• سه‌شنبه / ۸ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۴:۳۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402120805104
  • خبرنگار : 50081

یک مسئول در اتاق بازرگانی خراسان رضوی:

نمایندگان مشهد در مجلس شورای اسلامی باید در فراکسیون گردشگری حضور فعال‌تری داشته باشند

نمایندگان مشهد در مجلس شورای اسلامی باید در فراکسیون گردشگری حضور فعال‌تری داشته باشند

ایسنا/خراسان رضوی نایب رئیس کمیسیون گردشگری و صنایع‌دستی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی گفت: : یکی از اساسی‌ترین مباحث این است که نمایندگان مشهدی مجلس شورای اسلامی در فراکسیون گردشگری حضور فعال‌تری داشته باشند تا بتوانیم چالش‌های حوزه گردشگری را طی جلساتی مطرح ‌کنیم تا در صحن مجلس شورای اسلامی نیز پیگیری شود.

ناصر غفران در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص توقعات اعضای کمیسیون گردشگری و صنایع‌دستی استان از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: مهمترین موضوع ما در حوزه گردشگری، زیرساخت‌هایی مانند مسائل حمل و نقل ریلی، هوایی و جاده‌ای است که اساس کار گردشگری نیز به شمار می‌رود. بنابراین یکی از چالش‌های جدی حال حاضر در حوزه گردشگری، عدم وجود کافی سیستم زیرساختی حمل و نقل برای تردد گردشگران و زائران است.

وی افزود: با توجه به تعداد هواپیماهایی که ما در اختیار داریم، کیت موجود در هواپیما متناسب با پروازها نیست و همواره مشکلات اساسی در خصوص اینکه گردشگران ورودی خارجی و حتی داخلی باید این امکان را داشته باشند تا بتوانند پروازهایی را با یک ساختار مناسب برای خود رزرو کنند، وجود ندارد و این مسائل برای گردشگران خارجی بیشتر ملموس است و با چالش‌های زیادی روبه‌رو هستند، چراکه آشنایی و اطلاعات کافی در این زمینه ندارند.

نایب رئیس کمیسیون گردشگری و صنایع‌دستی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: همچنین یکی از مسائلی که گردشگران خارجی بیشتر با آن مواجه هستند، نرخ‌هایی است که به صورت مصوب ابلاغ می‌شود و این نرخ‌ها در دسترس گردشگران خارجی نیست و نمی‌توانند به راحتی برای خود بلیت تهیه کنند.

وی بیان کرد: بنابراین یکی از تقاضاهایی که از نمایندگان مجلس شورای اسلامی داریم تخصیص بودجه برای حوزه زیرساختی در حمل و نقل هوایی، ریلی و جاده‌ای است که تعداد کیت‌های هواپیما، رام‌های قطارها و یا مباحث جاده‌ای را شامل می‌شود و با توجه به کمرنگ شدن کرونا این تقاضاها رو به رشد است.

تعرفه‌های بخش خصوصی جوابگوی هزینه‌های آن‌ها نیست

غفران با بیان اینکه سرمایه‌گذاران خصوصی به دلیل تعرفه‌هایی که از بخش دولتی تعیین می‌شود علاقه‌ای برای ورود به این سیستم را ندارند، چراکه این تعرفه‌ها جوابگوی هزینه‌های آن‌ها نیست، تصریح کرد: به عنوان مثال اگر سرمایه‌گذار داخلی و یا خارجی بخواهد مسائل هواپیمایی را بزرگ، توسعه و یا ایجاد کند با مشکل تحریم‌ها مواجه است و اگر این مشکلات را رفع کند با چالش جدی نرخ بلیت روبه‌رو می‌شود که جوابگوی هزینه‌ها نیست. این مسئله یکی از آن چالش‌هایی است که بحث شناورسازی قیمت‌ها در برنامه پنجم دیده شده بود.

وی عنوان کرد: کمیسیون گردشگری و صنایع‌دستی اتاق بازرگانی استان در برنامه هفتم پیشنهاد اساسی مبنی بر سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در این زمینه را ارائه کرده تا این بخش بتواند به راحتی در این حوزه فعالیت کند. با توجه به اینکه این موضوع برای همه دنیا حل شده که با ورود یک گردشگر به یک کشور مبنای محاسبه نرخ‌هایی که در داخل کشور وجود دارد، برای گردشگران نیست. بدین معنا که تفاوت نرخ میان تعرفه گردشگری داخلی و خارجی در سازمان‌های میراث فرهنگی و گردشگری وجود دارد اما این موضوع برای زیرساخت‌ها و حمل و نقل دیده نمی‌شود و ما در این زمینه با چالش‌هایی مواجه هستیم.

نایب رئیس کمیسیون گردشگری و صنایع‌دستی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی اظهار کرد: یکی از اساسی‌ترین مباحث این است که نمایندگان مشهدی مجلس شورای اسلامی در فراکسیون گردشگری حضور فعال‌تری داشته باشند تا ما بتوانیم چالش‌های حوزه گردشگری را طی جلساتی مطرح ‌کنیم تا آن موارد در صحن مجلس شورای اسلامی نیز پیگیری شود.

۵۵ درصد مراکز اقامتی کشور در مشهد است

وی گفت: متاسفانه حضور نمایندگان مشهدی در فراکسیون گردشگری را کمتر مشاهده می‌کنیم و زمانی که می‌خواهیم چالش‌های خود را در حوزه گردشگری مطرح کنیم باید اطلاعات لازم را در اختیار نمایندگان دیگر استان‌ها قرار دهیم تا در مجلس شورای اسلامی طرح کنند. با توجه به اینکه ۵۵ درصد مراکز اقامتی کشور در مشهد است و حجم بالایی از آژانس‌های مسافرتی و شرکت‌های متعدد گردشگری سلامت در مشهد وجود دارد این مساله باعث می‌شود ما از نمایندگان توقع داشته باشیم تا در این فراکسیون حضور بهتری داشته باشند، چراکه دست آن‌ها به این دلایل باز است و می‌توانند اقداماتی را انجام دهند.

غفران افزود: این مجموعه بزرگ از حوزه گردشگری بازوی اجرایی این حوزه است که می‌تواند در خدمت جامعه گردشگری ایران قرار گیرد، اما متاسفانه این حوزه به دلیل حضور کمرنگ نمایندگان مشهدی در فراکسیون گردشگری تا حدودی منفعل شده است. اگر نمایندگان مجلس شورای اسلامی در این زمینه فعالیت بیشتری داشته باشند، ما حضور فعالان گردشگری را پررنگ‌تر خواهیم دید.

فعالان گردشگری در زنجیره راهبری گردشگران حضور ندارند

وی اضافه کرد: در حال حاضر فعالان گردشگری به خصوص حوزه گردشگری سلامت، گردشگری زیارت، آژانس‌های مسافرتی، مراکز اقامتی و ... در بسیاری مواقع به صورت صحیح در زنجیره راهبری مسافران ورودی بین‌الملل و زائران ایرانی حضور ندارند و این امر چالش‌های زیادی را به وجود می‌آورد که یکی از آن‌ها تعرفه‌هایی است که برای افراد استفاده می‌شود و تحت نظارت هیچ ارگانی نیست.

نایب رئیس کمیسیون گردشگری و صنایع‌دستی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی تاکید کرد: بالغ بر ۱۰۰ آژانس مسافرتی وجود دارد که تحت نظارت مستقیم سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی است که این نظارت‌ها باعث می‌شود تا ارائه خدمات به گردشگران استاندارد و با کیفیت بهتری انجام شود. اما اتفاقی که در حال حاضر رخ می‌دهد این است که فعالان گردشگری از زنجیره راهبری به دلیل بعضی از سیاست‌هایی که وجود دارد، خارج شوند.

وی ادامه داد: چندین سال است که ما به آژانس‌های مسافرتی در مشهد اعلام کردیم و این امکان برای آن‌ها وجود دارد که ساختاری را در مبادی ورودی برای گردشگران خارجی ایجاد کنند تا هر زمان که به کشور آمدند از سمت پلیس گذرنامه یا وزارت خارجه از آن‌ها پرسیده شود که شما چه هتلی را برای اقامت انتخاب کردید. این امر توسط یکی از آژانس‌های مسافرتی تحت نظارت سازمان میراث فرهنگی اتفاق می‌افتد که منجربه حل چالش به لحاظ امنیتی و رفاهی برای گردشگران کشورمان می‌شود.

غفران مطرح کرد: با توجه به اینکه این موضوع بین سازمانی است و یک سازمان در آن دخیل نیست بهتر است نمایندگان مجلس شورای اسلامی در این حوزه ورود و در فراکسیون گردشگری حضور داشته باشند تا خود به عنوان نماینده اصلی تصمیمات منطقی و اجرایی را اتخاذ کنند. مواردی که عنوان شد در ساختار حوزه گردشگری سلامت هم وجود دارد و باید آژانس‌های مسافرتی دارای مجوز گردشگری سلامت محقق شود تا پذیرش گردشگرانی که به درمان نیاز دارند را انجام دهند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ارتباط فی مابین بخش گردشگری و نمایندگان مشهدی مجلس شورای اسلامی کمتر شده و حضور آن‌ها را در فراکسیون گردشگری کمتر مشاهده می‌کنیم و این مورد باعث شده تا از روند اهداف اصلی خود دور بمانیم، خاطرنشان کرد: تمامی تشکل‌های حوزه گردشگری در کمیسیون گردشگری و صنایع‌دستی اتاق بازرگانی خراسان رضوی قرار دارد و در این چند سال جلسات مختلفی برای برنامه هفتم با برخی از نمایندگان برگزار و رایزنی‌هایی انجام شد، اما به دلیل اینکه دوره آخر آن‌ها بود نتوانستیم جلسات مداومی داشته باشیم و احساس می‌کنم که ارتباط کمیسیون اتاق بازرگانی استان به عنوان پارلمان بخش خصوصی گردشگری با هیات نمایندگان استان و هیات فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی کمک زیادی به حل مشکلات ما نیز می‌کند.

رفع مشکلات حوزه گردشگری مانند چاه‌های نفتی ارزآوری را برای کشور به دنبال دارد

نایب رئیس کمیسیون گردشگری و صنایع‌دستی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی تاکید کرد: رفع مشکلات حوزه گردشگری مانند چاه‌های نفتی خواهد شد که به روی کشور ما باز می‌شود و ارزآوری را توسعه می‌دهد. در حال حاضر از چشم‌انداز ۲۰ ساله عقب هستیم؛ در حالی که کشور ترکیه مسیر خود را در حال توسعه قرار داده تا بتواند از حوزه گردشگری چندین برابر درآمد نفتی ما کسب درآمد کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha