مهرداد ستاره روز چهارشنبه ۲۳ اسفندماه در نشست خبری با اشاره به آمار و ارقام مراجعات پزشکی قانونی از معاینه ۹۳ هزارو ۱۶۴ نفر در طول ۱۱ ماه سال جاری خبر داد و افزود: در ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۱ جمع واحدهای معاینات ۸۶ هزارو ۶۴۰ نفر بود که در ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۲ این تعداد به ۹۳هزارو ۱۶۴ نفر مراجعه کننده رسیده است که نسبت به سال گذشته حدود هشت درصد رشد داریم و از این مراجعات ٣٨ درصد مربوط به منازعه، ۲۰ درصد مربوط به مصدومان تصادفات، ۲۱ درصد مربوط به معاینات مجدد، ۶ درصد مربوط به روانپزشکی، چهار درصد مربوط به معاینات اختصاصی زنان و پنج درصد نیز مربوط به سایر موارد بوده که در این راستا نیز ۲۸هزار و۵۸۴ نفر زن و ۶۴ هزار و ۵۸۰ نفر مرد بودند.
وی یادآور شد: همچنین بر اساس فصول سال ۲۶درصد در بهار، ۳۰ درصد در تابستان، ۲۸ درصد در پاییز و در ماه های پاییز و دی ۱۶ درصد مراجعه کننده بوده است.
وی بر لزوم مدیریت و کنترل بر رفتار هنگام عصبانیت تاکید کرد و گفت: اغلب درگیری و نزاعها در بازهی سنی ۲۰ الی ۴۰ و بر سر مسئلهای پوچ و بیهوده صورت میگیرد که مردم باید با اعمال شیوه و راهکار های مناسب از درگیری پیشگیری کنند.
ستاره ضمن اشاره به آمار تصادفات جادهای در استان از بیشتر بودن تصادفات درون شهری شهرستان تبریز نسبت به برون شهری ابراز تعجب کرد و افزود: در ۱۱ ماه سال جاری، ۲۳۶ نفر در اثر تصافات رانندگی درون شهری در آذربایجانشرقی فوت شدهاند که تعداد فوتی های ناشی از این حوادث در ۱۱ ماه سال ۱۴۰۱، ۱۸۸ نفر بوده که حدود ۲۶ درصد افزایش داشته است و همچنین در این بازه زمانی ۵۹۷ نفر نیز در تصادفات برون شهری استان فوت کردهاند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۵۴۷ نفر بود، ۹ درصد رشد داشته است.
وی ادامه داد: متوفیان درون شهری ۲۳۶ نفر است که تبریز با ۱۲۵ نفر معادل ۵۳ درصد از فوتی های ناشی از تصادفات رانندگی درون شهری استان در رتبه اول، مراغه با ۲۴ نفر و بناب با ۱۵ فوتی در رده های دوم و سوم فوتی و مرند و اسکو با ۱۴ فوتی ناشی از این حوادث در ردههای بعدی هستند.
وی تصریح کرد: ۶۵ نفر بر اساس تصادفات جاده های روستایی در استان فوت کردهاند که نسبت به سال گذشته ۲۷ درصد افزایش یافته است و همچنین تعداد مراجعین مصدومین تصادفات ۱۸ هزارو ۴۰۰ نفر بوده که ۱۳ هزارو ۱۵۴ نفر از آنها مرد بوده که نسبت به سال گذشته افزایش ۱۰ درصدی یافته است.
مدیرکل پزشکی قانونی آذربایجانشرقی ادامه داد: در این بازه زمانی ۲۶ نفر نیز در سایر راه های استان فوت کردهاند که این تعداد نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۳۴ نفر بود، ۲۴ درصد کاهش نشان می دهد و در این راستا آذربایجان شرقی از نظر فراوانی در تعداد فوتی های ناشی از تصادفات رانندگی در سال ۱۴۰۱ در رده هشتم و به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در رتبه ۲۴ قرار گرفته است.
وی از افزایش ۲۹ درصدی فوتیهای ناشی از کار در استان خبر داد و افزود: در ۱۱ ماه سال جاری تعداد مصدومین مراجعه کننده ناشی از حوادث کار یک هزارو۳۹۰ نفر است که آذربایجان شرقی در این زمینه رتبه ۱۵ در کشور را دارد و همچنین تعداد ۹۰ نفر مرد بر اثر حوادث کاری فوت کردهاند که در این راستا استان از نظر فراوانی رتبه هشتم و به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر رتبه ۱۶ کشوری را دارد.
وی آمار فوتیها بر اثر گازگرفتگی با گاز مونوکسید کربن را تشریح کرد و گفت: در بازه زمانی ۱۱ ماه سال جاری ۴۴ نفر شامل ۱۴ نفر زن و ۳۰ نفر مرد بر اثر گازگرفتگی فوت کردهاند و حدود ۱۹ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته است و همچنین آذربایجان شرقی از نظر فراوانی فوتیهای ناشی از مسمومیت با گاز مونوکسید کربن در سال ۱۴۰۱ در رتبه چهارم کشور و به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در رتبه هشتم کشوری قرار دارد.
وی تصریح کرد: در ۱۱ ماه سال ۱۴۰۲، ۲۲ نفر در این استان در اثر برق گرفتگی فوت کردهاند که از این تعداد یک نفر زن و ۲۱ نفر مرد هستند که نسبت به سال قبل ۳۸ درصد افزایش یافته است و همچنین آذربایجان شرقی از نظر فراوانی تعداد فوتی های ناشی از برق گرفتگی در سال ۱۴۰۱ در رده ۱۵ و به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در رده ۲۹ کشور قرار دارد.
ستاره به آمار فوتی های غرقشدگی در استان اشاره کرد و افزود: در سال ۱۴۰۲، ۲۰ نفر شامل چهار زن و ۱۶ مرد نیز در اثر غرق شدگی فوت کردهاند که این تعداد نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۲۳ نفر بود، ۱۳ درصد کاهش یافته است و این استان از نظر فراوانی تعداد فوت شدگان در اثر این حوادث در رده ۱۵ و به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در رده ۲۷ کشور قرار دارد.
وی یادآور شد: تعداد مراجعه کننده با ادعای نزاع به پزشکی قانونی استان را ۳۶ هزار و ۸۱نفر عنوان کرد و گفت: از این تعداد ۱۰هزار و ۵۶۳ نفر زن و ۲۵هزار و ۵۱۸ نفر مرد هستند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته تغییر محسوسی در آمار نداریم و در مجموع آذربایجان شرقی در رتبه چهارم بعد از تهران، خراسان رضوی و اصفهان قرار دارد ولی در رتبه بندی به ازای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، بعد از اردبیل در رتبه دوم کشوری از نظر معاینات منازعه قرار داریم.
انتهای پیام
نظرات