• سه‌شنبه / ۱۵ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۰:۵۲
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1402121510647
  • خبرنگار : 50233

گزارشی از قاچاق و قطع تاغ‌ها در روز درختکاری در سمنان

گزارشی از قاچاق و قطع تاغ‌ها در روز درختکاری در سمنان
تاغ زارهای جنوب شهر سمنان

ایسنا/سمنان فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی آبخیزداری استان سمنان از دستگیری بیش از ۶۰ نفر در ارتباط با قاچاق چوب و زغال درختچه‌های کویری تاغ در این استان خبر داد.

سرهنگ علیرضا ابوطالبی ۱۵ اسفند همزمان با روز درختکاری در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از ابتدای سال تاکنون بیش از ۴۶ هزار کیلوگرم چوب تاغ در استان کشف شده است.
وی از دستگیری ۵۷ نفر در ارتباط با قاچاق چوب تاغ در استان خبر داد و تصریح کرد: علاوه بر این طی این مدت یک‌هزار و ۶۷۵ کیلوگرم زغال تاغ نیز در استان کشف شده است.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی آبخیزداری استان سمنان ادامه داد: همچنین امسال ۱۴ هزار و ۷۲۶ کیلوگرم از محصولات مرتعی و جنگلی نظیر ریواس، چالنگ، قارچ و... در سطح استان توسط همکاران ما در یگان حفاظت کشف شده است.

وی از دستگیری بیش از ۱۵۰ نفر در ارتباط در با تخلفات این بخش در استان خبر داد و خاطرنشان کرد: همچنین ۸۵ دستگاه وسیله نقلیه، ۴۹ دستگاه قطع و برش درخت و...توسط همکاران ما در یگان حفاظت کشف شده است.

سرهنگ ابوطالبی با اشاره به نقش مهم مردم در مقابله با قاچاق چوب تاغ گفت: همکاری مردم و ارائه به موقع گزارشات مردمی نقش مهمی در مقابله با قاچاق چوب تاغ دارد.

وی از امکان ارائه گزارش تلفنی در طول شبانه روز خبر داد و افزود: عموم شهروندان می‌توانند از طریق دو سامانه تلفنی ۱۵۰۴ و ۱۳۹ تخلفات و گزارش های خود را ارائه دهند.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی آبخیزداری استان از همه هم‌استانی‌ها خواست: هرگونه تعرض به طبیعت، تخریب و تصرف اراضی ملی و آتش سوزی جنگل ها و مراتع را دراسرع وقت به شماره تلفن ۱۵۰۴ (امداد جنگل و مرتع) و سامانه ۱۳۹ منابع طبیعی استان اطلاع دهند.

سرهنگ ابوطالبی از یک هزار و ۲۱۴ تماس با ۱۵۰۴ این استان طی امسال خبر داد و اظهار کرد:۷۷۴ مورد از این تماس‌ها به انجام عملیات انجامیده و مابقی تماس‌ها عمدتا ارائه مشاوره، پیشنهاد، تقدیر و ارشاد و راهنمایی بوده است.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی آبخیزداری استان از تشکیل ۳۷۶ پرونده در بخش های مختلف یگان حفاظت منابع طبیعی استان طی ۱۱ ماهه امسال خبر داد و گفت: همه این پرونده‌ها در موعد قانونی تکمیل و به مسئولان قضایی استان ارجاع شده است.

وی با اشاره به فرهنگ‌سازی های چندین ساله و آموزش مردم محلی در ارتباط با اطفای حریق در جنگل‌ها و مراتع افزود: همین اقدامات باعث کاهش محسوس آتش‌سوزی در مراتع و جنگل‌ها شده است.
سرهنگ ابوطالبی تصریح کرد: سال گذشته در مجموع ۳۰ هکتار آتش سوزی در مراتع و جنگل های استان ثبت شد که امسال و در ۱۱ ماهه امسال این رقم به هشت هکتار کاهش یافته است.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی آبخیزداری استان با اشاره به اقدامات این یگان در ارتباط با مقابله با تصرف اراضی ملی و دولتی گفت: طی ۱۱ ماه گذشته ۴۹ پرونده در این ارتباط در استان تشکیل و به مراجع قضایی ارسال شده است.
وی ادامه داد: این پرونده ها شامل دو میلیون و ۹۲۵ هزار و ۵۹۲ مترمربع بوده و در ۱۱ ماهه امسال یک میلیون و ۴۲۸ هزار و ۷۶ مترمربع رفع تصرف در استان صورت گرفته است.

گزارشی از قاچاق و قطع تاغ‌ها در روز درختکاری در سمنان
تاغ زارهای جنوب شهر سمنان

وی از پیشگیری و مقابله با تصرف عرصه‌ها و مبارزه با ساخت و سازهای غیرمجاز به عنوان یکی از وظایف مهم این یگان نام برد و عنوان کرد: همکاری مردم در مقابله با متخلفان این بخش نیز نقش مهمی در حفاظت از عرصه‌ها دارد.

به گزارش ایسنا، درختچه کویری تاغ یکی از مناسبت ترین و سازگارترین گونه های گیاهی برای مقابله با پیشروی کویر است. زغال این درختچه به دلیل ماندگاری بالا از قیمت بالایی برخوردار است. متاسفانه در چند هفته گذشته نیز چندین محموله دیگر از چوب این درختچه ارزشمند در شهرستان های مختلف کشف شده است.

با وجود اینکه این تاغ‌ها نقش مهم و اساسی در پیشگیری از پیشروی کویر و جلوگیری از بیابان‌زایی و فرسایش خاک دارند اما متاسفانه این سرمایه‌های ارزشمند، طی سال های متمادی و در ادوار مختلف به‌دست افراد سودجو به تاراج می‌رود.

تاغ‌ها جلوه زیبایی به مناطق کویری و بیابانی داده و مانع از بیابان‌زایی بیشتر می‌شوند و به‌دلیل نیاز کم آبی و سازگاری بالا با آب و هوا و خاک بیشتر مناطق استان سمنان، از مهمترین گونه‌های دست‌کاشت در این استان هستند، از همین رو در پنج الی، شش دهه گذشته جنگل‌های دست‌کاشت بسیاری در این استان ایجاد شده که عمر برخی از آنها از نیم قرن هم فراتر می‌رود.

طی این سال ها، نیروهای یگان حفاظت منابع‌طبیعی استان در شرایط دشوار و در گرما و سرما برای حراست از این جنگل های دست کاشت زحمات زیادی می کشند با این همه، تاغ زارها همچنان در معرض خطر قرار داشته اند.
نیروهای یگان حفاظت منابع‌طبیعی با وجود به کارگیری همه ظرفیت‌های خود و تشکیل و راه‌اندازی گشت‌های مستمر به دلیل گستردگی عرصه‌ها و کمبود نیروی انسانی که درد مشترکی در همه استان‌های ایران است قادر به حفاظت کامل از آنها نیست و همین سبب می‌شود که قاچاقچیان چوب و زغال در مواقعی از شب و روز به جان درختچه‌های کویری تاغ بیفتند.

طی بیش از ۶۰ سال گذشته با تلاش نیروهای خادم منابع طبیعی و سازمان جنگل ها و همچنین مردم مناطق جنوبی استان سمنان، تاغ زارهای متعددی در نوار جنوبی استان سمنان کاشته و بسیاری از آنها امروز به درختان تناوری تبدیل شده اند.
تاغ‌زارهای جنوب استان سمنان عمدتاً از جنگل‌های دست کاشت بوده و نقش مهمی در زندگی مردم حاشیه کویر و خصوصا روستاهای کویری در جنوب شهرستان های گرمسار، آرادان، سرخه، سمنان، شاهرود، دامغان و میامی دارند.
امروزه مساحت تاغ‌زارهای دست‌کاشت استان سمنان از ۱۳۰ هزار هکتار هم گذشته اما با این وجود هر ساله قاچاقچیان زغال و چوب به هوای سردی قلیل و گذرا، بی رحمانه به قطع بخش هایی از این سرمایه های ارزشمند می پردازند، سرمایه هایی که بیش از هر کس، مردمان روستاهای حاشیه کویر اهمیت آن را درک کرده اند.

گزارشی از قاچاق و قطع تاغ‌ها در روز درختکاری در سمنان
تاغ زاری های جنوب میامی

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha