به گزارش ایسنا، پوششدهی قطعات مختلف با استفاده از روشهای رسوبدهی در خلأ یکی از روشهای اصلی برای پوششدهی محسوب میشود و از مزایای اصلی فناوری CVD میتوان به چسبندگی بسیار بالای پوشش ایجادشده، امکان لایهنشانی لایههای ضخیم، مقاومت به خراش عالی پوششها، خلأ پایین مورد نیاز و در نتیجه عدم نیاز به تجهیزات گرانقیمت ایجاد خلأ بالا و مصرف مواد اولیه بسیار پایین اشاره کرد.
با هدف آشنایی با روش CVD، کارگاه کاربرد پلاسما در پردازش مواد و مهندسی سطح توسط مرکز صنعتیسازی نانوفناوری کاربردی (آیکن) به صورت تئوری و سپس حضور در کارگاه و مشاهده فرآیند پوششدهی به روش PACVD به صورت عملی برگزار خواهد شد.
سرفصلهای این دوره در بخش تئوری شامل آشنایی با فرایندهای پوششدهی در خلأ، آشنایی با CVD و انواع روشهای آن، معرفی قابلیتها و کاربردهای تجاری روش CVD، ملاحظات لازم در پوششدهی به روش CVD و روشهای مشخصهیابی پوششهای CVD میشود.
آمادهسازی قطعات برای پوششدهی CVD، معرفی مراحل مختلف پوششدهی CVD و حضور در کارگاه و مشاهده عملی پوششدهی قطعات به روش PACVD از جمله سرفصلهای آموزشی در بخش عملی این کارگاه آموزشی به شمار میرود.
در کارگاه کاربرد پلاسما در پردازش مواد و مهندسی سطح مخاطبان با مواردی چون تئوری پلاسما و تخلیه الکتریکی، آشنایی با انواع منابع تغذیه، طیف سنجی پلاسما، روشهای شبیهسازی پلاسما (کامسول)، تبیین کاربردهای پلاسما در پردازش مواد و مهندسی سطح و کار با دستگاههای پلاسما و انجام آزمایش به صورت عملی آشنا خواهند شد.
به نقل از ستاد نانو، این رویداد روز چهارشنبه، ۹ اسفند ماه جاری برگزار خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات