• سه‌شنبه / ۱۵ اسفند ۱۴۰۲ / ۲۲:۰۷
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1402121511238
  • خبرنگار : 50616

باحضور تاریخ پژوهان؛

آملی‌ها با برگزاری همایش «ناصرالحق»، یاد مروج بزرگ شیعه در تبرستان را گرامی داشتند

آملی‌ها با برگزاری همایش «ناصرالحق»، یاد مروج بزرگ شیعه در تبرستان را گرامی داشتند

ایسنا/مازندران همایش بررسی اندیشه و تاثیرات علمی، اجتماعی و سیاسی «ابومحمد حسن‌ابن‌ علی‌العسکری» (ناصرالحق) به عنوان سومین حاکم سلسله علویان در تبرستان در شهرستان آمل برگزار شد.

این همایش که پیش‌تر قرار بود با حضور «ابراهیم محمدالدیلمی» سفیر یمن در ایران و برخی از علمای این کشور برگزار شود، در نهایت در نبود حضور الدیلمی، با حضور برخی تاریخ پژوهان و دانشگاهیان اندیشه وتاثیرات علمی، اجتماعی و سیاسی ابومحمد حسن ابن علی العسکری (ناصرالحق) در آمل بررسی شد.

امام جمعه آمل امروز ۱۵ اسفند ماه در این همایش گفت: شهرستان آمل این افتخار را دارد که نخستین پایتخت دوستداران آل الله بوده است، برای شناساندن تاثیرات حکومت علویان به ویژه فقیه نامدار حسن ابن علی العسکری معروف به ناصرالحق این همایش در آمل برگزار شد.

«حجت الاسلام ابراهیم یعقوبیان» افزود: ناصرالحق به عنوان سومین حاکم سلسله علویان که حکومت آن‌ها از ۲۳ شوال سال ۲۵۰ هجری به پایتختی آمل برپا شد.

وی با بیان اینکه مرحوم ناصرالحق توانستند در زمان حکومت و دوران حیات خود معارف اهل بیت(ع) را منتشر و ترویج دهند، تصریح کرد: با همین هدف و زنده نگه داشتن تفکرات ترویج شیعه علوی از سوی ناصرالحق و بررسی جایگاه علمی، سیاسی، فرهنگی ومعنوی این عالم وعارف تاثیرگذار دینی در دوران خود تا به امروز توسط مجموعه دست اندرکاران در دست پیگیری است.

امام جمعه آمل با بیان اینکه شناسایی و شناساندن تاثیرات فرهنگی و اجتماعی نخبگان به جامعه به ویژه نسل جوان نقش بسزایی در حفظ هویت ملی دارد، اضافه کرد: برگزاری همایش بررسی اندیشه وتاثیرات علمی، اجتماعی و سیاسی ابومحمد حسن‌ابن علی‌العسکری (ناصرالحق) گام نخست در راستای معرفی و آشنایی با شخصیت علمی، معنوی و فرهنگی این عارف فرزانه در شهرستان آمل بوده است.

حجت الاسلام یعقوبیان همچنین با اشاره به اینکه ناصرالحق با توجه به جایگاه مهم دینی واعتقادی که داشت به عنوان رهبر شیعیان کشور یمن درمیان مردم این کشور نیز از جایگاه و قداست خاصی هم برخورداراست، گفت: به واسطه این احترام و تکریم و وجود بقعه متبرکه آن عارف در شهرستان آمل، ارتباط‌های فرهنگی و تاریخی قدیمی میان کشور یمن و شهرستان آمل بعد از چندین قرن همچنان وجود دارد.

آملی‌ها با برگزاری همایش «ناصرالحق»، یاد مروج بزرگ شیعه در تبرستان را گرامی داشتند

وی همچنین از برگزاری همایش دیگری در بررسی آراء و اندیشه‌های ناصرالحق در سال آینده درشهرستان آمل خبر داد و یادآور شد: در این همایش تلاش خواهد شد برخی از کتاب‌ها و آثار ناصرالحق در آمل رونمایی شود.

بقعه تاریخی و مقدس «ابومحمد حسن اطروش» مشهور به «ناصر الحق» معروف به «اطروش» بنیانگذار حکومت علویان درمنطقه شمال ایران است که در سال ۳۰۵هجری قمری وفات کرد و در محله پایین بازار شهر آمل واقع است.

این بقعه به عنوان مکانی با ارزش که محل زیارت شیعیان زیدیه جهان به ویژه شیعیان زیدیه کشور یمن، دارای اهمیت زیادی برای مردم این کشور است.

این مکان به عنوان اثر تاریخی در فهرست آثار ملی کشور نیز ثبت شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha