• سه‌شنبه / ۲۲ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۴:۲۱
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1402122215936
  • خبرنگار : 50300

عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز توضیح داد

دیوارکشی بین دو دانشگاه بزرگ اهواز، چه مشکلاتی ایجاد کرده است؟

دیوارکشی بین دو دانشگاه بزرگ اهواز، چه مشکلاتی ایجاد کرده است؟
عکس‌ها از دکتر عباس امام

ایسنا/خوزستان دانشگاه شهید چمران اهواز و دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، دو دانشگاه بزرگ جنوب غرب کشور در همسایگی یکدیگر در منطقه گلستان اهواز قرار دارند و این همسایگی بیش از آن که دیوار به دیوار باشد، همواره در یک پیوستگی فیزیکی بوده است.

دانشگاه جندی شاپور اهواز مهرماه ۱۳۳۴ در اهواز احداث شد. از اولین رشته‌های ارائه شده در این دانشگاه کشاورزی، ادبیات، ریاضی و پزشکی بود که بعدها دانشکده پزشکی به دانشگاه مستقلی تحت عنوان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور تبدیل شد.

به گزارش ایسنا، در دوران جنگ ایران و عراق، بخش‌هایی از فضای دانشگاه جندی شاپور (شهید چمران فعلی)، با حضور شهید مصطفی چمران، تبدیل به پایگاه فرماندهی ستاد جنگ‌های نامنظم شد و پس از شهادت وی، دانشگاه جندی شاپور به دانشگاه شهید چمران فعلی تغییر نام یافت.

هر دو دانشگاه سالیان سال، در یک فضا در کنار هم، هم‌زیستی داشتند و  همواره در این سال‌ها، دانشجویان و اساتید هر دو دانشگاه ارتباط اجتماعی، علمی و فرهنگی بسیار خوبی داشته‌اند.

در چند ماه اخیر، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، پس از حدود ۳۰ سال اقدام به دیوارکشی میان این دو دانشگاه کرده که سبب ایجاد مسائلی از جمله قطع ارتباط میان دو دانشگاه و ایجاد مشکل تردد برای دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه شهید چمران اهواز شده است. البته چندی پیش رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز عنوان کرد که حصار اصلی را دانشگاه شهید چمران اهواز ایجاد کرده و علت این اقدام را ساماندهی فضا و کنترل فضای دانشگاه عنوان و از اجرا نشدن قانون برای استفاده دانشگاه علوم پزشکی از فضای دانشگاه شهید چمران اهواز انتقاد کرد. 

شهریور سال ۱۴۰۰ نیز این دو دانشگاه بر سر ساخت باند هلی‌کوپتر اورژانس در محدوده کوی استادان به اختلاف خوردند و علت اصلی را مورد اختلاف بودن زمین و اشتراک آن میان دو دانشگاه عنوان کردند.

این دیوار از جنبه‌های مختلف برای هر دو دانشگاه، مشکل‌زا است

دکتر عباس امام، عضو هیات علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید چمران اهواز در مطلبی که در اختیار خبرگزاری ایسنا قرار داده است، درباره دیوارکشی بین دو دانشگاه شهید چمران اهواز و علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اظهار کرد: نزدیک به یک سال است که دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اقدام به برپایی یک دیوار میان محوطه مختص دانشگاه علوم پزشکی اهواز و محوطه مورد تملک دانشگاه شهید چمران اهواز کرده است. ابتدای این دیوار از درب ورودی کنار کوی استادان دانشگاه آغاز می‌شود و تا امتداد خیابان درون پردیس دانشگاه که به درب خروجی بیمارستان گلستان متنهی می‌شود، ادامه دارد. این دیوار در یک سال گذشته در حال ساخته شدن است.

وی ادامه داد: در ابتدا، این دیوار به صورت بلوک‌های سیمانی بلند و مرتفع بود اما با توجه به شکل ظاهری نامناسب که زیبایی محیط و جنبه زیست محیطی را با مشکل مواجه می‌کرد از حالت بلوک سیمانی مرتفع، تبدیل به دیوار فنسی فلزی شد.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: این دیوار که چند ماهی است احتمالا با هزینه‌های میلیونی و یا میلیاردی ساخته می‌شود، از جنبه‌های مختلف برای هر دو دانشگاه، مشکل‌زا است و ایجاد آن به هیچ وجه اقدام درستی نیست.

وی عنوان کرد: با توجه به اینکه دو دانشگاه شهید چمران اهواز و علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، دو مرکز مهم و اثرگذار آموزش عالی در استان خوزستان با ویژگی‌های خاص محیط زیستی هستند، تعجب‌آور است که چرا باید دانشگاه علوم پزشکی این اقدام را انجام دهد؟ همه اطلاع داریم که شاید بیش از ۲۰ سال است که در تمام شهرهای کشور، شهرداری‌ها تمام دیوارهای بوستان‌ها یا پارک‌ها را حذف کرده‌اند تا ارتباط مردم با  پارک‌ها و بوستان‌ها راحت‌تر باشد.

امام گفت: انتظار داریم در محیط دانشگاه با حضور دانشجویان جوان، اساتید و کارکنانی که تردد دارند و ساعات زیادی از روز را در محیط دانشگاه صرف می‌کنند، چنین مانعی برای تردد و ارتباط متقابل وجود نداشته باشد زیرا نیاز به ارتباط متقابل بین دو دانشگاه وجود دارد. به این ترتیب، در مقایسه با فضاهای سبز بیرون دانشگاهی، این اقدام ناشایست است.

وی بیان کرد: از طرف دیگر، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز علاوه بر این فنس، چند دروازه و گیت ایجاد کرده است و ساعات بسیاری از روز این گیت‌ها قفل هستن که باعث ایجاد مانع برای تردد به ویژه از درب خیابان اسفند شده است.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: پیش از این محدودیت‌ها، تردد بسیاری از دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه شهید چمران اهواز از درب اسفند بود اما اکنون به دلیل وجود گیت‌ها و دیوار، اجازه ورود در ساعات خاص داده نمی‌شود و افراد مجبور به تردد از خیابان ولی‌عصر می‌شوند.

وی عنوان کرد: در ساعات صبحگاهی نیز به دلیل تردد زیاد، افراد مجبور هستند تا حدود یک ساعت معطل شوند و سر ساعت به کلاس‌های خود نمی‌رسند که این هزینه‌ است و از نظر اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی هیچ توجیهی ندارد زیرا این دو دانشگاه، دهه‌ها با هم در ارتباط بوده‌اند و اصلا در گذشته، یک دانشگاه بودند.

امام گفت: حدود ۳۰ سال است یک خیابان بین دو دانشگاه احداث شده که بخش جنوبی آن مختص دانشگاه علوم پزشکی و شمالی آن مربوط به دانشگاه شهید چمران اهواز است.

وی افزود: طرح دیوارکشی بین دو دانشگاه و تشدید محدودیت از طریق بستن گیت‌ها باعث ایجاد نارضایتی و اختلال در تردد شده است. شاید مسئولان دانشگاه علوم پزشکی اهواز مدعی شوند که از نظر حقوقی این محوطه در اختیار آن‌ها است اما دید حقوقی صرف به این قضیه، زیان‌بار است که تنها به دلیل مالک بودن، بخواهند چنین اقدامی انجام دهند و باعث این همه ضرر  و ناراحتی روحی و روانی شوند.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز افزود: در محیط بیرون دانشگاه نیز پارک‌ها مورد تملک شهرداری هستند پس چرا شهرداری دیوارکشی نمی‌کند؟ انتظار داریم تنها با دید مالکیتی به این مساله نگاه نشود بلکه توجه شود دانشگاه محیطی فرهنگی است و چندین هزار دانشجو در دو دانشگاه در حال تحصیل هستند که تیپ جوان هستند و دوست دارند از فضای سبز مناسب دو دانشگاه، متقابلا استفاده کنند. علاوه بر آن، ارتباطات اجتماعی و فرهنگی و علمی بین دو دانشگاه مهم است. امیدواریم مسئولان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز به این مساله توجه کنند و قضیه را فقط حقوقی نبینند.

