به گزارش خبرنگار ایسنا در هرمزگان، محمد محسنی شامگاه یکشنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۳ در مراسم رونمایی از لوح ثبت جهانی افطار در موزه مردمشناسی بندر کنگ، با اشاره به ثبت جهانی افطار، اظهار کرد: سازمان جهانی یونسکو آیینها، سنن و داشتههای کشورهای مختلف جهان را ارزیابی میکند و آنهایی را که قابلیت ثبت جهانی داشته باشند، به ثبت میرساند.
وی افزود: افطار نیز یکی از آیینهای مذهبی ایرانیان و مسلمانان است که بهاندازهای شهرت پیدا کرده که حتی غیرمسلمانان نیز با آن آشنا هستند و همین موضوع زمینهای را فراهم کرده که به عنوان بیستوسومین عنصر میراثفرهنگی ناملموس ایران در یونسکو به ثبت برسد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هرمزگان هدف از برگزاری این مراسم در موزه مردمشناسی بندر کنگ را معرفی و پاسداشت آیین افطار با هویت تاریخی و فرهنگی دانست و بیان کرد: موزه مردمشناسی مکان مناسبی برای حفظ و تقویت هویت فرهنگی است که نقش موثری در حفظ داشتههای تاریخی ما دارد.
در پایان این مراسم و با حضور مردم و مسئولین، سفره افطاری در موزه مردمشناسی بندر کنگ برپا شد.
موزه مردمشناسی بندر کنگ با همت جمعی از افراد نیکوکار، ناخداها و جاشوهای این بندر و شهرداری بندر کنگ تأسیس شده و در آن مجموعههای مهم دریانوردی، آداب و رسوم، معماری، صنایع دستی و نوع پوشش و خوراک مردم قدیم و جدید بندر کنگ به نمایش درآمده است.
انتهای پیام
نظرات