حمیدرضا کریمی، در جمع خبرنگاران، با اشاره به اجرای سند طرح تحول قضایی در استان، اظهار کرد: در این سند چند شاخص مهم همچون کاهش آمار پروندههای ورودی و پرونده های موجود، کاهش اطاله دادرسی، کاهش شعب غیرمتعارف، کاهش پرونده های مسن، افزایش آمار صلح و سازش در پرونده ها، اتقان آراء قضایی و پیگیری حقوق عامه مورد تاکید قرار گرفته است.
وی افزود: در این راستا یک کارگروه هشت نفره را در دادسرای کرمانشاه تشکیل دادیم تا تمام شعب را در اجرای این شاخصها مورد رصد و ارزیابی قرار دهند.
رسیدگی به ۴۰ هزار پرونده در دادسرای کرمانشاه
دادستان عمومی و انقلاب استان به عملکرد دادسرای کرمانشاه در تعدادی از این شاخص ها اشاره کرد و گفت: ابتدای امسال حدود ۵۱۰۰ پرونده از سال قبل در شعب دادسرای کرمانشاه مانده بود و طی یازده ماهه سال جاری هم حدود ۳۹ هزار و ۵۰۰ پرونده جدید به آن اضافه شد.
وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه با تلاش های صورت گرفته طی سالجاری بیش از ۴۰ هزار پرونده در دادسرای کرمانشاه مورد رسیدگی قرار گرفت که عملکرد مثبتی است.
کریمی با بیان اینکه در بحث اجرای احکام هم ۱۰ هزار و ۶۰۰ پرونده از سال قبل باقی مانده بود، عنوان کرد: در یازده ماهه امسال هم ۱۶ هزار و ۵۳۰ پرونده جدید اجرای احکام داشتیم، اما در مجموع ۱۶ هزار و ۶۰۰ پرونده را تعیین تکلیف کردیم.
۱۰۰۰ پرونده مسن داریم
وی با بیان اینکه پرونده های مسن به پرونده هایی گفته می شود که علیرغم اینکه شش ماه از تشکیل آنها گذشته اما هنوز مختومه نشده اند، گفت: در شروع سالجاری بیش از پنج هزار پرونده مسن در شعب دادسرای کرمانشاه داشتیم که تا پایان بهمن ماه حدود ۳۹۹۰ فقره از آنها تعیین تکلیف شدند و در حال حاضر قریب هزار پرونده مسن باقی مانده داریم.
کاهش شعب غیرمتعارف در کرمانشاه
دادستان کرمانشاه در ادامه گفت: ابتدای امسال شش شعبه غیرمتعارف( شعب با بیش از ۲۰۰ پرونده) داشتیم که این تعداد اکنون به سه شعبه کاهش پیدا کرده و تا پایان سال آن را صفر میکنیم.
وی به جایگاه مطلوب دستگاه قضایی کرمانشاه در اتقان آراء هم اشاره کرد و افزود: از مجموع پرونده هایی که یکی از طرفین دعوا روی آن اعتراض داشته و به دادگاه ارسال شده، تنها رای شش درصد از آنها نقض خورده و ۹۴ درصد مابقی مورد تائید قرار گرفته که نشان از وضعیت مطلوب صدور آرا در کرمانشاه دارد.
کریمی به اقدامات صورت گرفته در حوزه ایجاد صلح و سازش در پرونده ها هم اشاره داشت و عنوان کرد: در سالجاری ۴۰۱۲ پرونده در دادسرا به صلح و سازش رسیده که حدود یازده درصد از کل پرونده هایی است که قابلیت صلح و سازش داشته اند.
وی به اهمیت توجه و پیگیری حقوق عامه در سند تحول قضایی هم پرداخت و اعلام کرد: در این راستا نشست های حفظ حقوق بیت المال را به صورت مستمر برگزار می کنیم و اقداماتی هم در این زمینه اجرایی کرده ایم.
بازگشت ۳۱۵ هکتار اراضی کشاورزی به وضع سابق
دادستان کرمانشاه خاطرنشان کرد: طی سالجاری مجموعا ۳۱۵ هکتار از اراضی کشاورزی تغییر کاربری داده شده به وضع سابق بازگشته اند و حدود هزار مورد قلع و قمع ساخت و ساز در این اراضی را داشته ایم.
به گفته این مسئول، طی این مدت حدود ۳۰۷ مورد عملیات، مجموعا ۲۹۵ هکتار از اراضی ملی و جنگلی استان هم به وضع سابق خود بازگشت.
اجرای طرح کاداستر برای ۳۷ درصد از اراضی کشاورزی کرمانشاه
وی به آخرین وضعیت اجرای طرح کاداستر در استان هم اشاره کرد و گفت: مشاع بودن زمین های کشاورزی در ۶۰ سال گذشته باعث ایجاد اختلاف، نزاع و حتی گاها قتل در بین مردم روستاها شده، چراکه حدود اراضی به صورت دقیق مشخص نیست.
کریمی به فعالیت های صورت گرفته در حوزه اجرای طرح کاداستر پرداخت و عنوان کرد: تاکنون در ۹۹.۵ درصد از اراضی ملی کشور اجرای طرح کاداستر اجرا شده و در اراضی کشاورزی هم علیرغم اینکه تا چندماه پیش فقط ۱۷ درصد اجرای کاداستر داشتیم، اما اکنون به ۳۷ درصد رسیده است.
انسداد ۳۵۰ حلقه چاه غیرمجاز در کرمانشاه در سالجاری
وی در ادامه از برخورد شدید دستگاه قضایی با حفارین چاه های غیرمجاز در استان هم خبرداد و افزود: از ابتدای امسال ۳۵۰ حلقه چاه غیرمجاز عمیق و نیمه عمیق در استان مسدود شده است.
دادستان کرمانشاه خاطرنشان کرد: به همه کسانی که به فکر تغییر کاربری اراضی و حفر چاه های غیرمجاز هستند، تذکر می دهیم که قطعا با آنها برخورد صورت می گیرد و هر هزینه ای هم که می کنند به ضررشان تمام خواهد شد.
دغدغه رفع مشکلات واحدهای تولیدی را داریم
وی به دغدغه دستگاه قضایی برای رفع مشکلات واحدهای تولیدی هم اشاره کرد و گفت: در این راستا، نشست های ستاد اقتصاد مقاومتی را به صورت منظم در محل دادگستری کرمانشاه برگزار می کنیم و در آن معضلات و مشکلات واحدهای تولیدی مورد رسیدگی قرار می گیرد.
کریمی تاکید کرد: تنها در سال گذشته حدود ۷۰ مصوبه برای رفع مشکلات واحدهای تولیدی استان را داشتیم که حدود ۷۰ درصد از این مصوبات اجرایی شد.
تشکیل بانک اطلاعاتی ۱۴۴۹ مجرم خطرناک و سابقه دار در کرمانشاه
وی در بخش دیگری از سخنانش به برخورد جدی دستگاه قضایی با مخلین امنیت مردم و جامعه هم اشاره کرد و گفت: در جرائم مهم و خشن که به امنیت جامعه خدشه وارد می کند و به روح و روان مردم آسیب می زند، در چارچوب قانون با هیچکس مماشاتی نخواهیم داشت.
دادستان کرمانشاه تاکید کرد: در این راستا، به منظور اشراف بر فعالیت مجرمین خشن و سابقه دار، یک بانک اطلاعاتی را از آنها تشکیل داده و تاکنون با شناسایی ۱۴۴۹ مجرم خشن و سابقه دار، اطلاعات آنها را دراین بانک ثبت و ضبط کرده ایم.
به گفته این مسئول، این آمار هر روز در حال بروزرسانی است و برای این دسته از مجرمین از هیچ نهاد ارفاقی، حتی مرخصی استفاده نمی شود.
تعیین تکلیف ۸۱۷۰ موتورسیکلت رسوبی در پارکینگهای کرمانشاه
کریمی در ادامه به تاکید دادستان کل کشور مبنی بر لزوم تعیین تکلیف خودروها و موتورسیکلت های رسوبی در پارکینگها اشاره و عنوان کرد: طی سالجاری حدود ۸۱۷۰ موتورسیکلت رسوبی در پارکینگ های استان شناسایی و همه آنها تعیین تکلیف شدند.
وی خاطرنشان کرد: در بحث خودروها هم ۲۳۶۶ خودرو رسوبی شناسایی شده که بخشی از آنها تعیین تکلیف شده و در حال حاضر ۲۰۲۱ خودرو رسوبی همچنان در پارکینگ ها هستند.
کشف ۳۸۰۰ قبضه انواع سلاح در کرمانشاه
دادستان کرمانشاه در بخش پایانی سخنانش در خصوص آمار کشفیات مواد مخدر و سلاح در استان هم گفت: طی سالجاری ۳۲۴۹ کیلوگرم مواد مخدر در سطح استان شناسایی و کشف شده است.
وی یادآو رشد: حدود ۳۸۰۰ قبضه انواع سلاح شامل سلاح جنگی و شکاری هم طی این مدت کشف و ضبط شده است.
انتهای پیام
نظرات