به گزارش ایسنا، نوار غزه سالهاست تحت محاصره رژیم صهیونیستی قرار دارد و از زمان عملیات فلسطینی هفتم اکتبر طوفان الاقصی تاکنون تحت حملات زمینی، هوایی و دریایی این رژیم مانده است. همچنین از بین رفتن توانایی تامین خدمات شهری باعث انباشت زباله و ضایعات متعدد در غزه و ایجاد بحران آلودگی شده است.
بلال عبداللطیف، یک جوان ساکن اردوگاه الشاطی در غرب شهر غزه گفت: «تداوم حملات بیرحمانه باعث مختل شدن امور شهری و انباشت غیر قابل تحمل زباله در خیابانها و محلات شده است.»
عبداللطیف به خبرگزاری «آناتولی» در خصوص وخامت شرایط زندگی و انسانی در ضمن گسترش فاجعه برای محیط زیست و سلامت در این شهر اظهار نگرانی کرده و گفت: «زباله همه جا پخش شده و بوی تعفن همه جا را برداشته است. در نتیجه این اتفاق حشرات، جوندگان و بیماریهای عفونی گسترش پیدا کردهاند.»
سیهام الکیتا، یک ساکن ۴۵ ساله محله الشجاعیه در شرق غزه که آواره شده، تاکید کرد در نتیجه اتفاقاتی که افتاده باید منتظر یک فاجعه برای سلامت و محیط زیست بود.
الکیتا بیان داشت: «قبل از حملات به غزه زبالهها جمعآوری و به مکانهای دیگر منتقل و جداسازی میشدند اما حالا این زبالهها در حال انباشته شدن در میان فلسطینیها بوده و تهدیدی برای به راه افتادن بیماریهای فراوان و به خطر افتادن سلامت مردم شدهاند. زبالهها باعث ایجاد مشکلات متعدد برای سلامت جسمی و روانی و بیماریهای زیاد میشوند.»
این شهروند فلسطینی تصریح کرد به دلیل نبود دارو و انباشت زباله در اطراف مدارس، کودکان به بیماریهای پوستی و گوارشی مبتلا شدهاند و او خواستار یک راهحل فوری برای بحران انباشت زباله شد.
حسنی مهنا، سخنگوی شهرداری غزه وضعیت در این شهر را «فاجعه» توصیف کرد.
این مقام اظهار کرد از ابتدای حملات رژیم صهیونیستی حدود ۸۰۰۰۰ تُن زباله و ضایعات به خاطر قطع شدن خدمات جمعآوری و انتقال زبالهها به مکان مخصوص دفع آنها در مرز شرقی این شهر انباشته شدهاند.
او یکی از مهمترین عوامل تشدید بحران انباشت زباله را نایاب شدن سوخت برای خودروها و کامیونهای انتقال زباله و از بین رفتن این خودروها در حملات اخیر صهیونیستها دانسته است. احمد تاکید کرد از زمان شروع حملات ویرانگر به غزه در هفتم اکتبر، ارتش اسرائیل ۹۰ خودرو متعلق به شهرداری غزه را از بین برده و باعث توقف تقریبا کامل خدمات ضروری شده است.
حسنی مهنا از نهادها و سازمانهای بینالمللی خواست به غزه خودرو، تجهیزات و سوخت به جهت ادامه خدمات ضروری برای ساکنان داده و حملات ویرانگر را متوقف کنند.
مقاومت فلسطین به رهبری حماس در سپیدهدم هفتم اکتبر عملیات منحصربهفردی را با حمله به شهرکهای صهیونیستنشین منطقه «غلاف غزه» آغاز کرد و دهها صهیونیست را به اسارت گرفت. کارشناسان این عملیات را یک شکست راهبردی برای رژیم صهیونیستی و ارتش «افسانهای» ادعایی آن ارزیابی میکنند.
این عملیات باعث آغاز تجاوزات وحشیانه ارتش رژیم اشغالگر به مناطق مسکونی در نوار غزه شد و این تجاوزات از هفتم اکتبر تا ۲۴ نوامبر (سوم آذر) ادامه داشت و پس از وقفه یکهفتهای جمعه اول دسامبر بار دیگر از سرگرفته شد.
طی این مدت حملات وحشیانه و غیرانسانی علیه غیرنظامیان و بهویژه زنان و کودکان در نوار غزه صورتگرفته و بیش از ۲۹ هزار شهید و دهها هزار مجروح بر جای گذاشته است.
بر اساس اعلام سازمان ملل، جنگ اخیر رژیم صهیونیستی علیه غزه به آواره شدن ۸۵ درصد مردم این باریکه، کمبود غذا، آب آشامیدنی و دارو و تخریب شدن یا آسیب دیدن ۶۰ درصد زیرساختهای این منطقه منجر شده است. رژیم صهیونیستی از ۱۹۴۸ تاکنون برای نخستین بار در دیوان بینالمللی دادگستری، عالیترین نهاد قضایی سازمان ملل به خاطر جنگ علیه غزه متهم به نسلکشی شده است.
انتهای پیام
نظرات