تَرَک خورده است و سبز نمی‌شود در حالیکه بذرهای بانک نشاء اصلاح و گواهی شده هستند و با گیاهچه به زمین منتقل می‌شوند و به آفت و بیماری و ورس مقاوم هستند که در هر هکتار هم ۶۰ کیلوگرم استفاده می‌شود.

قیمت بذر نشاء کاهش یافت

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان ادامه داد: در مرحله اولیه ۱۴۵۰ تن بذر را بوجار کردیم که میزان استاندارد آن ۱۱۰۰ تن بود، امسال هم بالغ بر ۲۵۰۰ تن را در برنامه داریم.

وی با بیان اینکه بهره وری منابع آبی در دنیا همواره مورد توجه بوده است، ادامه داد: در دنیا کاهش منابع آبی و خشکسالی یک واقعیت اقلیمی است، تنها راهی که می‌تواند در چنین شرایطی کمک کننده باشد استفاده از روش‌های نوین آبیاری، اجرای تقویم زراعی، استفاده از بذرهای اصلاح و گواهی شده و استفاده از بذرهای مقاوم است؛ امروزه در دنیا به میزان یک مترمکعب آبی که استفاده می‌کنند باید محصولی بگیریم که ارزش هزینه تامین منابع آبی را داشته باشد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی بیان کرد: امسال سومین سالی است که در حوزه منابع آبی بارش‌های نرمالی را نداریم، ۷۱ درصد کشاورزی استان به سد سپیدرود متکی است؛ امسال هم بارش‌ها در بالا دست بهره‌وری خوبی نداشته است؛ با استفاده از آب سبز توانستیم بهره وری از منابع آبی را افزایش دهیم و آمار کشور در حوزه بهره وری آب در ۱۰ سال گذشته رو به مثبت است.

محمدی گفت: با پیگیری‌های استاندار محترم توقف واردات برنج در فصل برداشت، خرید توافقی و تضمینی برای ارقام پر محصول از جمله اقدامات موثر در حمایت از برنجکاران بوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha