به گزارش ایسنا، سه فروشنده ابزارهای تراشهسازی دست دوم به فایننشیال تایمز گفتند: شرکتهای کره جنوبی به جای فروش دستگاههای تراشهسازی در بازار دست دوم، آنها را در انبارها نگهداری میکنند. یک فرد نزدیک به یکی از این شرکتهای تراشهسازی گفت: ما نگرانیم که این تجهیزات به دست نادرستی بیافتد و باعث مشکلاتی در روابط ما با دولت آمریکا شود.
شرکتهای تراشهسازی، انبار کردن دستگاههای قدیمی را در سال ۲۰۲۲ پس از آن آغاز کردند که واشنگتن، کنترلهای صادراتی را برای چین اعمال کرد تا مانع دستیابی پکن به تجهیزات تراشهسازی پیشرفته و تولید نیمهرساناهای پیشرفته شود.
یک فروشنده دیگر ابزارهای دست دوم در کره جنوبی گفت: بعضی از خریداران چینی، این ابزارها را به روسیه میفروشند. از این رو، تراشهسازان نگران واکنش آمریکا در این باره هستند.
پس از عرضه مدل جدید تلفن هوشمند هواوی که در ساخت آن یک تراشه پیشرفته بکار رفته است، آمریکا، متحدان خود در اروپا و آسیا را تحت فشار قرار داده تا محدودیتها را تشدید کنند.
سامسونگ و اس کی هاینیکس به دلیل مهاجرت سریع از یک نسل تراشه به نسل بعدی و تغییر سریع ابزارها، منابع بزرگ تامین تجهیزات دست دوم هستند.
شرکتهای نیمهرسانای چینی، معمولا تجهیزات دست دوم را پیش از فروش آنها به واسطهها برای فروش، بسته بندی میکنند. بزرگترین تقاضا از سوی چین است که اکثر تراشهسازان آن، نسلهای قدیمیتر تراشههای مورد استفاده در دستگاههای برقی و خودروها را تولید میکنند.
تجهیزاتی که دیگر مورد نیاز تولیدکنندگان کره جنوبی برای تلفنهای هوشمند و سیستمهای هوش مصنوعی نیستند، نوسازی شده و در تاسیسات چینی نصب میشوند که معمولا تراشههای سادهتری تولید میکنند که مشمول کنترلهای آمریکا نیستند.
با این حال، یک فروشنده ابزارهای دست دوم گفت: حتی دستگاههای دست دوم ۱۰ ساله مانند تجهیزات لیتوگرافی میتوانند پس از تعمیر شدن، برای تولید تراشههای پیشرفته استفاده شوند.
دولت بایدن فعالانه نقض کنترلهای صادراتی آمریکا برای چین و تحریمها علیه روسیه را رصد میکند. وزارت بازرگانی چین در فوریه، بیانیهای صادر کرد و از تحریمهای وضع شده علیه ۱۷ شرکت در هنک کنگ و سرزمین اصلی چین برای نقض تحریمهای مرتبط با روسیه، انتقاد کرد.
به گفته یک منبع آگاه، اس کی هاینیکس پس از مواجهه با اتمام فضای ذخیره سازی، اخیرا فروش بعضی از تجهیزات را آغاز کرده است. این شرکت همچنان از فروش تجهیزات ساخت آمریکا خودداری میکند.
سامسونگ و اس کی هاینیکس کارخانههای تولید تراشه حافظه در چین دارند که نیمی از ظرفیت تولید آنها را تشکیل میدهند. هر دو شرکت از دولت بایدن، معافیت نامحدود گرفته اند که به آنها اجازه میدهد به ارسال ابزارهای تراشه سازی به چین ادامه داده و تاسیسات چینی خود را ارتقا دهند.
بر اساس گزارش فایننشیال تایمز، این شرکتها همچنین از بیم آن که واشنگتن کنترلهای صادراتی را تشدید کند و مجبور شوند تجهیزات قدیمیتر را استفاده کنند، تجهیزات قدیمی خود را در چین حفظ کرده اند.
انتهای پیام
نظرات