به گزارش ایسنا، استان هرمزگان با ۵۷.۴۸ درصد مشارکت و پس از کهگیلویه و بویراحمد و خراسان جنوبی، سومین استان پر مشارکت در انتخابات ۱۱ اسفند است. این درصد مشارکت در شرایطی است که هرمزگان، استان برخورداری محسوب نمیشود و با در نظر گرفتن مولفههای محرومیت در بین سه الی چهار استان محروم کشور محسوب میشود.
*دستور ویژه برای بازسازی خسارات ناشی از زلزله هرمزگان
اواخر آبان سال ۱۴۰۰ دو زلزله به بزرگی ۶.۴ و ۶.۳ ریشتر بندرعباس را با مرکز جزیره لافت لرزاند. شدت این دو زلزله در حدی بود که در استانهای جنوبی کشور مانند کرمان، بوشهر و فارس نیز احساس شد.
در همین راستا با امضای معاون اول رئیس جمهور، مصوبه تخصیص اعتبار برای بازسازی و جبران خسارات ناشی از زلزله آبان ماه سال جاری در استان هرمزگان ابلاغ شد که طبق آن مبلغ ۳۴۰۰ میلیارد ریال به صورت هزینه ای و تملک دارایی های سرمایه ای برای بازسازی بخش های خسارت دیده اماکن مسکونی شهری و روستایی و تأسیسات زیربنایی معابر شهری و جاده ها ناشی از زلزله و مبلغ ۴۷۴۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال تسهیلات بانکی ارزان قیمت (با سود ۴ درصد روستایی و ۵ درصد شهری) از طریق بانک های عامل به منظور جبران خسارات ناشی از وقوع زلزله در استان هرمزگان پرداخت شد.
*سیلی که آمد و خساراتی که بر جای گذاشت
در دی ماه ۱۴۰۰ نیز وقوع سیل در استان هرمزگان بالغ بر دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان خسارت وارد کرد. به این منظور هیات وزیران با اختصاص مبلغ ۷۱۲۳ میلیارد ریال اعتبار به صورت هزینه ای و تملک داراییهای سرمایه ای برای جبران خسارات وارده به بخش های مسکونی و تأسیسات زیربنایی ناشی از وقوع سیل دی ماه سال جاری در شهرستان های استان هرمزگان موافقت کرد و طبق آن مبلغ ۱۲۷۵ میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال تسهیلات بانکی ارزان قیمت (با سود ۴ درصد روستایی و ۵ درصد شهری) و بازپرداخت ۱۵ ساله برای تسهیلات بازسازی (۳ سال دوران مشارکت مدنی و ۱۲ سال دوران فروش اقساطی)، بازپرداخت ۵ ساله برای تسهیلات تعمیری و بازپرداخت ۷ ساله برای تسهیلات معیشتی توسط بانک مرکزی با ضمانت زنجیره ای اختصاص یافت و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان های مربوط موظف شدند ضمن نظارت فنی و اجرایی بر روند انجام بازسازی، گزارش عملکرد اعتبارات فوق را در مقاطع زمانی سه ماهه به سازمان برنامه و بودجه کشور ارسال کنند.
*اختصاص اعتبار برای جبران خسارات ناشی از سیل و زلزله در استان هرمزگان
همان سال هیئت وزیران با اختصاص مبلغ ۳۴۰۰ میلیارد ریال به صورت هزینه ای و تملک دارایی های سرمایه ای برای بازسازی بخش های خسارت دیده اماکن مسکونی شهری و روستایی و تأسیسات زیربنایی معابر شهری و جاده ها ناشی از زلزله آبان ماه استان هرمزگان موافقت کرد.
همچنین مبلغ ۴۷۴۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال تسهیلات بانکی ارزان قیمت (با سود ۴ درصد روستایی و ۵ درصد شهری) از طریق بانک های عامل به منظور جبران خسارات ناشی از وقوع زلزله در استان هرمزگان پرداخت شد.
یک سال پس از وقوع زلزله مذکور با تصویب هیئت وزیران در جلسه مورخ ۱۲ تیر ۱۴۰۱، تا مبلغ ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه ای و تملک دارایی های سرمایه ای به منظور جبران خسارات ناشی از وقوع زلزله در استان هرمزگان اختصاص یافت و دولت، وزارت کشور را موظف کرد ضمن نظارت فنی و اجرایی بر روند انجام کار و فعالیت، گزارش عملکرد اعتبارات فوق را هر سه ماه به سازمان برنامه و بودجه کشور ارسال کند.
*هرمزگان؛ چهاردهمین مقصد سفرهای استانی
رئیس جمهوری تا کنون دو سفر به استان هرمزگان یکی در ۲۳ دی ماه ۱۴۰۰ و در ابتدای استقرار دولت سیزدهم و دیگری در دهه فجر سال جاری و به منظور پیگیری مصوبات دور اول و افتتاح طرحهای جدید داشته است. درواقع چهاردهمین سفر استانی دولت سیزدهم در دور اول و دوم سفرها به استان هرمزگان معطوف میشود.
در اولین سفر که رئیس جمهوری دی ماه دو سال قبل همراه با ۱۷ نفر از وزرا و معاونان خود به این استان داشت، حضور در میان مردم هشت بندی، مناطق زلزله زده فین، جزیره هرمز و جزیره قشم در کنار برگزاری جلسه شورای اداری استان و دیدار با خانواده شهدا، ایثارگران و نخبگان هرمزگان از جمله برنامههای سفر به هرمزگان بود.
البته قبل از سفر به این استان، وضعیت استان هرمزگان توسط گروههای اعزامی بررسی و نیازهای استان مشخص شده بود و رئیس جمهوری از همان بدو ورود با اشاره به ظرفیتهای بالای این استان تاکید کرد که «فقر و بیکاری معنا ندارد» و باید اقتصاد دریا، اقتصاد گردشگری، اقتصاد صنعت، اقتصاد معدن فعال شود و تاکید ویژه ای در خصوص آبرسانی به سواحل مکران داشت.
در نشست ۲۳ دی ماه ۱۴۰۰ شورای اداری استان هرمزگان که با حضور آیت الله رئیسی، نماینده ولی فقیه در هرمزگان، استاندار و مدیران دستگاههای اجرایی برگزار شد، بر روی مسائل اقتصادی مردم هرمزگان و ۱۲ هزار صیادی که به عنوان صیاد غیرمجاز معرفی شدهاند، تامین زیرساختهای لازم نظیر تامین برق برای پرورش میگو، مشکلات قانونی در صدور مجوز برای پرورش ماهیان تیلاپیا، مشکلات نبود لایروبی، مشکلات مربوط به تزانزیت، لزوم فعال کردن حوزه پایین دستی صنایع و انتقال گردش مالی شرکت های مالی بزرگ به استان برای رفع مشکل بیکاری و نیاز به راه اندازی هنرستانها در این استان تاکید شد.
*مهمترین مصوبات دور اول سفر رئیس جمهوری به استان هرمزگان
«تشکیل کمیته فوری برای حل مشکلات بشاگرد به ریاست معاون اول»، «حل مسئله بلاتکلیفی در مالکیت زمینهای کشاورزی»، «نگاه ویژه دولت به توسعه و آبادانی جزیره هرمز» و «راه اندازی مرکز درمانی در جزیره هرمز» از مصوبات دور اول سفر رئیس جمهوری به استان هرمزگان است.
*راه اندازی نخستین هنرستان دخترانه بهیاری در بندرعباس
«نیاز به راه اندازی هنرستانها» یکی از دغدغههای مطرح شده در نشست شورای اداری استان هرمزگان بود که با حضور رئیس جمهوری و در دور اول سفر ایشان به این استان مطرح شده بود. در همین زمینه آذر ۱۴۰۱ نخستین هنرستان دخترانه بهیاری در بندرعباس راه اندازی و ۶ پروژه مدرسه سازی در راستای ساماندهی مدارس کانکسی مستقل بیش از ۱۰ نفر دانش آموز به نمایندگی در روستای کوتک رئیسی واقع در شهرستان میناب کلنگ زنی شد.
*آغاز عملیات آبرسانی به ۱۱۲ روستا دارای تنش آبی در جاسک و سیریک
رئیس جمهور در سفر قبلی به استان تاکید ویژه ای آبرسانی به سواحل مکران داشت و پس از آن عملیات ۴ پروژه آبرسانی با هدف پایداری نیاز آبی ۱۱۲ روستا و یک شهر دارای تنش آبی در دو شهرستان سیریک و جاسک با سرمایه گذاری بخش خصوصی و همچنین اعتبارات پروژه های محرومیت زدایی، جهاد آبرسانی و استانی به مبلغ ۵ هزار و ۷۰ میلیارد ریال در تیر سال جاری آغاز شد.
*سفر دوم «رئیسی» به هرمزگان در دهه فجر امسال
ابراهیم رئیسی در اولین وز از دهه فجر سال جاری برای بار دوم وارد هرمزگان شد. در این سفر سید ابراهیم رئیسی ۱۰۵ هزار میلیارد تومان پروژه را مورد بهره برداری قرار دارد که از جمله آنها میتوان به بیمارستان کودکان جدید بندرعباس و نیروگاه المهدی و بیش از یک هزار پروژه عمرانی و صنعتی، آبرسانی و بهداشتی و درمانی اشاره کرد.
در ادامه سفر رییس جمهور به استان هرمزگان، ۱۵۷ طرح صنعتی و تولیدی در این استان به بهره برداری رسید و رییس جمهور در ارتباط ویدیویی با سیریک، دستور ساخت یک نیروگاه ۵۰۰۰ مگاواتی را نیز صادر کرد. همچنین عملیات اجرایی ۷ شهرک صنعتی در یک سال و نیم گذشته آغاز شده است و در سال آینده نیز عملیات اجرایی ۸ شهرک صنعتی جدید آغاز خواهد شد. این ۱۵۷ طرح صنعتی و تولیدی در منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس، منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی و نیز شهرک های صنعتی مستقر در هرمزگان در طول دو ساله اخیر ساخته شده است.
*افتتاح ۱۴ هزار واحد مسکونی
آغاز عملیات اجرایی شهر جدید خلیجفارس و مکراننو، افتتاح پروژه راهداری، راه روستایی و شروع عملیات اجرایی به ارزش ۲۵هزار و ۶۹۹ میلیارد ریال، افتتاح پروژههای راه شامل بهرهبرداری از ۵۲ کیلومتر راه اصلی و بزرگراهی به ارزش ۱۶هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال و شرکت در جلسه شورای هماهنگی در اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان از جمله اقدامات انجام شده در سفر دور دوم هیات دولت به استان هرمزگان است. در این سفر ۱۴ هزار واحد مسکونی افتتاح و ۲۲ هزار متقاضی در روستاهای استان، زمین دریافت کردند. در جریان این سفر عملیات اجرایی ۹۳ کیلومتر از باند دوم کریدور نوار ساحلی جنوب کشور در منطقه مکران آغاز و ۵۲ کیلومتر راه و بزرگراه در استان هرمزگان افتتاح شد که در مجموع ۳۷ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای بهرهبرداری آنها هزینه شده است.
*افتتاح فاز جدید شرکت پالایش نفت آفتاب با ظرفیت اسمی ۲۵ هزار بشکه در روز
فاز جدید شرکت پالایش نفت آفتاب با ظرفیت اسمی ۲۵ هزار بشکه در روز در مرحله نخست، در دومین دور سفر استانی رئیس جمهور به استان هرمزگان با حضور وزیر صمت و با دستور ابراهیم رئیسی در بندرعباس افتتاح شد. این پروژه شامل طراحی و ساخت برج تقطیر اتمسفریک به ظرفیت اسمی ۲۵ هزار بشکه در روز انواع هیدروکربن با سرمایهگذاری بیش از ۶۰ هزار میلیارد ریال است.
در سفر اخیر رئیس جمهوری بیش از ۱۲۸ بنگاه و کارخانه و چهار واحد پتروپالایش به بهرهبرداری رسید. علاوه بر آن، خط لوله گاز میناب به سیریک افتتاح و ۲۴۲ مگاوات به ظرفیت تولید برق هرمزگان افزوده شد.
اسکلههای بوموسی، سیریک، پارسیان، جاسک و کوستک که یکی از مطالبات دیرینه مردم این مناطق بود، در سفر اخیر رئیس جمهوری به بهرهبرداری رسید. بهرهبرداری از این اسکلهها نقش مهمی در اتقای اقتصاد محلی منطقه دارد و زیرساختهای لازم برای توسعه صنایع تبدیلی و تحقق توسعه متوازن در منطقه را فراهم خواهد کرد.
*افتتاح بزرگترین و مجهزترین مدرسه هرمزگان با دستور رئیس جمهور
همچنین در سفر اخیر هیات دولت به استان هرمزگان، بزرگترین و مجهّزترین مجتمع آموزشی استان هرمزگان در دومین دور سفر رئیس جمهور به هرمزگان با حضور وزیر آموزش و پرورش و به دستور ابراهیم رئیسی افتتاح شد. این مجتمع نمایی مرکب از معماری سنتی خطه جنوب و مدرن امروزی دارد و چشم بینندگان را مینوازد. دبیرستان آفتاب با ظرفیت پذیرش هزار دانشآموز در سه طبقه با متراژ ششهزار متر مربّع ساخته شده و امکاناتی همچون ۲۴ کلاس درس هوشمند، دو آزمایشگاه مجهّز، نمازخانه، سالن ورزشیِ سرپوشیده، زمین چمن مصنوعی و... دارد.
*اختصاص ۷۸۷۰ میلیارد ریال برای مقاوم سازی مدارس هرمزگان
در سفر رئیس جمهور ۱۹ هزار میلیارد ریال بودجه برای مدرسه سازی و تکمیل زیرساختهای پرورشی و ورزشی به آموزش و پرورش هرمزگان اختصاص یافت که از این میزان چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل و احداث مدارس خیرساز و نیمه تمام درنظر گرفته شده است که طی بازه زمانی ۲ ساله به اتمام برسد.
همچنین افتتاح ۷۲ پروژه آب و فاضلاب هرمزگان با حضور وزیر نیرو در استان هرمزگان، افتتاح بیمارستان فوق تخصصی کودکان بندرعباس با حضور رئیس جمهور، بهرهبرداری مرکز خدمات جامع سلامت شهری بستک و اسکله ۳ بندر پارسیان از دیگر اقدامات انجام شده در سفر اخیر رییس جمهوری است.
انتهای پیام
نظرات