• دوشنبه / ۷ اسفند ۱۴۰۲ / ۲۱:۳۳
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1402120704498
  • خبرنگار : 50189

در مناظره نامزدهای انتخاباتی حوزه کرمان و راور چه گذشت؟

در مناظره نامزدهای انتخاباتی حوزه کرمان و راور چه گذشت؟

ایسنا/کرمان عصر امروز، هفتم اسفندماه با همکاری بسیج دانشجویی و تشکل‌های اسلامی دانشگاه شهید باهنر کرمان مناظره انتخاباتی با حضور احمد آذربهرام، محمدعلی عسکری، محمدرضا علیزاده و عبدالمجید فرخیان از نامزدهای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی حوزه کرمان و راور در تالار وحدت این دانشگاه برگزار شد.

در ابتدای جلسه داوطلبان در مدت زمان پنج دقیقه به معرفی و سوابق کاری خود پرداختند و در ادامه همه داوطلبان باید به یک سوال ثابت به مدت سه دقیقه پاسخ می‌دادند که سوال این بود؛ «با توجه به آمایش سرزمین در حوزه انتخابیه شما دو چالش جدی آب و اتباع غیرقانونی وجود دارد. برنامه نمایندگان در این خصوص چیست؟».

براساس قرعه‌کشی احمد آذربهرام اولین به عنوان نفر باید به این سوال پاسخ می‌داد که گفت: در منطقه خشک قرار داریم و شاهدیم امسال بارش‌ها بسیار اندک بوده است.

آذربهرام: یک کارخانه‌ای را چند بار افتتاح کردند

وی افزود: باید آمایش صنعت و جمعیت را نیز در نظر بگیریم. در راور یک کارخانه فولاد راه‌اندازی و چندین بار آن را افتتاح کردند که آب موردنیاز آن باید از خلیج فارس و دریای عمان تامین شود. مردم از این کارهای نمایشی خسته می‌شوند بنابراین باید آمایش صنایع را مورد توجه قرار دهیم.

آذربهرام با بیان این مطلب که قیمت هر مترمکعب آب مصرفی که از خلیج فارس آورده می‌شود، یک یورو است، تصریح کرد: حال که نمی‌توان این کارخانه را تعطیل کرد، باید به سمت استفاده از آب شیرین کن و دریاها حرکت کنیم، آمایش سرزمین اجتماعی ما هم باید تغییر شکل دهد.

وی درباره اتباع غیرقانونی نیز گفت: اتباع یکی از معضلات جامعه است و حفره‌های امنیتی زیادی داریم البته باید به سمت تامین و ایجاد زیرساخت‌ها و نرم ‌فزارهای امنیتی حرکت کنیم.

علیزاده: ایجاد صنایع آب‌بر در کرمان و راور علمی نیست

محمدرضا علیزاده نفر بعدی بود که به این سوال پاسخ داد و با اشاره به بارش‌های اندک در کرمان، گفت: در استان کرمان با بحث تخریب آبخوان‌ها و سفره‌های زیرزمینی طی سال‌های اخیر روبرو هستیم به طوری که عمق ایستابی آب بسیار پایین رفته لذا مسئله مدیریت مصرف منابع آب، صرفه‌جویی و استفاده از شیوه‌های نوین آبیاری بسیار مهم است.

وی با انتقاد از ایجاد صنایع آب‌بر در منطقه کرمان و راور که به شدت با کاهش بارندگی و خشکسالی‌های مکرر روبروست، اظهار کرد: انتقال آب یکی از مسائل مطرح شده است و روی آن مانور داده می‌شود البته این اقدام اجرایی است اما آب گران قیمتی است.

این نامزد انتخابات مجلس دوازدهم بیان کرد: در حوزه کشاورزی باید شیوه‌های نوین آبیاری و مدیریت صحیح منابع آبی، جلوگیری از حفر چاه‌های غیرمجاز را در نظر گرفت و توسعه پایدار را در حوزه‌های دیگری نیز دنبال کنیم.

وی درباره اتباع غیرمجاز نیز گفت: اتباع غیرقانونی در امنیت ملی چالش برانگیز است و در مسائل معیشتی بی‌تاثیر نیست و همه کشورها با اتباع غیرقانونی ملاحظاتی دارند.

زاهدی: ۱۰ سال از خطرات اتباع غیرمجاز گفتم اما کو گوش شنوا؟

محمدمهدی زاهدی نامزد بعدی بود که باید پاسخ می‌داد و سخنان خود را با موضوع اتباع غیرمجاز آغاز کرد و گفت: حدود پنج میلیون اتباع خارجی در کشور داریم که بیش از دوسوم آنها غیرقانونی هستند و از سال ۱۳۹۳ در مجلس تاکنون در این زمینه هشدارهایی به مسئولان ارشد کشور دادیم و خطرات متعدد سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، امنیتی و ... را متذکر شدم و متاسفانه گوش شنوایی تا زمان این اتفاقات تلخ نبود و بعد این حوادث تلخ با مسئولان صحبت کردیم و اکنون فهمیدند که این فریادهای حدود ۱۰ ساله من از سر دلسوزی و کارشناسی بوده است.
وی در ادامه بیان کرد: در استان کرمان ۹۳.۵ درصد آب در بخش کشاورزی و چهار درصد در بخش شرب و مابقی در بخش صنعت مصرف می‌شود و باید آب را در حوزه کشاورزی مدیریت کنیم تا بازدهی بهتری داشته باشیم و اصلاح الگوی کشت را نیز باید در دستور کار قرار داد.

این داوطلب دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی با بیان این مطلب که مدیریت منابع به صورت کلی مهم است، اظهار کرد: برخی گفتند که چرا آب از دریا آورده شود؟ قیمت هر مترمکعب آبی که از دریا می‌آوریم حدود دو یورو است و عربستان همین آب دریا را شیرین می‌کند و به صادرکننده آب تبدیل شده است.

زاهدی در پایان از سوالات انتقاد کرد و گفت: این دو سوال به همدیگر ارتباطی نداشتند و باید جداگانه پرسیده می‌شد که مجری در پاسخ به او گفت: دو معضل در حوزه انتخابیه شما بوده است.

عسکری: نمایندگان کرمان در راه‌اندازی سازمان ملی مهاجرت هیچ نقشی ندارند

محمدعلی عسکری نامزد بعدی بود که قرعه به نام او افتاد و درباره اتباع غیرمجاز گفت: این موضوع دارای جنبه بین المللی است و تقریبا همه کشورها با آن روبرو هستند اما موضوع اصلی ساماندهی اتباع است. آنها حقوق اولیه انسانی دارند و سازمان ملی مهاجرت در کشور در حال تشکیل است که رئیس این سازمان معاون رئیس جمهور است و طرح این موضوع در کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس در حال رسیدگی است و در این کمیسیون هیچ نماینده‌ای از کرمان نیست و این طرح را فقط یکی از نمایندگان استان امضا کرده است.

وی ادامه داد: استان کرمان به نسبت جمعیت ایرانی ساکن، بیشترین اتباع خارجی را دارد به طوری که حدود ۴۰۰ هزار تبعه خارجی در کرمان داریم و هیچ کس به اندازه مردم این خطه درک نمی‌کند که شوتی یعنی چه؟ یا قاچاق انسان چه معنایی دارد؟ و ...؛ ما با این چالش‌ها روبرو هستیم.

عسکری افزود: در حال راه‌اندازی سازمانی هستیم که این امور را ساماندهی کند اما خبری از نمایندگان استان کرمان در این طرح و سازمان نیست و دیگران برای ما تصمیم می‌گیرند.

وی در ادامه بر لزوم داشتن مدیریت جامع آب تاکید کرد و گفت: هدررفت شبکه آب بسیار جدی است و در برخی از جاها به میزان ۳۰ درصد می‌رسد و انتقال آب برای ما بسیار سنگین تمام خواهد شد و بایستی در حوزه کشاورزی جلوی اتلاف آب را بگیریم. لذا باید هم به حوزه تامین و هم مصرف توجه کنیم و بازار آب را تشکیل دهیم.

فرخیان: لزوم کنترل هوشمندانه مرزها برای جلوگیری از ورود اتباع غیرمجاز

عبدالمجید فرخیان پاسخ خود را با بیان این مطلب آغاز کرد که برای حل مشکلات باید نگاه چند بعدی داشت و نسخه‌های رفع مشکلات با یکدیگر متفاوت است و در ادامه گفت: در سطح کشور باید جلوی هدر رفت منابع آبی خودمان را بگیریم و سپس از منابع آبی مشترک ایران با سایر کشورها بیشترین بهره را ببریم.

وی بر لزوم مدیریت استحصال، توزیع و مصرف آب تاکید کرد و افزود: نزدیک ۵۰ درصد آب ما هدر می‌رود و باید شبکه توزیع آب اصلاح شود.

فرخیان با اشاره به نیاز کرمان و راور به آب انتقالی از دریا، اظهار کرد: باید قنوات که یک شیوه سنتی جواب داده شده و سالیان سال مورد استفاده بوده، احیا شوند.

وی ادامه داد: ۹۰ درصد آب مصرفی در بخش کشاورزی است و هدررفت آب در این بخش زیاد است و باید به سمت اصلاح الگوی کشت برویم. همچنین برای جایابی صنایع به مسئله آب بر بودن صنعت نیز توجه لازم را داشته باشیم.

این داوطلب انتخابات مجلس در ادامه عنوان کرد: باید اتباع قانونی و غیرقانونی را متفاوت دید و مسائل قاچاق، مواد مخدر، بیماری، ازدواج، امنیتی و ... مورد توجه قرار گیرد بنابراین باید از مرز کنترل هوشمندانه‌ای صورت بگیرد تا این افراد غیرقانونی وارد کشور نشوند و در داخل کشور محل سکونت و ... آنها مشخص باشد.

در ادامه نوبت به سوال متفاوت رسید که هر نامزد انتخابات چهار دقیقه وقت داشت پاسخ دهد و در ابتدا قرعه به علیزاده افتاد و در پاسخ به این سوال که «با توجه به اینکه سربازی موجب مشکلاتی مانند افزایش سن ازدواج، مهاجرت و معضل اشتغال شده، طرح شما چیست؟ آیا سربازی حرفه‌ای برای جوانان است»؟ گفت: فرد در سن جوانی و پر انرژی است و می‌تواند برای زندگی خود برنامه‌ریزی کند و سربازی برای جوان سخت است.

وی با تبیین نوع نگاهی که به سربازی وجود دارد، تصریح کرد: این دوره دو ساله یک ظرفیت بزرگ است و اصل سربازی در بسیاری از کشورها وجود دارد و نیروهای مورد نیاز دستگاه‌های امنیتی و انتظامی از این طریق تامین می‌شود و گریزی از آن نیست اما چرا خانواده‌ها و جوانان در این زمینه نگرانی دارند و نگاه منفی به آن دارند به دلیل این است که برای این دو سال برنامه‌ریزی درستی نکردیم.

علیزاده با یادآوری خدمت سربازی خود در ارتش و میزان حقوقی که مکفی نبود، اظهار کرد: این باید یک دوره برای مهارت‌آموزی، کارآفرینی، آموزش زندگی و پیش زمینه‌ای برای زندگی اجتماعی باشد و باید از ظرفیت جوانی و انرژی جوانان استفاده و تلاش کنیم که فرد در این دوره بتواند تشکیل زندگی بدهد و لازم است حقوق و مزایای یک سرباز به نسبت تامین شود و اگر توانستیم سربازی را به دوره‌ای که سرباز معیشت خود را تامین و مهارت آموزی کند، تبدیل کنیم می‌تواند یک دوره خوب باشد نه یک دوره تلخ.

طرح عسکری برای گسترش عدالت آموزشی

عسکری در پاسخ به این سوال که با توجه به اصل ۳۰ قانون اساسی و عدالت آموزشی متاسفانه شاهد مافیای کنکور هستیم، طرح شما برای گسترش عدالت آموزشی چیست؟ گفت: عدالت آموزشی به عنوان زیرشاخه‌های عدالت اجتماعی مخصوصا در جامعه ما یک مسئله جدی و حیاتی است و یکی از مفاهیمی که تحت عنوان مزیت اجتماعی می‌شناسیم ثروت، قدرت و احترام اجتماعی است.

وی ادامه داد: در جامعه ما یکی از جدی‌ترین عوامل بهره‌مندی از مزیت‌های اجتماعی، میزان تحصیلات و مدارک آکادمیک افراد است و وقتی برای نامزدی در انتخابات مجلس باید مدرک کارشناسی ارشد داشته باشید لذا حتی برای ورود به قدرت سیاسی مدرک تحصیلی موضوع جدی است.

عسکری تاکید کرد: در جامعه‌ای که مدرک‌گراست، عدالت آموزشی، جایگاه به مراتب بالاتری پیدا می‌کند و فقدان عدالت آموزشی باعث افزایش شکاف طبقاتی می‌شود.

وی افزود: بخشی از جامعه به دلیل بهره‌مندی از آموزش بهتر یا پولی به سمتی حرکت می‌کند تا از مناصب بیشتری برخوردار شود و طبق آمارها بیش از ۷۰ درصد کسانی که در رشته پزشکی تحصیل می‌کنند، جزء سه دهک اول جامعه هستند و این به آن معناست که فقر، فقر  و ثروت، ثروت می‌آورد و شما هیچگاه نمی‌توانید از دهک‌های ۹ و ۱۰ به سمت دهک‌های یک و دو حرکت کنید که جدی‌ترین دلیل آن آموزش پولی است.

این نامزد انتخاباتی بیان کرد: در کنار آموزش پولی، مافیای کنکور شکل می‌گیرد و وقتی برخلاف قانون اساسی، آموزش عمومی را به سمت غیردولتی سازی بردید و وقتی رابطه آموزگار و آموزش پذیر، اقتصادی و مالی شد، دیگر خبری از عدالت آموزشی نیست و این یک واقعیت دردناک است.

وی با بیان این واقعیت که دولت توان به دوش کشیدن آموزش عمومی را ندارد، تصریح کرد: ما نباید از توسعه آموزش پولی خوشحال باشیم لذا باید به سمت توسعه مدارس موقوفه محور رفت تا رابطه معلم و دانش آموزش، رابطه پولی و اقتصادی نباشد.

نظر آذربهرام درباره رابطه حقوق کارگران و تورم

آذر بهرام در پاسخ به این سوال که آیا افزایش حقوق کارگران مسبب افزایش تورم است و طرح شما برای حذف شکاف بین حقوق کارگران و تورم چیست؟ گفت: معیشت دغدغه همه اقشار مردم است و نمی‌توانیم به دلیل مبارزه با تورم، فشار به قشر محرومی مانند کارگران بیاوریم. همین الان حقوق کارگران کفاف زندگی آنان را نمی‌دهد و باید حقوق هماهنگ با میزان تورم افزایش یابد.

وی به تبیین نقش کارگر در اقتصاد و تولید پرداخت و ادامه داد: کارگر کار اساسی در کشور انجام می‌دهد و مشکل تورم به حقوق کارگر ارتباطی ندارد. بلکه ما نمی‌توانیم از فرصت‌ها استفاده کنیم و زبان دیپلماسی را به خوبی بلد نیستیم و نمی‌توانیم از کمک‌های صندوق بین‌المللی پول بهره بگیریم بنابراین ناترازی‌ها و کمبودها را از مسیر دیگری تامین می‌کنیم.

آذر بهرام با اشاره به اینکه بیشترین سود از بخش تولید را دلالان می‌برند، اظهار کرد: از شهر راور ۱۳ هزار کارگر به یزد، بافق و بهاباد مهاجرت کردند و از نمایندگان فعلی مجلس سوال دارم که چرا تلاش نکردند که نیروی کار و فعال آن متوازن شود و مهاجر فرست نباشیم.

دیدگاه فرخیان درباره صنعت خودروسازی

فرخیان نیز در پاسخ به این سوال که با توجه به معضل خودروسازی که چندین سال است به نتیجه نرسیده، آیا ادامه مسیر انحصار را درست می‌دانید یا واردات خودرو خارجی را راه حل؟ گفت: یکی از مهمترین مشکلات کشور بحث خودروسازی است و این صنعت باعث شده تا پیشرفت‌ها و دستاوردهای کشور در بخش‌های دیگر همچون صنعت موشکی، ماهواره و ... دیده نشود.

وی مشکل خودروسازی را در انحصار دانست و بیان کرد: باید با قانون‌گذاری خوب و نظارت پیوسته و به موقع بر آن بتوانیم این موارد را کنترل کنیم؛ کشور از فساد، انحصار و رانت رنج می‌برد و سوالی که مطرح است این است که جوانان اندیشمند ما در بسیاری از فناوری‌ها رشد و ارتقاء چشمگیر داشته‌اند و در رتبه‌های برتر جهان قرار دارند، آیا از طراحی یک خودرو عاجز هستند که از دهه ۴۰ در ایران تولید می‌شود؟ هیچ گاه بحث خودرو از جامعه جمع نشد زیرا انحصار خودرو حل نشد.

فرخیان بر لزوم استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان و فناوری‌های نوین در حوزه صنعت خودروسازی تاکید کرد و گفت: شاید یکی از راه‌های حل مشکل خودرو واردات است اما می‌دانید که این کار چه ضربه‌ای به تولید می‌زند؟ باید از تولید با کیفیت داخلی حمایت کنیم و اگر می‌خواهیم کشور رشد و پیشرفت داشته باشد باید تولیدات باکیفیت داخلی مورد حمایت قرار گیرند.

وی به تبیین تاثیرات تولید داخلی در جامعه پرداخت و افزود: واردات به تنهایی مشکل را حل نمی‌کند و باید خودرو را از انحصار در بیاوریم اما خودروی با کیفیت در داخل تولید و صادر کنیم.

بیشتر نقدها معطوف به زاهدی شد

آذربهرام نقد خود را اینگونه بیان کرد: گفته شد که ۸۰۰ جوان راوری در کارخانه فولاد راور مشغول به کار هستند. محض اطلاع دوستان می‌گویم که در این کارخانه ۶۰۰ نفر مشغول به کار هستند که ۲۰۰ نفر آنها راوری است.

در این زمان چند دانشجو شروع به دست زدند کردند و زاهدی گفت این مطلب را تکذیب می‌کنم.

آذربهرام در ادامه اظهار کرد: فولاد را چه به راور؟ آنجا یک منطقه کشاورزی است و در گذشته به هندوانه و خربزه معروف بود و اکنون به پسته و محصولات دیگرش مشهور است. مصرف آب با قیمت دو یورو برای این کارخانه آیا منطقی است؟

وی خطاب به زاهدی گفت: سه دوره نماینده مجلس بوده‌اید و در طول این چند سال قبول نمی‌کنید که ۱۳ هزار جوان راوری در یزد هستند که آنها را به عنوان جامعه درجه دو می‌شناسند. آیا نمی‌خواهید این موضوع را تایید کنید؟ چه موقع باید به داد ملت برسید؟ من از متن مردم آمده‌ام و شما از مردم فاصله داشتید و هر زمان انتخابات بود تشریف آوردید. در این لحظه دانشجویان حاضر در جلسه شروع به کف زدن کردند.

عسکری نیز گفت: وقتی نماینده مجلس وعده اشتغال می‌دهد که کارخانه فولاد هم می‌سازم، مهم نیست که در اطلس فولاد ایران قرار دارد یا خیر؟ کار مجلس این نیست و اگر مجلس از نقطه طلایی قوه نظام سیاسی خارج شد و به دنبال مداخله در امر اجرا رفت کم کم چنین پدیده‌هایی شکل می‌گیرد.

وی با اشاره به اطلس جامع فولاد ایران اظهار کرد: شمال استان کرمان در اولویت‌های آخر توسعه فولاد قرار دارد اما شاهد راه‌اندازی کارخانجات فولاد در بردسیر، سیرجان، راور و کرمان هستیم و به آن افتخار می‌کنیم سوال این است آب آن از کجا تامین می‌شود؟ مگر شما نمی‌گویید مسئله این مردم آب است؟ مگر فریاد العطش نمی زنید؟

عسکری با اشاره به مشکلات زیست محیطی برخی کارخانجات اظهار کرد: فولاد بوتیا روی کریدور هوایی شهر کرمان ایجاد می‌شود و دود این کارخانه فردا توسط ما و همشهریانمان استنشاق می‌شود. وقتی نمایندگان در حوزه اجرا مداخله می‌کنند و انتصابات با نظر نماینده مجلس باید انجام شود شاهد چنین اتفاقاتی خواهیم بود و در غیر صنعت نیز همین است.

وی بیان کرد: میزان تولید انرژی‌های پاک در قزوین از استان کرمان که بهشت طلایی تولید این انرژی‌ست، بیشتر است و دلیل این عقب ماندگی وجود مدیران ناکارآمد است.

در ادامه این مناظره، فرخیان بیان کرد: در سال ۱۳۸۳ از ما مشورت خواستند برای مقابله با معضل فساد و جرم و ...؛ گفتم که بانک‌های اطلاعاتی، جامع، کامل و به روز و متصل به هم نداریم و اطلاعات هسته اولیه تصمیم‌گیری است و تا اطلاعات نداشته باشیم تصمیم گیری‌های ما کامل نخواهد بود.

وی در انتقاد به صحبت‌های مطرح شده در خصوص مسکن مهر اظهار کرد: آیا جامعه ما باید در مسکن ۷۰ متری و ۱۰۰ متری باشد؟ ما خروارها زمین داریم و می‌شود زمین ویلایی به صورت رایگان در اختیار مردم قرار داد ضمن آنکه تسهیلات کم بهره طولانی مدت به آنها داده شود.

فرخیان درباره خودروسازی‌ها نیز گفت: افراد زیادی با سفارش در خودروسازی‌ها اسخدام شده و متاسفانه هزینه تولید خودرو به شدت افزایش یافته است به طور مثال؛ یک نماینده در ادوار گذشته فقط ۳۰۰ نفر به خودروسازی معرفی کرده بود.

علیزاده نیز اظهار کرد: در سال‌های اخیر از همه ظرفیت استان استفاده نشده و متاسفانه نگاه‌ها فقط به سمت معدن است و معتقدم کرمان فقط بهشت معادن ایران نیست بلکه کرمان بهشت ایران است زیرا در حوزه گردشگری، صنایع دستی، کشاورزی، نیروی انسانی و معادن بی نظیر است اما توسعه همه جانبه ندیدیم و شاهد رشد نامتوازن در استان هستیم.

وی خطاب به زاهدی گفت: با بحث کنکور چه کرده‌ایم؟ تکلیف مافیای کنکور باید روشن شود زیرا روح و روان خانواده‌ها و فرزندان ما را درگیر کرده و سالیان سال این مسئله در کمیسیون آموزش بحث می‌شود که امیدواریم این تلاش‌ها به نتیجه برسد.

زاهدی نیز با بیان این مطلب که همه نقدها به نوعی به من برمی‌گشت، گفت: در مجلس همیشه صدای عدالت‌خواهی بودم و مبارزه با فساد و رانت سر لوحه کاری‌ام بوده و در حوزه مبارزه با فساد به هیچ کس رحم نکرده‌ام به طوری که در برابر برادران رئیس جمهور، به بردار معاون اول و ... روحیه دانشجویی خود در زمینه مبارزه با فساد را حفظ کرده‌ام.

وی با یادآوری سخنان خود درخصوص شاسی بلندها اظهار کرد: با شاسی بلند رانتی مخالفم و از هیئت رئیسه خواستم که اسامی را اعلام کنند و حتی به نمایندگان مجلس هم رحم نکردم.

مناظره به اعتراض و صدای بلند دانشجویان رسید

زاهدی در حالی که می‌گفت حرف‌های پوپولیستی نباید زد که یکی از دانشجویان صدایش را بلند کرد و گفت باید شفاف‌سازی شود و زاهدی این صحبت را تایید کرد که در این حین چند دانشجو صدای خود را بالا بردند اما مجری برای جلوگیری از بی نظمی از دانشجویان خواست در زمانی که در اختیارشان گذاشته می‌شود سخنان خود را مطرح کنند.

زاهدی ادامه داد: با رئیس کارخانه فولاد راور الان صحبت کردم و حرفم را در خصوص تعداد شاغلان در این کارخانه تایید کرد.

وی بیان کرد: راور دچار یک مشکل آسیب اجتماعی جدی بود و اکنون این مشکل حل شده است.

در این زمان چند دانشجو شروع به کف زدن کردند و در ادمه زاهدی گفت: به راور اعتقاد و باور دارم و آن مشکل را نمی‌گویم اما برید بپرسید.

دانشجویان صدای خود را بالا آوردند و می‌پرسیدند چند نفر از راوری ها سرکار هستند و زاهدی چند بار پشت سر هم گفت اجازه بدهید اما دانشجویان از نابودی کشاورزی می‌گفتند و یکی دیگر گفت هیچ کار برای راور نشده و صدا دست زدن دانشجویان، همهمه و صدای دانشجویان بلند بود که مجری دانشجویان را به سکوت دعوت کرد و از دکتر زاهدی درخواست کرد که تا پایان برنامه حضور داشته باشد و به سوالات دانشجویان پاسخ دهد.

زاهدی بیان کرد: من به احترام دانشجویان سکوت کردم تا حرفشان را بزنند و نمی دانم آیا دانشجو هستند که صدایی از بین جمعیت گفت دانشجو هستم و دوباره دانشجویان به اعتراض پرداختند و اینکه در بین مناظره شما با گوشی صحبت می‌کردید که زاهدی توضیح داد: با رئیس کارخانه فولاد صحبت می‌کردم تا خیالم راحت شود.

زاهدی با بیان این مطلب که من دمعلمم و به احترام دانشجو سکوت کردم، تصریح کرد: خودم مطالبه‌گر هستم و به نسل جوان احترام می‌گذارم.

در این حین مجری گفت که هر یک از رقبا باید سه دقیقه صحبت می‌کرد ما به شما ۳۰ ثانیه اضافه دادیم و وقت شما تمام شد اما زاهدی اصرار به صحبت کردن بیش از زمان خود داشت و مجری اجازه این کار را به او نداد.

مرحله پاسخ به نقد به مدت دو دقیقه آغاز شد و قرعه به آذربهرام افتاد و گفت: دکتر زاهدی اینقدر بی اطلاع بودند مجبور شدند که در این جلسه زنگ بندند تا صحت صحبت خود را بگیرد.

در این حین زاهدی اجازه صحبت دادن به آذربهرام را نمی‌داد و مجری گفت که حق الناس است و زمان متعلق به آذربهرام است اما زاهدی گفت: تهمت می‌زنند و با رئیس کارخانه فولاد راور تماس گرفت و پشت میکروفن نگه داشت تا همه صدای او را بشنوند و آن فرد گفت رئیس کل دادگستری و دادستان بررسی کردند و مشخص شد که بالای ۹۰ درصد راوری و ۱۰ درصد غیربومی در کارخانه مشغول به کار هستند.

آذربهرام، دیگر نامزد انتخابات در ادامه مناظره با اشاره به کودکان کار در کرمان در ادامه اظهار کرد: کرمان خسته است و به یک نفس، فکر و ایده تازه نیاز دارد و این دفعه یک انتخاب درست داشته باشید تا شهر کرمان از عوام‌فریبی و از اتفاقات ناگوار فاصله بگیرد و این با انتخاب اصلح محقق می‌شود.

علیزاده بیان کرد: در شرایط سختی قرار داریم و نارضایتی‌های وجود دارد که بخشی از آن به سوءمدیریت‌ها و بخشی از آن به نمایندگان مجلس و ... برمی‌گردد.

وی ادامه داد: مشارکت بالا یعنی تغییر و اتفاقات مناسب دیگری که بعد از تغییر رخ خواهد داد و شاهد اتفاقات خوب در زمینه معیشت خواهیم بود.

زاهدی گفت: صدای عدالت خواهان در مجلس بودم و فریادهای من در خصوص مبارزه با رانت و فساد کشور را فرا گرفته و تحقیق و تفحص‌هایی از صندوق ذخیره فرهنگیان داشتیم که ۷۰ نفر در این خصوص بازداشت شدند و ۱۵ نفر از شرکت ملی  مس بازداشت شدند و سرمایه‌های به یغما رفته مردم به میزان ۹۰ درصد بازگشت داده شده است.

