• پنجشنبه / ۱۷ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۳:۰۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402121712391
  • خبرنگار : 30147

مدیر جهاد کشاورزی تربت‌جام خبر داد

آغاز تغییر الگوی کشت با کاهش سطح محصولات پر آب طلب

آغاز تغییر الگوی کشت با کاهش سطح محصولات پر آب طلب

ایسنا/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی تربت‌جام از آغاز تغییر الگوی کشت با کاهش سطح زیر کشت خربزه و برخی محصولات پر آب طلب در این شهرستان خبر داد.

باقر خدادادی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه خشکسالی و کم آبی در این منطقه یک واقعیت اقلیمی است، عنوان کرد: با توجه به روند روزافزون نیاز بخش‌های مختلف از جمله بخش کشاورزی به آب، مشکل خشکسالی در سال‌های آینده حادتر هم خواهد شد.

وی در همین خصوص یکی از مؤثرترین راهکارهای صرفه‌جویی آب در بخش کشاورزی را افزایش راندمان آبیاری با استفاده از روش‌های نوین آبیاری دانست و تصریح کرد: استفاده از روش‌های نوین آبیاری و اجرای الگوی کشت مناسب نقش مهمی در استفاده بهینه از آب و کاهش تلفات آبی خواهد داشت.

مدیر جهاد کشاورزی تربت‌جام با بیان اینکه این شهرستان در اجرای طرح آبیاری تحت‌فشار پیشگام است، اذعان کرد: با توجه به کم آبی و خشکسالی که با آن روبرو هستیم استفاده بهینه از منابع آب ضروری است.

وی با اعلام این‌که آبیاری قطره‌ای راندمان مصرف آب را تا ۹۰ درصد افزایش می‌دهد، گفت: در راستای سازگاری با کم آبی کشاورزان راهی جز اجرای سیستم‌های نوین آبیاری ندارند.

خدادادی در ادامه یکی از عوامل مهم بازدارنده توسعه کشاورزی در این شهرستان را خشکسالی‌های پیاپی سال‌های اخیر برشمرد و گفت: خشکسالی‌ها هر سال برای کشاورزان زیان مالی به بار می‌آورد.

وی افزود: شهرستان تربت‌جام در شرق خراسان رضوی منطقه نیمه خشک است و میانگین بارندگی در این منطقه از میانگین کشور پایین‌تر است.

مدیر جهاد کشاورزی تربت‌جام با اشاره به اینکه بیش از ۷۰ درصد اشتغال مردم و اقتصاد این شهرستان وابسته به کشاورزی است، گفت: خشکسالی، قطع برق و کاهش بارندگی موجب کاهش ۳۰ درصدی محصولات کشاورزی در این شهرستان شده است.

خدادادی اظهار کرد: با توجه به اینکه بیش از ۱۲ درصد تولیدات کشاورزی خراسان رضوی مربوط به تربت‌جام است، قطع برق موجب ضرر و زیان‌بخش کشاورزی به ویژه خرده مالکین می‌شود.

وی با بیان اینکه امیدواریم با سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های تولیدی بخش کشاورزی، شاهد افزایش بهره‌وری و افزایش عملکرد باشیم، عنوان کرد: تغییر الگوی کشت با کاهش سطح زیر کشت خربزه و برخی محصولات آب طلب در شهرستان تربت‌جام آغاز شده است.

مدیر جهاد کشاورزی تربت‌جام همچنین با اشاره به برنامه‌های اجرایی در حوزه تحول کشاورزی تصریح کرد: افزایش راندمان آبیاری و بهره‌وری، توسعه گلخانه‌ای، توسعه کشت‌های کم آب طلب و استفاده از ظرفیت‌های جدید سرمایه‌گذاری در حوزه صنایع تبدیلی از جمله برنامه‌های تحول در بخش کشاورزی است.

وی با اشاره به هدف‌گذاری وزارت جهاد کشاورزی در سند الگوی کشت خاطرنشان کرد: کاهش ۶ درصدی مصرف آب، افزایش ۸ درصدی بهره‌وری آب و افزایش ۱۱ درصدی تولید از جمله اهداف این وزارتخانه در اجرای طرح الگوی کشت است.

مدیر جهاد کشاورزی تربت جام همچنین با اشاره به مشوق‌های در نظر گرفته شده در طرح الگوی کشت بیان کرد: مهمترین راهبرد توسعه پایداری در بخش کشاورزی قطعاً مدیریت کردن منابع آب و معیشت مردم است.

خدادادی گفت: کشاورزی علاوه بر تأمین مواد غذایی و امنیت غذایی عمده‌ترین فعالیت اقتصادی و اشتغال است و هدف گسترش کشت در محیط‌های کنترل شده مانند گلخانه است.

وی یادآور شد: استفاده از تشکل‌های، ارتباط چهره با چهره با تغییر نگرش در بهره‌بردار، آگاهی بخشی ارزش ذاتی آب و مدیریت مصرف آب از جمله اهداف است.

مدیر جهاد کشاورزی تربت جام خاطرنشان کرد: تربت‌جام به عنوان یکی از مهمترین شهرستان‌های خراسان رضوی نقش بسزایی در تولیدات کشاورزی داشته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha