• شنبه / ۵ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۲:۰۵
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1402120502761
  • خبرنگار : 50283

نگاهی به سیاست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در آستانه اشرفیه

نگاهی به سیاست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در آستانه اشرفیه

ایسنا/گیلان این روزها در بین بازار داغ شعارها، اهداف و برنامه‌های مطرح شده از سوی کاندیداها، "برنج" یکی از شعارهای انتخاباتی کاندیدای مورد حمایت شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در حوزه آستانه اشرفیه پرداخته بود.

ابراهیم نجفی در پاسخ به این‌ سوال که نقش و وظیفه نمایندگان مجلس چیست؟ اظهار کرد: وظیفه نمایندگان بر اساس قانون؛ قانونگذاری، نظارت و ریل گذاری است و عملاً دولت وظیفه اجرای مصوبات مجلس را بر عهده دارد.

وی با بیان اینکه بر اساس عرفی که از قبل بوده، مردم انتظاراتی از نمایندگان در حوزه انتخابیه و حتی در سطح استان دارند که شاید خارج از حوزه قانونگذاری و نظارت نمایندگان باشد، افزود: با تمام توان و تلاش به دنبال احقاق حقوق قانونی شهروندان هستیم.

ایسنا: با توجه به اینکه شما نماینده میان دوره ای مجلس یازدهم هستید، از جمله قوانینی که در این مجلس به تصویب رسیده، کدام است؟

نجفی: قانون جهش تولید مسکن، قانون نظام رتبه‌بندی معلمان، همسان سازی حقوق بازنشستگان و بیمه کارگران ساختمانی و سایر قوانینی که مجلس یازدهم تصویب کرد از جمله اقدامات صورت گرفته هستند.

ایسنا: نقش نمایندگان مجلس به ویژه ۳ استان شمالی کشور در حمایت از شالیکاران و تولید محصول برنج چیست؟ 

نجفی: شاید یکی از چالش‌های اساسی استان گیلان در حوزه محصولات کشاورزی خصوصاً برنج است که با جدیت تمام به دنبال حمایت از شالیکاران هستیم.

 وی با بیان این‌که وزارت جهاد کشاورزی در سال ۱۴۰۱ اقدام به واردات بی‌رویه برنج کرد، افزود: میزان تولید برنج در کشور ۲.۲ میلیون تن و نیاز کشور ۳ میلیون تن است یعنی نیاز داریم تا ۸۰۰ هزار تن واردات این محصول از طریق مبادی رسمی انجام شود.

نجفی گفت: وزارت جهاد کشاورزی در سال ۱۴۰۱ مجوز واردات یک میلیون و ۷۷۰ هزار تن برنج را داد و بر اساس اعلام رسمی گمرک جمهوری اسلامی ایران این میزان وارد کشور شد یعنی ما یک میلیون تن اضافه برنج وارد کشور کردیم و به دنبال آن شاهد دپوی برنج کشاورزان در سه استان شمالی کشور هستیم.

نماینده فعلی آستانه اشرفیه و بندر کیاشهر تصریح کرد: به دنبال این امر نمایندگان استان‌های شمالی طی دیدار با شخص رئیس جمهور، اعلام کردند شعار شاخص شما مبارزه با فساد بود در حالی که در دولت شما مجوز واردات بیش از یک میلیون تن برنج اضافه صادر شده، آنهم در سالی که مقام معظم رهبری به عنوان سال مهار تورم و رشد تولید نامگذاری کرده است.

نجفی با بیان اینکه یکی از دلایلی که وزیر اسبق جهاد کشاورزی، آقای ساداتی نژاد برکنار شد این بود، افزود: از وزیر جدید این وزارتخانه دعوت به حضور و بازدید از وضعیت برنج در استان‌های شمالی را داشتیم ولی توجیه و خروجی نگرفتیم.

وی افزود: دیداری هم با آقای مخبر داشتیم که آن هم خروجی قابل توجهی نداشت در حالی که اعلام کردیم اگر فقط وزارت علوم با این همه دانشگاه، وزارت دفاع با این همه پادگان و وزارت بهداشت با این همه بیمارستان پای کار بیایند و بخواهند تولید برنج استان‌های شمالی را خریداری کنند ما چالش برنج نخواهیم داشت که متاسفانه این امر محقق نشد و در نهایت ما به دنبال اجرای قانون رفتیم.

کاندیدای دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در مجلس یازدهم و بر اساس اصلاح قانون تضمینی خرید محصولات کشاورزی، تصویب کردیم تا شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی که رئیس آن وزیر جهاد است و وزیر اقتصاد و دارایی، رئیس سازمان برنامه و بودجه و معاون رئیس جمهور هم‌چنین تشکل‌های مختلفی که ما در این حوزه داریم از اعضای آن هستند، ملزم شدند سه ماه قبل از شروع فصل زراعی یعنی الان، قیمت گذاری محصول سال آتی را انجام دهند.

نجفی با اشاره به اینکه در بودجه سال ۱۴۰۲ حدود ۵۶ همت برای خرید گندم در نظر گرفتند و عملاً ۱۱.۵ میلیون تن گندم خریداری شد.

نماینده آستانه اشرفیه و بندر کیاشهر تاکید کرد: طی نشستی که در کمیسیون کشاورزی مجلس با رئیس سازمان تعاون روستایی کشور داشتیم یک توافق ضمنی کردیم که از این ۶۵۰۰ میلیارد تومان ۱۵۰۰ میلیارد تومان به استان گیلان اختصاص دهند.

نجفی با بیان اینکه سازمان تعاون روستایی استان گیلان اعلام کرد توان دریافت بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان را ندارد، افزود: ما به دنبال این هستیم ۱۳۰۰ میلیارد تومان را به شالی‌کوبان استان گیلان بدهیم تا بر اساس قیمت شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی و یا ستاد تنظیم بازار اقدام به خرید محصولات کشاورزی داشته باشند.

نجفی با تاکید بر اینکه به دنبال این هستیم برنج مازاد بازار خریداری شود تا بازار به تعادل برسد ضمن اینکه واردات برنج هم کاملاً کنترل شود، گفت: از بین ۲۹۰ نماینده در مجلس بالاترین حمایت از  محصولات کشاورزی به ویژه برنج را بر اساس مستندات من داشتم و پس از چندین نطق اثرگذار، رئیس سازمان برنامه و بودجه همچنین رئیس مجلس قبول کردند یک طرح دو فوریتی آماده کنیم که واردات برنج با ارز ترجیحی حذف شود زیرا با توجه به هزینه‌های تمام شده داخلی، کشاورز نمی‌تواند با برنج خارجی که ارزان‌تر وارد می‌شود رقابت کند.

رئیس مجمع نمایندگان استان گیلان تصریح کرد: به دنبال این هستیم ارز ترجیحی برای واردات برنج را حذف کنیم ولی اینجا سوال این است که مصرف کننده چه کار باید کند؟

نجفی با بیان اینکه رییس جمهور یک لایحه دوفوریتی آورد مبنی بر حذف ارز ترجیحی که مجلس به آن رای نداد، افزود: نهایتاً در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ مجدداً اصرار کردند که ارز ۴۲۰۰ را حذف کنند، مجلس بندی آورد که دولت حق حذف ارز ترجیحی را ندارد به این شرط که موظف است کالای اساسی مردم را بر اساس قیمت پایان شهریور سال ۱۴۰۰ از طریق کالابرگ الکترونیک در اختیار مردم قرار دهد که بدون فراهم کردن زیرساخت ها توسط دولت، انتهای سال ۱۴۰۱ ارز ترجیحی کاملاً حذف شد و یارانه‌ای که قبلاً پرداخت می شد به صورت یارانه نقدی وارد حساب مردم کرد که خود این، افزایش نقدینگی داشت و تورم ایجاد کرد.

وی با بیان اینکه دولت تازه به دنبال این است که زیرساخت‌ها را فراهم کند و کالابرگ بدهد، گفت: اگر قرار است ارز ترجیحی برای واردات برنج را حذف کنیم، این را دولت از طریق کالابرگ الکترونیک به مصرف کننده نهایی برساند.

ایسنا: با توجه به اینکه نماینده میان دوره ای مردم آستانه اشرفیه و بندر کیاشهر در مجلس یازدهم شورای اسلامی هستید، طی این مدت چه اقداماتی در کارنامه کاری خود داشتید؟ دریافت ۱۰۸ میلیارد تومان اعتبار جهت تعویض لوله‌های فرسوده آب شرب ۴۱ روستای شهرستان از ردیف اعتبارات محرومیت زدایی هم چنین ملی شدن طرح توسعه حرم آقا سید جلال الدین اشرف در قانون بودجه کشور بعد از ۲۰ سال با مبلغ اعتبار ۱۰۹ میلیارد تومان به نام صندوق سرمایه‌گذاری در طرح حرم‌های مطهر کشور از جمله این طرح‌ها هستند.

 وی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه بهداشت و درمان گفت: احداث مرکز جامع سلامت شهر آستانه اشرفیه در محل مرکز بهداشت شماره یک با مساحت حدود ۲ هزار متر که در مرحله اجرایی است، ملی شدن بیمارستان ۲۰۰ تختخوابی شهرستان آستانه اشرفیه و بندر کیاشهر در قانون بودجه که در مرحله اخذ مجوز ماده ۲۳ است، ساخت و افتتاح چهار مرکز بهداشت روستایی جدید، راه اندازی و بهره‌برداری از کلینیک تخصصی درمانی بیمارستان کوثر آستانه اشرفیه از محل اعتبارات وزارتی هم چنین احداث مرکز جامع ویژه سلامت در بندر کیاشهر با مساحت حدود ۲ هزار مربع که پروژه در مرحله اجراست.

نجفی تاکید کرد: افزایش اعتبار پیوست یک قانون بودجه ردیف ملی در حوزه تصفیه خانه صنعتی فاضلاب از یک میلیارد تومان به ۲۹ میلیارد تومان در قانون بودجه ۱۴۰۲، استفاده از اسکله بندر کیاشهر به عنوان بندر گردشگری و صیادی که از جمله مطالبات به حق شهروندان بندر کیاشهر است و در همین راستا با پیگیری های متعدد خواستار بررسی مجدد طرح اسکله بندر کیاشهر در هیئت وزیران دولت سیزدهم شد تا بتوان از ظرفیت سازمان بنادر و دریانوردی در حوزه گردشگری بندر کیاشهر و اسکله کنونی استفاده کرد و در نهایت پیگیری‌های به عمل آمده منجر به صدور مجوز توسط سازمان شیلات ایران شد و به زودی آگهی مناقصه واگذاری تکمیل و راه‌اندازی مجدد بندر کیاشهر به سرمایه‌گذار بخش غیردولتی در سامانه تدارکات الکترونیک دولت بارگذاری خواهد شد.

ایسنا: نظر شما در خصوص جایگاه مجلس در روابط و تجارت خارجی و بین المللی چیست؟

نجفی با بیان اینکه وظیفه ما قانونگذاری و نظارت است و وظیفه دولت اجرا است، تصریح کرد: هرگونه قرارداد خارجی که دولت به مجلس بیاورد وظیفه ما این است که در کمیسیون‌های مرتبط بررسی و مصوب کنیم و در حال حاضر هیچگونه اقدام خاصی از سوی وزارت امور خارجه مبنی بر انعقاد قرارداد جدید وجود ندارد جز روابط عادی با کشورهایی که از قبل داشتیم.

وی با بیان این‌که ما عضویت دولت را در شانگهای و بریکس را داشتیم و در این خصوص از ظرفیت کشورهای حاشیه خلیج فارس و دریای خزر استفاده شده، افزود: منتها چالش جدی ما در حال حاضر تحریم است.

نجفی گفت: درآمدهای نفتی ما الان ۳۵ میلیارد دلار است در حالی که عراق بالای ۱۰۰ میلیارد و عربستان بالای ۴۰۰ میلیارد هستند.

هم‌چنین سجاد کاظم‌پور، کاندیدای دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه آستانه اشرفیه و بندر کیاشهر پیرو سوالات مطرح از سوی خبرنگار ایسنا در برنامه زنده اینستاگرامی اظهار کرد: با شعار آگاهانه آینده را بسازیم وارد عرصه انتخابات شدم.

وی با بیان اینکه یکی از اهداف و برنامه‌هایی که در نظر دارم، جلوگیری از فروش زمین‌های آبا و اجدادی شهروندان باریکه سبز شمال کشور در آستانه اشرفیه و بندر کیاشهر است، افزود: وقتی کشاورزانی که نسل در نسل بر روی این زمین‌ها کار می‌کردند و سهمی در تولید محصولات کشاورزی، پویایی اقتصاد و اشتغال داشتند امروز نمی‌توانند علی رغم تلاش و سختی های این حوزه، مخارج زندگی خانواده خود را تامین کنند، به ناچار زمین‌ها را با قیمت بسیار ارزان می‌فروشند.

کاظم پور تصریح کرد: هر چند اهالی خطه  سرسبز شمال کشور مهمان نواز هستند و قدم همه هم‌میهنان بر روی چشمان ما قرار دارد ولی این رسم مهمانی نیست که خریداران غیر بومی این زمین‌ها، با تغییر کاربری در نواحی جنگلی و ساحلی، ویلاسازی می کنند.

این کاندیدای دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یکی از مسائلی که این روزها شالیکاران در استان گیلان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، واردات بی رویه برنج است، تاکید کرد: قطعاً واردات برنج مازاد بر مصرف، با برنامه انجام شده زیرا این واردات نه توسط کولبران بوده و نه به صورت چمدانی وارد کشور شده، بلکه با ثبت سفارش و قانونی انجام گرفته و باعث شده امروز کشاورزان ما متضرر شوند و حتی نتوانند هزینه‌های کاشت، داشت و برداشت برنج را تامین کنند.

 کاظم پور با تاکید بر اینکه مشکلاتی که امروز شاهد آن هستیم به دلیل این است که آدم‌ها سر جای خودشان قرار ندارند، گفت: در حالی که متخصصین و مدیران کار بلدی داریم اما دلیل شکست، تکرار و فشل بودن بعضی از پروژه ها این است که افراد در سر جای خودشان قرار نگرفتند.

وی با اشاره به اینکه از لحاظ قوانین جمهوری اسلامی ایران، مجلس می‌تواند در راس امور باشد، تصریح کرد: قطعاً اصلی‌ترین وظیفه نماینده نظارت در چهارچوب قانون است. وظیفه نماینده این است که با ریل گذاری، کمک کند امور در مسیر خودش پیش برود.

این نامزد دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه اگر قرار است اتفاقی برای مردم بیفتد باید قبل از انتخابات باشد نه بعد از انتخابات، تصریح کرد: بریز و بپاش‌های قبل از انتخابات باعث می‌شود تا نمایندگان بعد از انتخابات به دنبال تامین هزینه‌ها باشند و همین یکی از مسائل عدم شفافیت است و اتفاقاً همین افراد به دنبال شفافیت بازار خودرو و سایر حوزه ها نیستند. از مجلسی که با ریخت و پاش بر سر کار آمده نمی‌توانید انتظار شفافیت داشته باشید.

کاظم پور تاکید کرد: باید مدل معرفی کاندیداها در ایام قبل از انتخابات عوض شود تا شاهد حضور پرشور مردم در پای صندوق‌های رای باشیم. باید به جای بریز و بپاش‌ها، توجه به برنامه‌ها، توانمندی و رزومه کاری کاندیداها باشد.

وی افزود: یک نماینده باید برنامه داشته و متخصص باشد باید با کمک مرکز پژوهش‌های مجلس، اصل ۹۰ مجلس هم چنین با کمک دانشگاه‌ها امور را به صورت علمی و منطقی حل کنیم ضمن این که با تشکیل شبکه نخبگانی می‌توانیم مسائل را مورد واکاوی علمی قرار دهیم و این امر باعث می‌شود در حوزه نظارت جلوی بسیاری از اتفاقات را به موقع بگیریم.

وی افزود: درآمد برخی شرکت‌های مطرح بین المللی بیش از درآمد نفت ایران است و این تنها به واسطه استفاده از نخبگان شکل گرفته زیرا تلاش کرده تا توسط ایده نخبگانی و توانمندی‌های آنها خلق ثروت کند.

گفتنی است علی رغم تماس های مکرر تلفنی و پیامکی، خبرنگار ایسنا موفق به صحبت با اسماعیل تیغ‌نورد و نادر رسولی از دیگر داوطلبین دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه آستانه اشرفیه و بندر کیاشهر نشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha