علی منصفیراد امروز (۲۷ اسفند ماه) در نشست پایان سال اعضای جهاد دانشگاهی استان سمنان، اظهار کرد: با تلاش محققان و پژوهشگران جهاد دانشگاهی استان سمنان، ضمن دستیابی به دانش فنی و ثبت اختراع، نمونه اولیه هر سه محصول فناورانه و دانشبنیان در سال ۱۴۰۲ در استان سمنان تولید شده است. در سال جدید، خط تولید این سه محصول فناورانه در استان راهاندازی خواهد شد.
وی ادامه داد: امسال اولین کود گرانوله آهسته رهش هفت جزیی دنیا و کشور شامل مواد معدنی و ارگانیک، مالچ معدنی زیست سازگار و زئوتیمول افزودنی خوراک دام توسط محققان و پژوهشگران جهاد دانشگاهی استان سمنان ثبت اختراع و نمونه اولیه آنها تولید شد.
رئیس جهاد دانشگاهی استان سمنان اظهار کرد: کود گرانوله که برای اولین بار در جهان، فرموله شده شامل چند ماده معدنی و آلی است که تمام مواد اولیه آن در داخل استان تأمین میشود.
وی گفت: بعد از تولید نمونه اولیه، فرآیند ثبت اختراع و آنالیز طرح انجام و طرح در موسسه آب و خاک کشور مطرح میشود و مجوز تولید انبوه این محصول صادر خواهد شد. پیشبینی میشود این مجوز تا پایان سال صادر و زمینه برای تولید انبوه و ایجاد خط تولید در سال ۱۴۰۳ فراهم شود.
منصفیراد بیان کرد: با ایجاد خط تولید این محصول، زمینه اشتغال ۳۵ نفر بهصورت مستقیم و ۱۰۰ نفر بهصورت غیرمستقیم در استان فراهم خواهد شد.
او توضیح داد: یک جزء از هفت جزء این کود حیوانی و هر شش جزء دیگر مواد معدنی است. کود گرانل آهسته رهش بهعنوان یک محصول دانشبنیان و حاوی ترکیبات مغذی و کانیهای معدنی با هدف اصلاح بستر و کاهش شوری خاک تولید شده است. جدید بودن این محصول در دنیا و قابلیت صنعتی شدن آن توسط پارک علم و فناوری استان سمنان و اداره مالکیتهای فکری و معنوی کشور تایید شده است.
رئیس جهاد دانشگاهی استان سمنان گفت: پژوهشگران و محققان جهاد دانشگاهی استان سمنان توانستند به دانش فنی تولید مالچ معدنی زیست سازگار با هدف تثبیت خاک و کنترل ریزگردها دست پیدا کنند.
وی با بیان اینکه درپی گسترش بیشتر ریزگردها در سالهای اخیر در کشور، مسؤولان، پژوهشگران و محققان راهکارهای مختلفی برای جلوگیری از این پدیده مطرح میکنند، اظهار کرد: گرچه مالچپاشی مزایای خاص خود را دارد، اما باید در نظر داشت که مهمترین مسأله در کاربرد مالچ این است که این ماده بهعنوان افزودنی برای خاک نباید مشکل تازهای را چه برای میکروارگانیسمها یا برای گیاهان یا انسانها ایجاد کند.
وی تأکید کرد: با تلاش پژوهشگران و محققان جهاد دانشگاهی استان سمنان در سال ۱۴۰۲ دستیابی به دانش فنی و تولید محصول فناورانه زئوتیمول (افزودنی خوراک دام) میسر شد.
رئیس جهاد دانشگاهی استان سمنان در توضیح این محصول فناورانه، گفت: بخش وسیعی از نهادههای دامی آلوده به سموم قارچی است، حدود ۸۸ درصد نهادههای دامی بررسیشده در سراسر جهان حاوی حداقل یکی از سموم قارچی است. بارزترین اثرهای منفی این سموم بر عملکرد دامها عبارتند از کاهش بهرهوری اقتصادی، سقط جنین، سرکوب سیستم ایمنی و عمدهترین روشهای مقابله با این اثرها نیز استفاده از جاذبهای معدنی در راستای حذف اثرهای منفی سموم قارچی است.
وی همچنین اضافه کرد: فرآوری پوست سبز پسته و تولید خوراک دام و رونمایی از محصول جدید با عنوان نانوکامپوزیت بایومیمتیک (زیست الهام) بر پایه گرافن بهعنوان ماده اولیه برای تولید تاندون که طرح اولیه آن با همکاری پروفسور سیفعلیان، دانشمند برتر حوزه بیوتکنولوژی و پزشکی بازساختی جهان انجام شد، از دیگر محصولات و طرحهای فناورانه جهاد دانشگاهی استان سمنان در سال ۱۴۰۲ بوده است.
انتهای پیام
نظرات