• سه‌شنبه / ۷ فروردین ۱۴۰۳ / ۰۹:۱۱
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1403010702813
  • خبرنگار : 71967

تحقیقات دانشگاه آکسفورد در مورد سرطان ریه

تحقیقات دانشگاه آکسفورد در مورد سرطان ریه

مرکز تحقیقات سرطان انگلستان و بنیاد سرطان ‏CRIS به محققان دانشگاه آکسفورد، موسسه فرانسیس کریک و دانشگاه کالج لندن ۱.۷ میلیون پوند برای ساخت واکسن سرطان ریه اعطا کرده است.

به گزارش ایسنا، واکسن LungVax که توسط دانشمندان دانشگاه آکسفورد، موسسه فرانسیس کریک و دانشگاه کالج لندن ساخته شده است، از فناوری مشابه واکسن آسترازنکا برای درمان بیماری کرونا استفاده می‌کند. این تیم برای حمایت از تحقیقات آزمایشگاهی و تولید اولیه ۳۰۰۰ دوز از واکسن در مرکز تولید زیستی بالینی آکسفورد،  بودجه‌ای در ۲ سال آینده دریافت خواهد کرد.

سلول‌های سرطانی ریه به دلیل داشتن پروتئین‌های «پرچم قرمز» به نام نئوآنتی‌ژن‌ها با سلول‌های طبیعی متفاوت به نظر می‌رسند. نئوآنتی ژن‌ها به دلیل جهش های سرطان‌زا در DNA سلول، در سطح سلول ظاهر می‌شوند. واکسن LungVax در واقع دارای رشته‌ای از DNA است که سیستم ایمنی را آموزش می‌دهد تا این نئوآنتی‌ژن‌ها را روی سلول‌های غیرطبیعی ریه تشخیص دهد. این واکسن در ادامه سیستم ایمنی را فعال می‌کند تا این سلول‌ها را بکشد و سرطان ریه را متوقف کند.

اگر این مراحل با موفقیت سپری شود، واکسن مستقیما وارد آزمایش بالینی می‌شود. اگر کارآزمایی اولیه نتایج امیدوارکننده‌ای را ارائه دهد، این واکسن می‌تواند برای افرادی استفاده شود که در معرض خطر بالای سرطان ریه هستند. این می تواند شامل افراد ۵۵ تا ۷۴ ساله باشد که در حال حاضر سیگار می‌کشند یا قبلا سیگاری بوده‌اند و در حال حاضر واجد شرایط بررسی های هدفمند سلامت ریه هستند.

پروفسور تیم الیوت، سرپرست تحقیقات پروژه LungVax، می‌گوید: «تشخیص سرطان برای سیستم ایمنی سخت است. شناسایی و حمله سیستم ایمنی به سرطان یکی از بزرگترین چالش‌ها در تحقیقات کنونی سرطان به حساب می‌آید. این تحقیق می‌تواند واکسنی را بر اساس فناوری واکسن آکسفورد، که خود را در همه‌گیری کووید-۱۹ ثابت کرده، ارائه دهد. اگر بتوانیم موفقیتی را که در آزمایش‌ها در طول همه‌گیری دیده شد تکرار کنیم، می‌توانیم سالانه زندگی ده‌ها هزار نفر را نجات دهیم.

پروفسور سارا بلاگدن، استاد دانشگاه آکسفورد و موسس پروژه LungVax نیز در این باره می‌گوید: ما در حال ساخت واکسنی برای جلوگیری از تشکیل سرطان ریه در افراد در معرض خطر هستیم. این یک گام مهم و رو به جلو در جلوگیری از این بیماری ویرانگر است.

پروفسور مریم جمال هنجانی از دانشگاه کالج لندن و موسسه فرانسیس کریک، که هدایت کارآزمایی بالینی LungVax را بر عهده دارد، می‌گوید: نزدیک به ۹۰ درصد از مبتلایان به سرطان ریه، بعد از گذشت ۱۰ سال از شروع این بیماری، جان خود را از دست می‌دهند. این روند باید تغییر کند.  بر اساس مدل‌های کامپیوتری و تحقیقات قبلی، انتظار داریم که واکسن می‌تواند حدود ۹۰ درصد از سرطان‌های ریه را پوشش دهد و این بودجه به ما اجازه می‌دهد تا اولین قدم‌های حیاتی را برای آزمایش‌ در بیماران برداریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha