به گزارش ایسنا به نقل از زِد نت، مرکز «هوش مصنوعی جدید» که در دانشگاه ملی سنگاپور آغاز به کار کرده، به دنبال پیشبرد تحقیقات، توسعه و همچنین کاربرد فناوریهای هوش مصنوعی برای مزایای اجتماعی در زمینههایی از جمله مراقبتهای بهداشتی، پایداری شهری، آموزش و تولید خواهد بود. هدف این مرکز تقویت ظرفیتهای هوش مصنوعی در سنگاپور، گردآوری کارشناسان در دانشکدههای زیر مجموعه دانشگاه ملی و همچنین سازمانهای دولتی و شرکای صنعتی است.
این فرایند به دانشگاه ملی سنگاپور این فرصت را میدهد تا نسبت به چالشهای دنیای واقعی در جهت هدایت تحقیقات و توسعه فناوریها درک بهتری داشته باشد. بنا به اعلام این دانشگاه، دو شرکت IBM و Google Cloud به عنوان شرکای اولیه در این طرح وارد شدهاند و گفته میشود مذاکره با سایر سازمانهای محلی و بینالمللی درباره همکاری بالقوه ادامه دارد. این مرکز که از ابتدای هفته جاری کارش را شروع کرده، نزدیک به ۸ میلیون دلار کمکهای خارجی دریافت کرده و در این میان خود دانشگاه ملی سنگاپور نیز متعهد شده تا ۲۰ میلیون دلار در این زمینه سرمایهگذاری کند.
این بودجه به سه حوزه کلیدی اختصاص خواهد یافت که عبارتند از: تحقیقات بنیادی هوش مصنوعی، سیاستها و پیامدهای اجتماعی هوش مصنوعی و برنامههای کاربردی خاص در دنیای واقعی. در این طرح، متخصصان هوش مصنوعی بر روی رشتههای مختلفی همچون علوم انسانی، زیستشناسی، شیمی و مواد با یکدیگر همکاری میکنند تا از این راه برنامههای کاربردی را توسعه دهند. به عنوان نمونه، یکی از فعالیتهای پیشروی این گروه استفاده از هوش مصنوعی در جهت افزایش کارایی عملیاتی و ایمنی بخش لجستیک و تولید است.
در کنار این موارد، این مرکز تحقیقاتی را در مورد چارچوبهای اجرای هوش مصنوعی انجام خواهد داد که تضمین میکند توسعه و اجرای هوش مصنوعی با ارزش های اجتماعی، دستورالعملهای اخلاقی و قوانین مطابقت دارد. در همین راستا، لیو بین، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه ملی سنگاپور گفت: تاثیر هوش مصنوعی بر زندگی، جامعه و اقتصاد ما به نحوه توسعه، استقرار و مدیریت این فناوریها بستگی دارد.
این برنامهها در کشوری انجام میشود که بیشتر کسب و کارها انتظار دارند بخش زیادی از بودجه فناوری اطلاعات خود را بر روی هوش مصنوعی و سایر فناوریهای نوظهور قرار دهند. موید این مطلب نظرسنجی است که مرکز خدمات فناوری colt انجام داد؛ بر این اساس، از هر سه سازمان در سنگاپور، یک سازمان به دنبال این است که در سال جاری بر روی هوش مصنوعی و فناوریهای نوظهور سرمایهگذاری کند. در این نظرسنجی، ۷۰ درصد از پاسخ دهندگان اعلام کردند که انتظار افزایش حداقل ۱۰ درصدی بودجه فناوری اطلاعات را دارند.
انتهای پیام
نظرات