• چهارشنبه / ۸ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۸:۱۱
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1403010803678
  • خبرنگار : 50040

یک کارشناس جغرافیای طبیعی مطرح کرد؛

نصف النهار ۵۰ درجه شرقی لاهیجان؛ از نصب المان تا برندسازی گردشگری

نصف النهار ۵۰ درجه شرقی لاهیجان؛ از نصب المان تا برندسازی گردشگری

ایسنا/گیلان به همت شهرداری لاهیجان، المان نصف النهار ۵۰ درجه شرقی به عنوان جاذبه گردشگری در این شهر نصب شد.

نیما فرید مجتهدی، کارشناس جغرافیای طبیعی در این باره در گفت وگو با ایسنا، سیستم مختصات جغرافیایی جهانی و شاکله تمامی فعالیت‌های ناوبری و موقعیت‌یابی جهانی و هرگونه عملیات عمرانی و مهندسی را بر پایه نقشه دانست و اظهار کرد: این سامانه ها مبتنی بر مدارات و نصف‌النهارات است.

نصف النهار ۵۰ درجه شرقی لاهیجان؛ از نصب المان تا برندسازی گردشگری

وی با بیان اینکه مبدا نصف‌النهارهای شرقی و غربی، خط گرینویچ و مبدا مدارات شمالی و جنوبی، مدار یا خط استوا است، افزود: در بسیاری از نقاط جهان از تمامی این پتانسیل‌ها و فرصت‌ها به عنوان ساز و کاری برای کسب درآمد و برندسازی گردشگری استفاده می‌کنند. مثلا در بریتانیا نقطه صفر درجه و صفر دقیقه و صفر ثانیه، یعنی همان نصف‌النهار گرینویچ به عنوان یکی از جاذبه‌های گردشگری مطرح است و یا در بسیاری از کشورهایی که در مسیر مدار صفر درجه(خط استوا) قرار گرفته‌اند، مانند کنیا، المان و نمادی در محل عبور این خط برپا می‌شود که مورد توجه گردشگران است.

این دکتری آب و هوا شناسی، با اشاره به قرار گرفتن ایران در میان عرض‌های جغرافیایی ۲۳ الی ۴۰ درجه شمالی و طول‌های جغرافیایی ۴۰ الی ۶۰ درجه شرقی، خاطرنشان کرد: در این میان طول ۵۰ درجه شرقی، صفر دقیقه و صفر ثانیه("۰۰ ' ۰۰  ° ۵۰) در میانه کشور ایران قرار گرفته و از میان شهر لاهیجان عبور کرده است.

فرید مجتهدی ادامه داد: این نصف‌النهار از چند بعد از جمله رند بودن و شاخص بودن عدد ۵۰، اصلی بودن این نصف‌النهار به عنوان نصف‌النهار ۵۰ پنجاه درجه، صفر دقیقه و صفر ثانیه("۰۰ ' ۰۰  ° ۵۰)، نبودن کمتر شهر قابل توجه‌ای در راستای این طول جغرافیایی چه در ایران و چه در جهان و عبور آن از میانه جغرافیایی و مرکز تاریخی شهر لاهیجان دارای ویژگی‌های جالب توجه به جهت برندسازی و استفاده به عنوان جاذبه گردشگری است.

نصف النهار ۵۰ درجه شرقی لاهیجان؛ از نصب المان تا برندسازی گردشگری

وی که برای نخستین بار پیشنهاد نصب المان مذکور را در شهر لاهیجان ارائه کرده، از اهمیت تنوع بخشی به جاذبه های گردشگری کشور سخن گفت و بیان کرد: با پیشنهاد بنده و پیگیری انجمن حمایت از میراث فرهنگی و طبیعی استان گیلان المان نصف النهار ۵۰ درجه شرقی لاهیجان توسط شهرداری لاهیجان به صورت نمادین در خیابان کاشف شرقی بین میادین وحدت و انقلاب(نبش ساختمان بانک ملی) نصب شده است. این مکان با توجه به ویژگی های خود می تواند یکی از جاذبه های گردشگری لاهیجان برای گردشگران باشد.

نصف النهار ۵۰ درجه شرقی لاهیجان؛ از نصب المان تا برندسازی گردشگری

این اقلیم شناس، نصب المان نصف النهار ۵۰ درجه شرقی را یک حرکت نمادگرایانه با هدف بیان اهمیت مختصات جغرافیایی در جی.پی.اس ها و سیستم های ناوبری دانست و یادآور شد: دنیای امروز دنیای پررقابت برندسازی گردشگری است و بسیاری از کشورهای آسیایی، آفریقایی و آمریکای جنوبی نیز در محل عبور خط استوا، المان نصف کرده اند و گردشگران برای دیدن مبدا عرض جغرافیایی به این مکان ها می روند و لذا المان لاهیجان نیز می تواند به جاذبه گردشگری تبدیل شود.

نصف النهارها دوایری فرضی هستند و از هر نقطه روی زمین یک نصف النهار می‌گذرد. نصف النهارها همگی برابرند و چون هیچ برتری نسبت به یکدیگر ندارند، برای استفاده از آنها باید یکی را به عنوان نیمروز مبدا برگزید و بقیه را بر مبنای آن نامگذاری کرد لذا نصف النهار گرینویچ در شهر لندن کشور انگلیس اکنون نصف النهار مبدا محسوب می شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha