• یکشنبه / ۱۲ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۲:۵۰
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 1403011205212
  • منبع : شهرداری تهران

سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران:

برای ساخت مسجد در بوستان قیطریه، درختی قطع نخواهد شد

برای ساخت مسجد در بوستان قیطریه، درختی قطع نخواهد شد

سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد که برای ساخت مسجد در بوستان قیطریه هیچ درختی قطع یا جابجا نخواهد شد.

به گزارش ایسنا، علیرضا نادعلی سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران در خصوص موضوع احداث مسجد در بوستان قیطریه که این روزها در فضای مجازی مورد بحث و توجه قرار گرفته، اظهار کرد: یک شورای فرادستگاهی به نام شورای ساماندهی و گسترش مساجد تهران داریم که در آن علاوه بر شهرداری، نمایندگانی از شورای شهر، مرکز امور مساجد، سازمان اوقاف و مجموعه های مرتبط دیگر نیز حضور دارند. در آن شورا بر اساس برنامه و بودجه آن سال برای ساخت مساجد در نقاط مورد نیاز برنامه‌ریزی می‌شود. در این شورا تصمیم‌گیری می‌شود کدام مسجد یا محله در تهران دچار مشکل است و نیاز به کمک خیرین دارد تا در آن نماز برگزار شود.

ساخت مسجد بوستان قیطریه مصوب شورای گسترش مساجد تهران است

وی با اشاره به نقش‌آفرینی این شورا در دوره‌های سابق مدیریت شهری، افزود: سابقا نیز برخی از مساجد در اجرای پروژه‌های شهرداری از جمله اتوبان امام علی (ع) تخریب شده بود و نیاز به جایگزینی در محدوده ای دیگر داشت، بر این اساس این گونه مسائل در شورای ساماندهی و گسترش مساجد مطرح و در مورد آن تصمیم‌گیری و برنامه ریزی می‌شود.

تمام هزینه ساخت مسجد قیطریه را خیرین پرداخت می‌کنند

نادعلی ادامه داد: گاهی اوقات خیرین در نقاطی که فاقد مسجد است برای ساخت ابراز آمادگی می کنند و تنها زمین آن را درخواست می کنند که مورد مسجد بوستان قیطریه از این جنس است. در بازدیدی که روز گذشته از این بوستان و محله و فضایی که برای ساخت مسجد در نظر گرفته شده بود داشتم، برخی از شهروندان اعلام کردند که از زمان شهرداری آقای کرباسچی درخواست ساخت مسجد را در این نقطه داشتند. بر اساس گزارش ارائه شده مشخص شده که تا حدود یک کیلومتری این نقطه، مسجدی وجود ندارد.

ساخت مسجد در بوستان قیطریه از دهه ۷۰ مطالبه مردم است

سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه ۴۳ مسجد مشابه مورد قیطریه، در ادوار مختلف مدیریت شهری در بوستان های فرامنطقه ای شهر تهران ساخته شده، اضافه کرد: مسجد بوستان قیطریه چهل و چهارمین مورد آن است که قرار است ساخته شود. همچنین مصوبه ساخت ۳۴ مسجد از دوران قبل وجود دارد که هنوز اجرایی نشده است. در واقع در زمان‌های شهرداران سابق از کرباسچی گرفته تا قالیباف و دیگران، مساجدی در بوستان‌ها ساخته شده است و مصوباتی از آن دوران نیز وجود دارد که هنوز اجرایی نشده است.

رئیس کمیته دینی شورای اسلامی شهر تهران بیان کرد: در بازدید از نقطه در نظر گرفته شده برای ساخت مسجد، دیدم که این فضا در بخش شمال شرقی پارک در یک موقعیت تعطیل به لحاظ فضای سبز است و فقط چند انباری در آن نقطه وجود داشت. البته چند درخت نیز در طراحی اولیه بود که شهردار تهران پس از بازدید خود از آن نقطه با تغییر در موقعیت طراحی شده، درختان کهنسال را از محدوده طرح خارج کرد. این نقطه نزدیک‌ترین نقطه به خیابان شمالی پارک است و مساحت زیادی را نیز اشغال نمی کند.

هیچ درختی برای ساخت مسجد قطع یا حتی جابجا نخواهد شد

وی با بیان اینکه استاد نقره کار از اساتید بزرگ معماری کشور، طراحی ساخت این مسجد را بر عهده دارد و حدود و ثغور طرح را مشخص کرده است، گفت: مساله ای که باعث ایجاد سوء تفاهم شده بود، حصار کارگاهی بود که با فاصله ۱۰ تا ۱۵ متری از محل مشخص شده برای ساخت مسجد این حصار کشیده شده بود و فضای ساخت مسجد بسیار کمتر از مساحت حصارکشی است. ضمن اینکه این فضا شامل هیچ درختی نمی‌شود.

گسترش رویدادهای فرهنگی معضلات اجتماعی بوستان‌ها را مدیریت می‌کند

بنابر اعلام سایت شهر، نادعلی تصریح کرد: باید بپذیریم که بوستان‌های ما به جهات مختلف دچار معضلات و آسیب های اجتماعی از جمله وجود معتادان متجاهر است و باید فضای بوستان‌ها را برای خانواده‌های تهرانی آن هم نه برای یک دیدگاه و گرایش بلکه برای همه گرایش ها فراهم کنیم. یکی از اقداماتی که می تواند فضای بوستان ها را قابل استفاده و ایمن کند این است که بوستان‌ها را پر از رویداد فرهنگی کنیم و آن را یک مکان فرهنگی ببینیم و یکی از کارها برای برخی از بوستان هایی که بزرگ و فرامنطقه‌ای هستند، حضور مسجد است.

سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران در پایان خاطرنشان کرد: دو قطبی درخت و محیط زیست از یک طرف و مسجد و نماز از طرف دیگر در این موضوع در حالی ایجاد شده که هیاتی‌ها و مردم متدین به حفظ محیط زیست و درخت اعتقاد دارند و از طرف دیگر مردم غیرمذهبی نیز نسبت به مسجد و نماز احترام قائلند. رسانه های خارجی نیز منتظر موج سواری و ایجاد فضای دوقطبی هستند و برخی نیز در داخل به دنبال استفاده سیاسی از این موضوع هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha