کتاب« پالایش آلودگیها در کشاورزی» توسط دکتر حسن شهقلی دانش آموخته دکتری اگرواکولوژی دانشگاه زابل، دکتر امیرعباس رستمی اجیرلو عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات پنبه کشور، مهدی فیضی مدیر و مسئول فنی مرکز تولید و فرآوری بذر اصلاح شده غلات و هادی مجاهدی دانش آموخته کارشناسی ارشد اگرواکولوژی دانشگاه صنعتی شاهرود به رشته تحریر درآمده است.
دسترسی به غذای سالم و کافی، آب آشامیدنی و هوای پاک از بدیهیترین حقوق همه انسانها میباشد و تولید و تأمین این نیازها برای شهروندان، وظیفه ذاتی همه دولتها است. از طرفی حفظ محیطزیست در کنار فعالیتهای تولیدی کشاورزی و صنعتی از اهمیت فراوانی برخوردار است. رفع آلودگی محیطزیست و ایجاد محیطزیست پایدار دغدغه اصلی کلیه انسانهای روی زمین است. خوشبختانه با استفاده از فناوری زیستی و تواناییهای موجود در طبیعت میزان صدمه به محیطزیست را میتوان به حداقل رساند. گیاهپالایی روشی پالایشی است که شامل جذب، تغییر شکل، تجمع و یا تصعید آلایندهها با کمک گیاهان میباشد. از این روش برای زدودن آلودگیهای آب، خاک و هوا استفاده میشود. این فناوری میتواند برای رفع هر دو نوع آلاینده خاک یعنی معدنی و آلی بکار رود. در روش گیاهپالایی، گیاهان بر اساس سازوکار جذب طبقهبندی میشوند و آلودگی خاک به فلزات سنگین به کمک روشهای شیمیایی، فیزیکی و بیولوژیکی کاهش داده میشود. با فناوری زیستی و تولید گیاهان تراریخته توانستهاند مسیر تولید بعضی آنزیمها را در گیاهان به نحوی تغییر دهند که مواد سمی موجود در گیاه به ترکیبات مفید و قابل استفاده، تبدیل شده و به محیطزیست نیز آسیبی نمیرساند.
در ایـن حـوزه، مجـلات، جزوات و مقالات گوناگونی به رشته تحریر در آمده است که هر کـدام از آنها در جایگـاه خود و با گروه مخاطبانی که دارند، از اهمیت مختص به خود برخوردارند. نویسندگان کتاب حاضر بـا سـالیان طـولانی تـدریس دروس کشاورزی و کشاورزی پایدار و سایر مباحثی که به چنین مفاهیمی مربوط میشود، اندوختههای خـود در ایـن زمینهها را جمعآوری و در قالب این کتاب عرضه کردهاند.
این کتاب برای دانشجویان رشته کشاورزی و همچنین دانشجویانی کـه یـا بـه لحاظ اجباری بودن این درس باید آن را بگذرانند و یا علاقهمندان به دانستن کاربرد زیست پالایی و گیاهپالایی در بخش کشاورزی هستند، میتواند مفید واقع شود.
به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی استان اردبیل، کتاب« پالایش آلودگیها در کشاورزی »، ۱۴۴ صفحه ای، در ۸ فصل گردآوری شده است و به قیمت ۱۵۰۰۰۰۰ ریال در دسترس علاقمندان قرار دارد.
انتهای پیام
نظرات