وی ادامه داد: در خصوص مافیای کنکور به مصوبه مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی نگاه کنید که این مصوبات با نظر مشورتی بنده تدوین و تصویب شده‌اند.

زاهدی درمورد کودکان کار نیز گفت: بعد از کرونا مهاجرت زیادی به شهر کرمان صورت گرفت و اکثر کودکان کار، اتباع بیگانه هستند.

فرخیان نیز گفت: نسبت به سخنان بنده نقدی صورت نگرفت و شعارم شفافیت، مطالبه‌گری و عدالت‌خواهی است.

در این حین مجری وقتی دید که دکتر زاهدی قصد رفتن را دارد خطاب به زاهدی بیان کرد: اکنون نوبت سوالات دانشجویان رسیده و اگر قصد این را دارید که جواب دانشجویان را ندهید یک مسئله است و اگر کاری مهمتر از جوانان دارید مسئله دیگریست.

زاهدی با بیان اینکه سخنان شما مغرضانه است، گفت: به احترام دانشجویان به این جلسه آمده‌ام و به من این مناظره اطلاع داده نشد. مجری گفت مدیر برنامه تا ساعت ۱۵ و ۳۰ دقیقه طی نامه‌ای با شما هماهنگ شده است.

عسکری نامزد دیگر حاضر در مناظره عنوان کرد: بحث این است که چرا فولاد در راور است؟ و طبق کدام برنامه جامع ملی و کارشناسی فولاد را در راور ایجاد کرده‌اند؟

وی با اشاره به مصوبه جدید مجلس درباره قانون کار اظهار کرد: از سال ۶۷ تا امروز ۹۷ درصد قراردادهای کار ایران قرارداد موقت بود یعنی حدود ۴۰ درصد مردم ایران امنیت شغلی نداشتند.

در ادامه نوبت به سوالات دانشجویان از نامزدهای انتخاباتی رسید

یکی از دانشجویان پرسید: دو سال از زندگی ما بابت سربازی خرج می‌شود و خطاب به زاهدی اظهار کرد: در این سه دوره نماینده بودید بگویید برای دانشجویان و نخبگان چکار کرده‌اید؟

دانشجوی دیگر نیز به دکتر زاهدی گفت: تبلیغات محیطی زیادی دارید. هزینه این تبلیغات را چگونه تامین کرده‌اید و چه کسانی حامی شما هستند؟ همچنین مطالبه شما در خصوص حادثه تروریستی کرمان از استاندار و وزارت کشور چه بوده است؟

در ادامه خطاب به همه نامزدها اظهار کرد: راه حل و بسته اقتصادی شما در مجلس چه خواهد بود؟ همچنین دارایی‌های خود را اعلام کنید.

دانشجوی دیگری گفت: به عنوان یک دانشجو و یک فرد عادی که در این جامعه زندگی می‌کنم دوست ندارم رای دهم زیرا جامعه ما پر از اشکال است و فردی ۳۰۰۰ میلیارد دلار اختلاس می‌کند و همچنین فردی که به مقامی می‌رسد ریشه و اصالت خود را فراموش می‌کند و فقط به اطرافیان خود توجه می‌کند. گرانی، خانه و کار درد جامعه شده و حقوق بازنشستگی حدود ۱۰ میلیون است در حالی که اجاره خانه‌اش حدود هشت میلیون است.

وی با اشاره به معضل اتباع در ادامه گفت: جامعه ما درد دارد و باید به این دردهای ما برسید و اگر می‌توانید این مشکلات را حل کنید من رای می‌دهم. چون نمی‌توانم اعتراض خود را در خیابان مطرح کنم پس با نیامدن پای صندوق رای، اعتراض خود را بیان می‌کنم.

دانشجوی دیگر خطاب به علیزاده گفت: آیا صحت دارد که یکی از اصلاح طلبان برای حفظ تعادل سیاسی استان در پایان کناره‌گیری خواهد کرد؟

دانشجوی دیگر که کارشناس ارشد تجارت الکترونیک بود، با اشاره به رزومه علمی خود گفت: برخی شاخص‌های اقتصادی اوضاع کشور را فاجعه بار نشان می‌دهد آیا شما مسئله‌ای در شاخص مثلا تورم و ... پیدا می‌کنید و به شما ماموریت داده می‌شود که آن را حل کنید یا اینکه تفکر و کارکرد خود را دارید و هرازچندگاهی نگاهی به شاخص‌ها می‌اندازید؟

دانشجوی دیگر گفت: شان مجلس قانون‌گذاری و نظارت است و برنامه شما در این زمینه چیست؟ ازدواج ایرانی‌ها و با اتباع و وضعیت فرزندان آنان چیست؟ درباره بازگشت پول‌های اختلاس گران توضیح دهید؟

عسکری در پاسخ به دانشجویان گفت: مجلس شان قانون‌گذاری و نظارت دارد اما ذائقه من انتخاب کننده آقا و خانم انتخاب شونده را گمراه می‌کند. وقتی برای من شام انتخاباتی و پوستر تبلیغاتی و جشن در تالارها مهم است، اینها کم کم من نماینده را از راه منحرف می‌کند.

