به گزارش ایسنا، محمدعلی زلفیگل در نخستین جشنواره فرهنگی دانشگاه تهران با تمجید از پرچمداری دانشگاه تهران در عرصههای فرهنگی با بیان اینکه جشنواره فرهنگی دانشگاه تهران برای سایر دانشگاهها نیز الگو شود، چگونگی ارزیابی فعالیتهای فرهنگی در محیط دانشگاه و جامعه را امری مهم ارزیابی کرد و گفت: پالایش و پیرایش فرهنگی بسیار مهم است.
وی با بیان اینکه ما هر لحظه فعالیتهای فرهنگی دانشگاهها را رصد میکنیم، تاکید کرد: برای اولین بار سامانهای طراحی کردهایم که از طریق آن در لحظه میتوانیم به رصد فعالیتهای فرهنگی دانشگاهها بپردازیم. همه معاونان فرهنگی دانشگاهها مکلف و موظف هستند فعالیتهای فرهنگی روزانه را در این سامانه ثبت کنند چون ما در ارزیابی روسا و معاونان دانشگاهها، این موارد را ملاک قرار میدهیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: در نظام انگیزشی و سنجشی وزارت علوم به بحث فرهنگی توجه کردهایم و انشاء الله در آییننامه ارتقای اعضای هیات علمی نیز به آن توجه ویژهای خواهیم داشت.
زلفیگل افزود: در دوره جاری مدیریت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، روسایی برای دانشگاهها انتخاب شدهاند که یکی از جنبههایشان این بوده است که به مسائل فرهنگی عنایت ویژهای داشته باشند. سالانه به ۱۰ رئیس دانشگاه کشور نشان سرو اعطا میشود که یکی از شاخصهای ارزیابی روسای دانشگاهها برای اعطای این نشان، فعالیت فرهنگی است.
زلفیگل با اشاره به اینکه برای دانشجویان دانشگاههای کشور از این پس علاوه بر کارنامه علمی، کارنامه فرهنگی نیز صادر میشود، بیان داشت: کارنامه فرهنگی برای اساتید و یاوران علمی دانشگاهها نیز صادر میشود.
وی با بیان اینکه فرهنگ مجموعهای از بایدها و نبایدها، خلق و خوها، ایمان و عقاید، حرکت از سمت نبایدها و شبکهای از رذایل به سمت شبکهای از فضایل است؛ بیان داشت: امروز جوامع به این نتیجه رسیدهاند که اگر میخواهید سرمایهگذاری مادامالعمر کنید، فرهنگ سالم ایجاد نمایید.
زلفی گل در بخش دیگر سخنانش درباره آنچه که تحت عنوان «ژنوم فرهنگی» نام برد، اظهار داشت: در علوم طبیعی ایمان داریم که خصوصیات والدین از طریق ژن پدر و مادر به فرزندان منتقل میشود. همین ژنوم در فرهنگ نیز است؛ چون یک فرهنگ به نسلهای بعد هم منتقل میشود. از طریق محصولاتی که در هر کشوری در موزهها نگهداری میشود، میشود فهمید که فرهنگ و ژنوم سالیان قبل در عرصه فرهنگی چیست. فرهنگ ژنوم هویتمداری و امیدآفرینی را در جامعه جاری و ساری میکند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه «بخش عمده کار استادان دانشگاه کار فرهنگی است»، اظهار داشت: استادان دانشگاه علاوه بر علم و آموزش علم و فناوری و دانش و مهارت باید نسبت به سایر رفتارهای دانشجویان هم حساسیت داشته باشند، مواظب دانشجویان باشند و در بخشهای مختلف به آنها مشورت دهند. جشنواره فرهنگی دانشگاه تهران میخواهد این پیام را به جامعه فرهیخته دانشگاهی داشته باشد که در کنار درس و مشق و علم و فناوری و مهارت، نهادینه کردن فرهنگ از طریق دانشآموختگان عالم و عاقل خیلی مهم است.
زلفیگل با بیان اینکه «استاد دانشگاه خیلی قدرت دارد.»، توضیح داد: یک استاد برخی اوقات با یک «آفرین گفتن» یا «از شما انتظار نداشتم» مسیر زندگی یک دانشجو را تغییر میدهد. گاهی اوقات نشستن پای صحبتهای یک دانشجو و مشورت دادن به او مسیر زندگی دانشجو را تغییر میدهد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پایان گفت: بنابراین کار زیبای دانشگاه تهران در زمینه برگزاری جشنواره فرهنگی و معرفی سرآمدان فرهنگی به ما معلمان و استادان دانشگاه میگوید که در مدتی که مردم جگرگوشهها و ناموسشان را به ما میسپارند، ما فقط حق نداریم بگوییم که ما فقط درسمان را میدهیم و به بقیه چیزهای آن کار نداریم. یک معلم شایسته و استاد اثربخش فرهنگی دانشگاه، فرزند مردم را مثل فرزند خودش مدیریت میکند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، حجتالاسلام والمسلمین سید محمدحسن ابوترابیفرد، امام جمعه موقت تهران نیز با تقدیر از اراده رئیس دانشگاه و اعضای هیات رئیسه دانشگاه تهران در زمینه برگزاری نخستین جشنواره فرهنگی دانشگاه تهران، گفت: برگزاری جشنواره فرهنگی دانشگاه تهران یک گام بلند در عرصه مهم ارتقای فضای فرهنگی کشور و تجلیل و تقدیر از استادان و پیشکسوتانی است که در این عرصه با پیوند علم و ایمان و پیوند دادن دانش و معرفت و عمل صالح، منشأ اثر میشوند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران؛ حجتالاسلام والمسلمین ابوترابیفرد امام جمعه موقت تهران افزود: از آموزههای قرآن کریم به خوبی میتوان استفاده کرد که اراده پیامبر عظیمالشأن اسلام (ص) بر این بوده است که فرهنگ جامعه یک فرهنگ مبتنی بر دانش با نگاه به جایگاه فاخر علم و تکیه بر مرجعیت معرفت و آراسته به قلههایی از ایمان و معرفت و دانش باشد. امیدواریم جامعهای داشته باشیم که فرهنگ آن جامعه بر علم و دانش به معنای واقعی کلمه استوار باشد.
وی بیان داشت: مهمترین ویژگی یک جامعه اسلامی و دینی و قرآنی این است که انسانهای جویای علم و دانش و معرفت در این جامعه با دانش گام برمیدارند و بر اساس معرفت تصمیم میگیرند و اقدام میکنند. جامعه اسلامی، جامعهای اهل استقامت و ایستادگی و ثبات قدم است و در دانش و تعهد به علم، سر از پا نمیشناسد.
انتهای پیام
نظرات