جعفر جوادی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به ارتقاء بهرهوری آب کشاورزی از طریق اجرای سامانههای نوین آبیاری در سطح ۱۴۲۷ هکتار و اجرای پروژههای متعدد در حوزه آب و خاک در استان از ابتدای سال تاکنون اظهار کرد: در مدت مزبور نسبت به ارتقاء بهرهوری آب کشاورزی از طریق احداث ۳۳۰ کیلومتر کانالهای بتنی و انتقال آب اقدام شده است.
وی افزود: علاوه بر ارتقاء بهرهوری آب کشاورزی در ۴۵۲ رشته قنات، از ابتدای سال جاری بالغ بر ۱۲۰ کیلومتر طرح احیا و مرمت قنوات در استان اجرا شده است.
مدیریت آب و خاک جهاد کشاورزی خراسان رضوی تصریح کرد: با توجه به خشکسالیهای پیدرپی، انجام عملیات استقرار سیستمهای نوین آبیاری، احیا و مرمت قنوات و احداث استخرهای ذخیره آب کشاورزی ضروری است.
جوادی عنوان کرد: با لولهگذاری و کانالکشی بتنی و اجرای سیستمهای نوین آبیاری، راندمان آبیاری در مزارع افزایش مییابد؛ زیرا ۷۰ درصد آب در مسیر انتقال از منبع تا مزرعه هدر میرود.
وی خاطرنشان کرد: بحران آب و خشکسالی بر کیفیت خاک تاثیرگذار بوده و موجب شوری آن میشود، این در حالی است که بیش از ۴۰ درصد خاک خراسان رضوی با مشکل شوری مواجه است.
مدیریت آب و خاک جهاد کشاورزی خراسان رضوی راههای مقابله با شوری خاک را کشت نمکاری و اصلاح روشهای کشت عنوان کرد و گفت: باید رفتار درست با خاک داشته باشیم و در این راستا اقداماتی از جمله کوددهی حیوانی به خاک، کشت گیاهان ویژه در زمین با عنوان «کود سبز» و بازگرداندن بقایای گیاهان به خاک را انجام دهیم.
انتهای پیام
نظرات