به گزارش ایسنا، احسان خاندوزی - وزیر امور اقتصادی و دارایی - روز گذشته درباره مدیریت مصارف ارزی در سال جاری گفت: سال قبل بانک مرکزی میزان ارز بیشتری نسبت به سال ۱۴۰۱ تجهیز کرد و باوجود فشارها و کاهش قیمت کالاهای صادرات پتروشیمی میزان ارز پرداختی در سال قبل بیشتر بود. در سال جدید هم از منظر کنترل تقاضای ارز در ثبت سفارش برای وزارتخانههای صنعت، کشاورزی و بهداشت، حدگذاری خواهد شد و مشوقهایی برای ایجاد انگیزه بیشتر صادرکنندگان جهت انتقال ارز اجرا میشود که جزئیات آن را رئیس کل و نمایندگان بانک مرکزی اعلام میکنند.
اشاره وزیر اقتصاد به تخصیص ارز به وزارتخانههایی است که در سال گذشته در مقایسه با ۱۴۰۱، ارز بیشتری دریافت کردند.
چند روز پیش داوود منظور - رئیس سازمان برنامه و بودجه- با اشاره به گزارش ارائهشده از سوی رئیس کل بانک مرکزی درخصوص تأمین ارز سال ۱۴۰۲ بیان کرد که بر اساس این گزارش میزان تخصیص ارز در سال گذشته رشد قابل ملاحظهای نسبت به ۱۴۰۱ داشته و بیشترین میزان تخصیص ارز درباره خودرو و قطعات آن بوده است.
افزایش ۲۶ درصدی ارز واردات دارو
بانک مرکزی اسفندماه سال گذشته اعلام کرده بود میزان ارز تامینشده برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی در سال ۱۴۰۱، سه میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بود که این رقم از ابتدای امسال تا به امروز به بیش از چهار میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار رسیده است.
درواقع به گفته این بانک، تامین ارز بانک مرکزی برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی در مقایسه با ۱۴۰۱، با رشد ۲۶ درصدی مواجه بوده است.
همچنین محمدرضا فرزین دی ماه ۱۴۰۲ درباره تخصیص ارز به وزارت صمت بیان کرد که از ابتدای سال تا پنجم دیماه بالغ بر ۳۱ میلیارد و ۴۰۲ میلیون دلار ارز به وزارت صمت داده شده است که نسبت به ۱۴۰۱ پنج درصد افزایش یافته است. به حوزه خودرو و قطعات پنج میلیارد و ۴۰۶ میلیون دلار تاکنون ارز تخصیص داده شده که نسبت به ۱۴۰۱ هشت درصد افزایش یافته است.
طبق گفته رئیس کل بانک مرکزی در سال گذشته، در ابتدای سال قرار بود ۲۹.۵ میلیارد دلار به وزارت صنعت، معدن و تجارت داده شود اما برای اینکه که کشور با مشکل مواجه نشود تا این لحظه ۳۱ میلیارد و ۴۰۲ میلیون دلار به وزارت صمت ارز تخصیص داده شده است و بر اساس توافق با وزارت صمت تا سقف ۴۲ میلیارد دلار به این وزارتخانه ارز تخصیص می یابد تا بخش تولید کشور با مشکل مواجه نشود.
اشاره فرزین به تذکر نمایندگان مجلس بوده که تاکید داشتند تخصیص ارز به وزارتخانهها باید بر اساس منابع ارزی کشور صورت گیرد.
به گفته او، در بانک مرکزی در حوزه تخصیص ارز تلاش بر این است که تمام ارز براساس نیاز هر بخش تخصیص پیدا کند.
البته امسال طبق آنچه درخصوص برنامه های مربوط به مدیریت مصارف ارزی اعلام شده، سعی می شود به میزان تعیین شده ارز اختصاص یابد و مشوقهایی برای ایجاد انگیزه بیشتر صادرکنندگان جهت انتقال ارز اجرا شود.
انتهای پیام
نظرات