دیوارکشی بین دو دانشگاه بزرگ اهواز، چه مشکلاتی ایجاد کرده است؟

ماجرای دیوارکشی بین دانشگاه شهید چمران اهواز و علوم پزشکی جندی شاپور از زبان روسای دانشگاه‌ها

دکتر محمدحسین سرمست رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز پیش از این در گفت‌وگو با ایسنا، در پاسخ به سوالی در خصوص ایجاد حصار بین دو دانشگاه جندی شاپور اهواز و شهید چمران اهواز که در کنار یکدیگر قرار دارند، عنوان کرد: علت دیوارکشی، ساماندهی فضا به دلایلی از جمله نبود کنترل روی محوطه دانشگاه، ورود حیوانات بلاصاحب و وجود تجهیزات گران‌قیمت و احتمال سرقت آن‌ها است. این دیوارکشی برای کنترل فضای دانشگاه بوده است.

وی بیان کرد: البته ما در محوطه کوچکتری قرار داریم در حالی که فضای دانشگاه شهید چمران اهواز نسبت به دانشگاه علوم پزشکی چند برابر است. سال ۶۵ در زمان تفکیک دو دانشگاه، طبق قانون اعلام شد که هر وقت ما در دانشگاه علوم پزشکی نیاز داشته باشیم باید از فضای دانشگاه چمران استفاده کنیم اما این موضوع اجرا نشد. البته حصار اصلی را دانشگاه شهید چمران اهواز ایجاد کرد و ساخت و ساز جدید را کنار خیابان انجام دادند.

دکتر علی‌محمد آخوندعلی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز در یک نشست خبری در خصوص مطرح شدن دیوارکشی بین دانشگاه شهید چمران اهواز و دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: با توجه به اینکه بین دانشگاه شهید چمران اهواز و دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در و پیکری نبود، دانشجوهای دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز به سمت این دانشگاه می‌آمدند یا دانشجوهای ما آن طرف می‌رفتند بنابراین برای تامین امنیت بیشتر، باید حائلی بین دو دانشگاه ایجاد می‌شد.

وی عنوان کرد: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز به این نتیجه رسیده است که حائلی بین این دانشگاه‌ها ایجاد کند. رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز عنوان کرد که می‌خواهند یک حائل سبز بین دو دانشگاه ایجاد کنند که برای اینکه این حائل فرو نریزد یک تکیه‌گاه با فنس ایجاد کنیم، بنابراین دیواری به آن معنا نیست و این موضوع بیش از حد پژواک اجتماعی پیدا کرد.

آخوندعلی گفت: با این کار، مقداری ورودی‌ها و خروجی‌ها مشخص می‌شود و متوجه می‌شویم افرادی که وارد دانشگاه می‌شوند از ورودی کدام دانشگاه آمده‌اند.

وی بیان کرد: البته باید توجه شود که دانشگاه شهید چمران اهواز این تصمیم را نگرفت و مطرح و اجرایی شدن این موضوع از سوی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بوده است و ما زیاد تمایل به این کار نداشتیم اما استدلال آوردند و می‌خواهند سر مرز خود این کار را انجام دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۱۲-۲۲ ۱۷:۳۳

درود بر دکتر امام و اندیشه خلاق او. همواره دغدغه های جذابی دارد

avatar
۱۴۰۲-۱۲-۲۳ ۰۵:۴۹

سلام،ضمن احترام به مقام شامخی استاد و معلم ،آیا چنین اختلافات بین دو دانشگاهی و استادی صحیح است ؟ و اگر اینچنین رفتارها ادامه دار باشد از کل جامعه چه انتظاری میرود و باید یادآور باشیم که وظیفه اصلی استاد تربیت است و رفتار و اختلاف پیش آمده بد سلیقگی و ناخوشایند می باشد . لطفاً تجدید نظر مهربانانه داشته باشید روسای محترم دانشگاه غرب کشور و توجه بیشتر و نظر پدرانه ای به بچه های خود داشته باشید ،متشکر و سپاسگزارم

avatar
۱۴۰۲-۱۲-۲۳ ۰۷:۴۹

دانشگاه پزشکی تبدیل به پادگان و دژ امنیتی شده

avatar
۱۴۰۲-۱۲-۲۳ ۱۴:۵۳

من دانشجوی دانشگاه چمرانم. از وقتی که دیوار کشیدن و در ها رو بستن رفت و آمد برای دانشجوها خیلی سخت شده و زمان زیادی رو میگیره. ای کاش کمی به رفت و آمد دانشجویان فکر میکردند.