مسعود اصغری در گفت وگو با ایسنا، افزود: در راستای برنامه ملی کنترل بیماری نیوکاسل و بر اساس وظایف قانونی سازمان دامپزشکی کشور در مبارزه با بیماریهای دامی و جلوگیری از سرایت و انتشار آنها، طرح واکسیناسیون طیور روستایی مرحله دهم در حال اجراست و تاکنون بیش از 24 هزار قطعه واکسینه شدهاند.
دکتر اصغری ادامه داد: بیماری نیوکاسل یکی از مهمترین بیماری های ویروسی در طیور می باشد که می تواند ضمن ایجاد تلفات در جمعیت طیور، خسارات اقتصادی زیادی را در واحدهای پرورش نیمچه های گوشتی و مزارع مرغ تخمگذار به دنبال داشته باشد و مهمترین راه پیشگیری از بروز این بیماری انجام برنامه واکسیناسیون و رعایت اصول بهداشتی و امنیت زیستی در پرورش و نگهداری طیور میباشد.
وی افزود: این بیماری دارای علائمی مانند اسهال، کزکردگی و خوابیدن روی بستر، مشکلات تنفسی و علائم عصبی از جمله فلجی و چرخش به دور خود، تورم در ناحیه سر و صورت، کاهش تولید یا قطع کامل تخمگذاری در مرغان تخمگذار است.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان تاکید کرد: از اهداف عمده این طرح کاهش انتقال و انتشار ویروس بیماری نیوکاسل از مخازن طبیعی به واحدهای صنعتی و به دنبال آن کاهش کانون های این بیماری ویروسی اخطارکردنی در واحدهای مذکور و همچنین کنترل بیماری در طیور روستایی و کمک به تولید و معیشت روستائیان می باشد.
وی اضافه کرد: این طرح با استفاده از واکسن مقاوم به حرارت نیوکاسل از تاریخ ۲۳ بهمن تا ۱۵ فروردین سال جاری با مشارکت اکیپهای بخش دولتی دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان و توسط ادارات دامپزشکی شهرستان اجرا میشود.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: به منظور اجرای موثر این طرح عظیم از دهیاریها، شوراهای اسلامی و روستاییان درخواست کرد به توصیههای کارشناسان دامپزشکی قبل از واکسیناسیون و حین واکسیناسیون توجه کرده و و با دامپزشکی همکاری کنند.
انتهای پیام
نظرات