به گزارش ایسنا، اگر دوست داری محلی را میان آب و خشکی مشاهده کنی از تالابهای منحصر بفرد چهارمحال و بختیاری دیدن کن، تالابهایی که وضعیتشان به بارشها ارتباط دارد.
تالابهایی که نقش حیاتی برای بسیاری از جانوران و پرندگان دارد، گرچه از جمله ویژگی بارز و مهم این تالابها نسبت به سایر تالابها قرار گرفتن آنها در ارتفاع بیش از دو هزار متری است.
واقع شدن تالابهای چهارگانه چغاخور، گندمان، علی آباد و سولقان و دو تالاب چال تر و چال خشک در گستره چهارمحال و بختیاری شرایطی ویژه و منحصر به فردی را برای این قطعه از طبیعت کشور به لحاظ ارزشهای زیست محیطی و ظرفیتهای اکوتوریسمی به ارمغان آورده است.
تالاب چغاخور:
تالاب چغاخور در قسمت شرق استان واقع شده است، تالاب و اراضی حاشیه آن در شمال دامنههای کوه کلار، در ۶۰ کیلومتری جنوب شهرکرد مرکز استان و تقریباً ۴۰ کیلومتری غرب بروجن قرار گرفتهاند.
مساحت بخش آبی تالاب ۱۵۰۰ هکتار و منطقه شکار ممنوع آن ۲۴۳۰ هکتار و مساحت حوضه آبریز آن ۱۱۳۰۰هکتار بوده و از دیر باز یکی از مناطق ییلاقی ایل بختیاری در حوزه شهرستان بروجن است.
در تالاب بین المللی چغاخور به جز پرنده انواعی از آبزیان نیز زیست میکنند که ماهی کپور و کولی از مهمترین آنها محسوب میشود.
تالاب گندمان:
تالاب گندمان در ۳۷ کیلومتری جنوب غربی بروجن و ۸۵ کیلومتری جنوب شهرکرد و مرکز استان چهارمحال و بختیاری بین عرض جغرافیایی ˝۵۱´۴۸◦۳۱ و ˝۴۵´۵۱◦۳۱ شمالی وطول جغرافیایی ˝۳۴´۴◦۵۱ و ˝۵۵´۷◦۵۱ شرقی با ارتفاع حدود ۲۲۱۹ متراز سطح دریا واقع شده است. نزدیکترین شهر به تالاب شهر گندمان میباشد که به فاصله ۴ کیلومتری از آن قرار گرفته است. مساحت تالاب گندمان حدود ۱۰۷۰ هکتار است.
حداقل ارتفاع تالاب از سطح دریا ۲۲۱۱ متر و حداکثر ۲۲۱۵ متر است.
تالابهای چغاخور و گندمان از مناطق خوش آب و هوای استان هستند و دشتهای سرسبز اطراف تالاب در فصول بهار و تابستان پذیرای عشایری است که با افراشتن سیاه چادرهای خود به صفای منطقه میافزایند، چشم اندازهای زیبای منطقه در فصول مختلف، در تمام ایام سال گردشگران طبیعت و اکوتوریست های زیادی را به سوی خود جذب کرده و آن ها را با زیبایی خود متحیر میکند.
از جاذبه های زیبای این تالاب ها پرندهنگری است، یعنی این تالابها به واسطه قرار گیری در مسیر مهاجرت پرندگان، هر ساله از اواخر فصل تابستان پذیرای پرندگان مهاجر بوده که به سمت مناطق گرمسیری در حرکت هستند، همچنین یکی از جذابیتهای تالاب ها وجود گونههای متنوعی از ماهیان در آن است که ماهیگیران و علاقمندان به زندگی ماهیان میتوانند از امکانات موجود استفاده کرده و ساعت هایی را به این تفریح بپردازند.
تالاب علی آباد:
تالاب علی آباد در فاصله ۶۶ کیلومتری مرکز استان قرار گرفته است. تالاب علی آباد با مساحت ۲۲۴ هکتار از جمله تالاب های کوچک در استان است.
ارتفاع نزدیک به ۲۴۲۰متر از سطح از دریا قرار گرفته است منابع تامین آب تالاب از دو چشمه علی آباد و محمد آباد و نزولات جوی تأمین میشود.
در این تالاب ۸۴ گونه گیاهی شناسایی شده است که انواع جگن، سازو و اویارسلام گونه های غالب این تالاب هستند.
تالاب سولقان:
در ۷۲ کیلومتری مرکز استان قرار گرفته است. مساحت تالاب سولقان ۱۴۴ هکتار است.
ارتفاع تالاب ۲۴۱۹ متر از سطح دریاست، در این تالاب ۹۷ گونه گیاهی شناسایی شده است.
پوشش گیاهی تالاب سولقان شامل ۵ گونه از انواع جگن، سازو،آلاله،سیزاب جویباری است، هم چنین اردک سرسبز و اردک حنایی، لک لک، حواصیل، چنگر از پرندگان تالاب هستند.
انتهای پیام
نظرات