به گزارش ایسنا، بزرگترین و زیباترین دریاچه استان قزوین دریاچه اُوان است که ۱۸۰۰ متر ارتفاع از سطح دریا قرار دارد و در فاصله ۷۵ کیلومتری قزوین و در بین روستاهای اُوان، وَربُن، زواردشت، زرآباد و کوشک و در میان ۲ کوه سارسنگ و آیمان کوه مانند نگینی واقع شده است و با چشمانداز مسحورکنندهاش گردشگران داخلی و خارجی بسیاری را در چهارفصل سال به خود جذب میکند.
آب این دریاچه شیرین و مساحت آن نیز بیش از ۵/۵ هکتار است. بیشترین طول دریاچه ۲۷۵ متر و عرض آن ۲۲۵ متر و عمق آن از یک متر تا ۲۰ متر در نوسان است. دریاچه اُوان از سه طرف در محاصره نیزار است و در برخی قسمتها نیزارها تا بیش از ۳ متر به داخل دریاچه پیش روی کردهاند.
دریاچه اوان برخلاف بسیاری از دریاچههای بزرگ و کوچک دیگر نقطه پایانی هیچ رودی نیست و از محیط خارج خود آبی را بهطور مستقیم دریافت نمیکند و آب آن از طریق چشمههای کف دریاچه و همچنین نزولات آسمانی تأمین میشود. کف دریاچه مملو از چشمههای خروشانی است که در حقیقت به وجود آورنده اصلی دریاچه هستند.
حالت این دریاچه مانند چشمهای است که آب پس از لبریز شدن جاری میشود از جریان آب این دریاچه رود کوچک و زیبایی تشکیل شده و در ۲ روستای کوشک و آیین مورد استفاده کشاورزان قرار میگیرد.
غیر از گونههای درختی دست کاشت نظیر بید، چنار، تبریزی، سیب، آلبالو، گیلاس، سنجد، فندق و گردو؛ گیاهان علفی مانند گون، کنگر، شیرین بیان و گونههای مختلف دیگر از خانواده گرامینه و لگومینیوزه هم در حوضه آبخیز اوان وجود دارند. از گیاهان داخل دریاچه هم میتوان به نی بن در آب phararmites australis و گیاهان غوطهور خوشاب potamageton crispus و چنگال آبی ceratophylum demersum اشاره کرد.
حیات وحش این حوضه آبخیز شامل کل و بز است که به علت شکار بیرویه و تخریب زیستگاه کاهش یافتهاند؛ پلنگ، خرس قهوهای، روباه، شغال، گرگ، گراز، شنگ، سیاه گوش (گربه وحشی) انواع عقابها، دال، دلیچه، شاهین، جغد، کبک، فاخته، دارکوب، سبزقبا، زاغی و انواع گنجشک سانان، قورباغه، لاک پشت، خرچنگ نیز در این منطقه دیده شده است که باید انواع ماهی از جمله قزلآلای رنگین، کپور و اردک ماهی را هم به آن افزود.
انتهای پیام
نظرات