به گزارش ایسنا به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، سید اسداله جولایی با بیان اینکه از شروع فعالیت ستاد دیه در رمضان ۱۳۶۹ تا الان بیش از ۱۶۰ هزار نفر از زندانیان غیرعمد با همیاری خیرین و نیکوکاران و همراهی مسئولین ادوار مختلف از زندانها آزاد شدهاند گفت: در سال گذشته به لطف الهی و کمک خیران تعداد ۸ هزار و ۳۹۶ زندانی جرایم غیرعمد از بند رهایی یافتند که از این تعداد ۳۹۵ نفر محکومان خانم و ۸ هزار و یک نفر محکومان غیرعمد مرد بودند. از مجموع این افراد آزاد شده ۲۰ نفر مربوط به حوادث رانندگی، ۵۳ نفر حوادث کارگاهی، ۷۸ نفر محکومیتهای شبه عمد، ۵ هزار و ۳۹۵ نفر محکومان مالی، ۲ هزار و ۱۷۸ نفر بدهکاران مهریه و ۷۰۸ نفربدهکاران نفقه هستند.
وی افزود: مبلغ بدهی این زندانیان در مجموع ۱۲ هزار و ۸۹ میلیارد ریال بود که ۲۵ درصد از مبلغ کلی بدهی این افراد از سوی شکات و اولیایدم گذشت شده و به همین دلیل میتوان گفت شاکیان پروندهها همواره در خط مقدم حمایت از دربندان غیرعمد حضور دارند.
۱۲ هزار و ۵۶۵ زندانی جرایم غیرعمد در کشور داریم
جولایی درباره تعداد زندانی جرایم غیر عمد در زندانهای کشور گفت: هم اکنون ۱۲ هزار و ۵۶۵ زندانی جرایم غیرعمد در کشور داریم که از این جمع تعداد ۵۵۷ نفر زن و ۱۲ هزار و ۸ نفر مرد هستند. از این تعداد ۱۱۵ نفر بدهکار دیه، ده هزار و ۱۷۰ نفر محکومیتهای مالی، هزار و ۸۵۶ نفر بدهکاران مهریه، ۴۲۴ نفر بدهکار نفقه هستند. مجموع بدهی این افراد حدود ۱۵۰ هزار میلیارد ریال است که پس از طی جدول فرآیند ستاد دیه شامل گذشت شاکی، آورده محکوم، اعسار و ...، این مبلغ تعدیل شده و در نهایت با پرداخت مانده بدهی از سوی ستاددیه، این قبیل زندانیان واجد شرایط از زندانها آزاد میشوند.
رئیس هیئت امنای ستاد دیه در پاسخ به این پرسش که آیا ستاد دیه به اقلیتهای مذهبی نیز کمک میکند؟ اظهار کرد: خدمات این ستاد مردم نهاد شامل همه زندانیان غیرعمد مسلمان، مسیحی، زرشتی کلیمی و همه پیروان ادیان الهی است. اقلیتهایی که تحت این پرچم جمهوری اسلامی زندگی میکنند حق دارند که از خدمات ستاد دیه استفاده کنند. یکی از مهمترین آموزههای قرآن و اهل بیت (ع) خدمت به مردم و نیازمندان جامعه است. از دیدگاه مکتب حیات بخش اهل بیت (ع) خدمتگزاری به افراد جامعه حد و مرزی ندارد و یک دینباور حقیقی در تمام صحنههای زندگی با الهام از رهبران آسمانی خود میکوشد تا باری را از دوش دیگران بردارد و خدمتی را به بشر ارائه کند گرچه فرد مخدوم هم کیش او نباشد.
اختصاص ۵۰۰۰ میلیارد ریال برای پرداخت تسهیلات قرض الحسنه به زندانیان نیازمند مالی
وی درباره فراینده کمک به زندانی و یا محکوم مالی توسط ستاد نیز گفت: دستور این است که بلافاصله وقتی که یک مددجو وارد زندان میشود یک مددکار باید پرونده وی را بررسی کند و اگرشرایط کمک از طریق ستاد دیه را طبق اساس نامه داشته باشد برای وی پرونده تشکیل و به چرخه اقدامات ستاد دیه افزوده میشود. در حال حاضر نزدیک به ۱۳ هزار زندانی غیرعمد در زندانهای کشور تحمل حبس میکنند که حمایت از آنها در روزهای باقی مانده از سال که با افزایش نرخ دیه و دیون در سال بعد مواجه هستیم میتواند آزادی تعداد بیشتری و زندانیان را رقم بزند، چون مبلغ دیه در سال آینده اضافه میشود و همین افراد با مبلغ بیشتری باید از زندان آزاد شوند. با تلاشهایی که انجام دادیم امسال حدود ۵ هزار میلیارد ریال برای پرداخت تسهیلات قرض الحسنه به زندانیان نیازمند مالی اختصاص پیدا کرد.
انتهای پیام
نظرات