وی ادامه داد: وقتی که مقامات اجرایی توصیه شده‌های نمایندگان هستند چگونه می‌تواند نظارت کند و نظارت معنی نمی‌دهد.

عسکری ادامه داد: اگر ماموریت ما اصلاح اقتصاد است، باید بر این مسئله متمرکز شویم.

علیزاده نیز گفت: سربازی تبدیل تهدید به فرصت است و نقد شما را می‌پذیرم.

وی ادامه داد: بسته اقتصادی کشور و برنامه هفتم توسعه تدوین شده و قوانین خوبی دارد اما اجرای قوانین مهم است که هم دولت و هم نظارت مجلس در اجرای آن کمک کنند.

علیزاده درباره دارایی‌های خود گفت: یک زندگی معمولی و یک خودرو و یک منزل مسکونی دارم.

وی در خصوص انصراف نیز گفت: تا آخر هستم و به هیچ وجه کنار نخواهیم رفت و تا پایان خواهیم بود.

علیزاده در پاسخ به سوال مجری درباره وضعیت فیلترینگ عنوان کرد: فیلترینگ مشکلات زیادی برای جامعه مخصوصا کسب و کارهای الکترونیک داشت و فیلترینگ یک تهدید و آسیب است.

فرخیان نیز گفت: مجلس در راس امور است و قانون‌گذاری و نظارت در مجلس است و قانون حرف اول می‌زند.

در این بخش از مناظره زاهدی گفت: سوالات زیادی مرتبط به بنده بود و اگر امکان دارد زمان بیشتری به بنده بدهید.

وی ادامه داد: مجلس فیلترینگ را تصویب نکرده و برای ماده ۸۵ افرادی انتخاب شدند و در این خصوص کار کرده‌اند اما هنوز در دستور کار قرار نگرفته و مجلس به دنبال فیلترینگ نیست.

زاهدی بیان کرد: رصد تحولات علم و فناوری دنیا را انجام می‌دهم و اینکه تحولات فناوری دنیا به کجا می‌رسد و دنیای متاورس از سال ۲۰۳۰ به صحنه می‌آید و فیلترینگ در این دنیا معنا ندارد و باید مکانیزم‌های فرهنگی ایجاد کنیم تا از فضای مجازی درست استفاده کنیم.

وی با بیان این مطلب که در سال گذشته قانون مربوط به فرزندان حاصل ازدواج اتباع با زن ایرانی را تصویب کردیم، تصریح کرد: مجلس کمیسیون‌های تخصصی دارد و درباره تورم و گرانی تا دلتان بخواهد در مجلس صحبت کرده‌ام.

زاهدی با بیان اینکه چند جلسه‌ام تا این لحظه لغو کردم و اکنون باید جلسه را ترک کنم که مجری گفت: سوال ثابتی که از همه نمایندگان فعلی در مناظره پرسیده می‌شود این است که «با توجه به فیلترینگ شبکه‌های مجازی، جنابعالی و سایر نمایندگان چرا فیلترینگ را دور می‌زنید»؟

وی گفت: من فیلترینگ را دور نزدم و تحولات فناوری را دنبال می‌کنم و باید نگاه‌ها نسبت به دنیای دیجیتال تغییر داد.

زاهدی ادامه داد: باید کمیسیون هوش مصنوعی و دیجیتال در مجلس و حتی وزارت دیجیتال و هوش مصنوعی راه‌اندازی کنیم. دنیای آینده دنیای این کارها (فیلترینگ) نیست.
 

این نامزد انتخابات مجلس دوازدهم بیان کرد: تا دو سه سال آینده تحولات به گونه‌ای است که دیگر فیلترینگ نمی‌توان کرد و باید نحوه استفاده مطلوب از فضای مجازی به بچه‌ها آموزش داده شود.

وی با بیان این مطلب که در آینده امکان بستن کانال و شبکه‌ای وجود ندارد، تصریح کرد: فیلترینگ مصوبه شورای عالی امنیت ملی بوده است.

در همین حین دانشجویان با صدای بلند گفتند که سوال را جواب دهید و زاهدی در پاسخ به آنها گفت: من همینجا هستم پسرم.

زاهدی با بیان این مطلب که از شبکه‌های اجتماعی ایمو، ایتا و بله استفاده می‌کنم، در ادامه با اشاره به اتفاقات سال گذشته به دولت مردمی توصیه کرد: نیازی نیست که مردم را بیش از این اذیت کنید.

وی در پایان تصریح کرد: بنده همه دارایی‌هایم را به قوه قضائیه اعلام کرده‌ام و در هیچ بنگاه اقتصادی حضور ندارم و تاکنون هیچ انگی به بنده زده نشده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha