• چهارشنبه / ۹ اسفند ۱۴۰۲ / ۰۸:۱۲
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1402120905557
  • خبرنگار : 71567

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی:

گفتمان‌سازی مناظرات دانشجویی در کشور شکل بگیرد/ اعلام زمان انتشار فراخوان مناظرات بعدی

گفتمان‌سازی مناظرات دانشجویی در کشور شکل بگیرد/ اعلام زمان انتشار فراخوان مناظرات بعدی

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی بر ضرورت شکل‌گیری گفتمان سازی مناظرات دانشجویی در کشور تاکید کرد و گفت: با شکل‌گیری این گفتمان‌سازی، دانشجویان می توانند ارتباط بیشتری با بدنه جامعه برای رفع مشکلات و مسائل آنها بگیرند.

علیرضا کلانتر مهرجردی در گفت‌وگو با ایسنا ضمن بیان این مطلب خاطرنشان کرد: اختتامیه سومین دوره مناظره تعاون روز گذشته برگزار شد و این دوره از مناظرات تعاون برنده خود را شناخت. در واقع از سال ۱۳۹۰ که مقام معظم رهبری بحث کرسی های آزاد اندیشی را مطرح کرد، جهاد دانشگاهی به این مطالبه ایشان لبیک گفت.؛به طوریکه دوازدهمین دوره مناظرات دانشجویی برگزار شد.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی تاکید کرد:  یکی از ابتکاراتی که در سال های اخیر به ویژه سال گذشته در مناظرات دانشجویی مورد توجه قرار گرفت، برگزاری مناظرات موضوعی و مسئله محور با نهادها و دستگاه های متولی است. به عبارتی جهاد دانشگاهی به عنوان حلقه واسط دانشگاه و جامعه تلاش کرد در حوزه فرهنگی نیز ترجمانی از این موضوع در حوزه معاونت دانشجویی داشته باشد. در گام اول کار، همکاری با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی فعالیت خود را آغاز کرد و اختتامیه این مناظره ها نیز انجام شد.

وی در ادامه تصریح کرد: اگر چه در حوزه مناظرات دانشجویی به این میزان از فعالیت بسنده نخواهیم کرد و تفاهم نامه ای در حوزه های مختلف اعم از انرژی با وزارت نیرو منعقد کردیم و تلاش می کنیم این همکاری‌ها با سایر دستگاه ها و نهادها در خصوص مسائلی که جزو اولویت و برنامه های آنها تعریف شده است، ایجاد شود. به طور مثال در حوزه انرژی با توجه به اینکه مصرف بالای انرژی در کشور موضوع مهمی است تلاش کردیم از ظرفیت مناظرات دانشجویی که می تواند در حوزه مصرف انرژی راه گشا باشند، استفاده نماییم.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی همچنین یادآور شد:  یکی از انتظارات ما در حوزه مناظرات دانشجویی شگل گیری گفتمان سازی مناظرات در کشور است، به طوریکه در حال حاضر مناظرات به خوبی برگزار می شود؛ اما دانشجویان و افراد شرکت کننده در این مناظرات نیز در صورت معرفی با کمک رسانه ها منجر به شکل دهی و ایجاد گفتمان سازی در کشور خواهند شد. تا از این طریق ارتباط بیشتری با بدنه جامعه برای رفع مشکلات و مسائل آنها صورت بگیرد.

کلانتر مهرجردی با تاکید بر اینکه فراخوان شرکت در مناظرات بعدی پس از سال جدید یعنی از خرداد ماه اعلام خواهد شد، افزود: بخش اعظمی از مناظرات دانشجویی در دوره فعلی به صورت عینی و واقعی اجرا شد و در دوره بعدی مناظرات تلاش خواهیم کرد مسائل و موضوعات به مسائل حوزه مربوطه نزدیک تر شود. به طور مثال تعاون در صنعت، تعاون در حوزه کشاورزی، تعاون در علم و فناوری، تعاون در اقتصاد و غیره بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با بیان اینکه علاوه بر اینکه به ارتقاء کیفی مناظره‌ها توجه می‌کنیم، ترویج فرهنگ گفتگو را در کانون توجه خود قرار داده‌ایم، اظهار کرد: تلاش می‌کنیم که فضای «چگونگی خوب شنیدن» را در جامعه ترویج دهیم؛ منظور این است که علاوه بر اینکه فضایی برای گفتگو مهیا می‌کنیم، فضای مناسبی نیز برای خوب شنیدن آماده کنیم.

کلانتر مهرجردی تصریح کرد: معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی در این مرحله در نظر دارد مسابقات مناظره دانشجویی را در سال آتی با همکاری وزارتخانه‌های علوم، بهداشت و دانشگاه‌های سراسر کشور، با الگویی جدید از مساله‌محوری به سمت حل (و پاسخ به) مساله سامان دهد. دانشجوی مطالبه­‌گر امروز، با یک دهه تمرین، به گونه‌ای آماده ورود به میادین اجتماعی، سیاسی و اقتصادی شده که خود، بخشی از راه حل است. نیروهای جوان و نوآور دانشجو با مساله‌محوری، به دنبال حل مشکلات محلی، استانی، منطقه‌ای و حتی ملی هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha