• چهارشنبه / ۲ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۲:۰۹
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1402120201081
  • خبرنگار : 71664

وزیر بهداشت در غرفه ایسنا اعلام کرد

پرداخت ۹۵ درصد هزینه‌ها در «برنامه سلامت خانواده» / تشکیل پرونده الکترونیک سلامت برای هر کد ملی

پرداخت ۹۵ درصد هزینه‌ها در «برنامه سلامت خانواده» / تشکیل پرونده الکترونیک سلامت برای هر کد ملی

وزیر بهداشت ضمن اشاره به نقش تعیین‌کننده مجلس مقتدر و نمایندگان متخصص برای حوزه سلامت، در عین حال اقدامات این وزارتخانه در اجرای «برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع» را تشریح کرد.

دکتر بهرام عین‌اللهی با حضور در غرفه ایسنا در نمایشگاه رسانه‌های ایران، درباره مطالبات وزارت بهداشت از مجلس دوازدهم با توجه به برنامه‌های دولت در حوزه سلامت، گفت: ما قانون‌گذار نیستیم و مجری هستیم و بر همین اساس هم در دولت مسایلی را اجرا می‌کنیم که در مجلس به تصویب رسیده است؛ بنابراین قطعا یک مجلس مقتدر و مجلسی که بتواند قوانین خوبی را بگذارد و آیین نامه‌ها و مسایل را نیز خوب ببیند، می‌تواند به ما کمک کند.

وی افزود: بنابراین حضور نمایندگانی که متخصص باشند و تجربه داشته باشند و بتوانند قوانین پیشرفته را وضع کنند، قطعا مورد تایید است و امیدواریم که با مشارکت مردم این اتفاق بیافتد.

اهمیت «پیشگیری» در حوزه سلامت

وزیر بهداشت در ادامه صحبت‌هایش با اشاره به اولویت وزارت بهداشت برای اجرای برنامه «سلامت خانواده» و همچنین برگزاری همایشی در همین راستا با عنوان «همایش بین‌المللی پوشش همگانی سلامت خانواده و نظام ارجاع الکترونیک» اظهار کرد: نگرش دانش بشری در حوزه سلامت و درمان دگرگون شده؛ به نحوی که از «سلامت درمان‌محور» به سمت «سلامت پیشگیری‌محور» گام برداشته است.

وی با اشاره به اهمیت مقوله «پیشگیری» در دوران پاندمی کرونا گفت: تجربه‌ها بیانگر این است مادامی که در دوران پاندمی کرونا نسبت به پیشگیری اقدام کردیم، به موفقیت‌های بسیاری نائل آمدیم.  

وزیر بهداشت ادامه داد: درمان، پرهزینه و پرعارضه است. دوران پاندمی کرونا سبب شد که پیشگیری را برای اولین بار تجربه کنیم و با اقداماتی مانند ماسک‌زدن، رعایت فاصله اجتماعی و قرنطینه کردن نسبت به پیشگیری از بیماری‌ کرونا اقدام کردیم.  

«سلامت خانواده» در کانون توجه دولت سیزدهم

عین‌الهی با بیان اینکه موضوع «سلامت خانواده» در کانون توجه دولت سیزدهم قرار گرفته است، افزود: اگر بخواهیم سلامت را مانند یک هرم در نظر بگیریم به این صورت است که سلامت خانواده در راس آن قرار دارد. طرح سلامت خانواده وزارت بهداشت از فرهنگ ایرانی نشات گرفته است؛ چرا که ایران یک کشور خانواده دوست است.  

وی درباره ضرورت برنامه «سلامت خانواده» اظهار کرد: اگر بخواهیم سلامت یک جامعه را ارتقا دهیم باید سلامت خانواده را در کانون توجه قرار دهیم. اگر خواهان داشتن یک جامعه سالم هستیم باید خانواده سالم داشته باشیم.  

یک مراقب سلامت برای هر کد ملی

وزیر بهداشت در تشریح «برنامه سلامت خانواده» به ایسنا گفت: وزارت بهداشت با اجرای برنامه سلامت خانواده در نظر دارد که برای هر ایرانی و هر کد ملی، یک پرونده سلامت ایجاد کند. اقدامات وزارت بهداشت محدود به تشکیل پرونده سلامت نمی‌شود بلکه برای هر ایرانی که دارای کد ملی است یک مراقب سلامت در نظر گرفته‌ایم.  

عین‌الهی افزود: هنگامی که مراقبان سلامت یک خانواده را تحت نظر قرار می‌دهند، مشکلات موجود در خانواده تحت نظر خود را تشخیص می‌دهند. عواملی مانند عادات رفتاری، عادات غذایی، ژنتیک و ... می‌توانند عامل بیماری باشند که مراقبین سلامت می‌توانند تاثیر این مولفه‌ها در بروز بیماری را برای خانواده‌ها تشریح کنند. هنگامی که خانواده‌ها با این مسائل آشنا می‌شوند، می‌توانند نسبت به مسائل پیشگیرانه اقدام کنند؛ چرا که بهترین پزشک می‌تواند خود شخص باشد.

وی با بیان اینکه بزرگان خانواده، محور یک خانواده را تشکیل می‌دهند، افزود: پدر و مادر، محورهای خانواده هستند اما مادر خانواده می‌تواند رفتارهای سلامت را تعیین کند.  

نتایج برگزاری پویش ملی سلامت در شناسایی بیماران دیابتی و فشارخونی

عین‌اللهی با اشاره به برگزاری پویش ملی سلامت خاطرنشان کرد: ۴۶ میلیون نفر در پویش ملی سلامت شرکت کردند، متاسفانه ۸۸۰ هزار نفر از افرادی که در پویش ملی سلامت شرکت کردند مبتلا به فشارخون بودند. همچنین از مجموع افرادی که در پویش سلامت شرکت کردند ۴۶۰هزار نفر به دیابت مبتلا بودند.

وی ادامه داد: بررسی‌ها بیانگر این بود که ۱۰ میلیون نفر از افرادی که در پویش ملی سلامت شرکت کردند مشکوک به فشارخون بودند و ۳ میلیون نفر نیز در مرحله پیش‌دیابت قرار داشتند.  

مراقبان سلامت؛ خط مقدم حوزه سلامت

وزیر بهداشت با اشاره به آمار و ارقام ثبت شده در پویش ملی سلامت افزود: در چنین شرایطی، مراقبان سلامت را باید خط مقدم حوزه بهداشت و سلامت در نظر گرفت. مراقبان سلامت، پزشک نیستند، اما در حوزه سلامت دارای تخصص هستند. مراقبان سلامت با توجه به ویژگی‌هایی که دارند از بروز هرگونه اتفاق پیشگیری می‌کنند.

وی ادامه داد: بر اساس این برنامه، در صورتی که فرد مبتلا به یک بیماری شد، توسط پزشک خانواده درمان می‌شود و در ادامه نیز اگر بیمار نیاز به درمان‌های تخصصی داشت توسط پزشک خانوده به متخصص معرفی می‌شود و در صورت لزوم بیمار در بیمارستان بستری می‌شود.  

پرداخت ۹۵ درصد هزینه‌های درمانی در «برنامه سلامت خانواده»

وزیر بهداشت همچنین درباره حمایت‌های درمانی از افراد در برنامه سلامت خانواده گفت: اگر افراد از مسیر برنامه سلامت خانواده درمان شوند، ۹۵ درصد از هزینه‌های درمانی آنها را پرداخت می‌کنیم.  

گسترش «برنامه سلامت خانواده» به سراسر کشور تا پایان دولت سیزدهم

عین‌الهی درباره چگونگی اجرای برنامه سلامت خانواده گفت: برنامه سلامت خانواده طی سال جاری در ۵۷ شهرستان اجرا شد. سپس این برنامه در ۹۷ شهرستان اجرا شد و در حال حاضر تعداد شهرستان‌هایی که برنامه سلامت خانواده در آن اجرا می‌شود معادل ۱۹۵ مورد است. امیدواریم که تا پایان دولت سیزدهم بتوانیم تمام شهرستان‌های کشور را تحت پوشش برنامه سلامت خانواده قرار دهیم.

«سلامت خانواده»؛ طرحی بین‌المللی

وی ادامه داد: برنامه سلامت خانواده به عنوان یک طرح بین‌المللی شناخته می‌شود. سازمان‌های جهانی از برنامه سلامت خانواده ایران حمایت کرده‌اند.

حضور ۲۰ کشور در همایش بین‌المللی پوشش همگانی سلامت خانواده و نظام ارجاع

وزیر بهداشت با بیان اینکه همایش بین‌المللی پوشش همگانی سلامت خانواده و نظام ارجاع الکترونیک طی روزهای پانزدهم و شانزدهم اسفند ماه در مرکز همایش‌های جمهوری اسلامی ایران برگزار می‌شود، افزود: وزرای بهداشت ۲۰ کشور در این همایش بین‌المللی حضور دارند. برگزاری همایش بین المللی سلامت خانواده جزو افتخارات جمهوری اسلامی ایران به حساب می‌آید؛ چرا که در زمینه برگزاری همایش سلامت خانواده پیش‌قدم شده است.   

وی گفت: امیدوارم با نگاهی پیشگیری محور که در کانون توجه قرار داده‌ایم، بتوانیم از بسیاری از بیماری‌ها جلوگیری کنیم. امروزه، مشکلات اصلی ما در حوزه بهداشت و سلامت در روستاها نیست؛ بلکه در شهرها است. حدود دو سوم از جمعیت ایران در شهرها ساکن هستند و در عین حال مسائلی مانند تغذیه، ترافیک و آلودگی سبب بسیاری از بیماری‌ها شده است. ما باید عواملی که سبب بیماری می‌شوند را در کانون توجه قرار دهیم و از بروز بیماری جلوگیری کنیم.  

وزیر بهداشت همچنین در بخش پایانی صحبت‌هایش خطاب به مدیران ایسنا حاضر در نمایشگاه رسانه‌های ایران گفت: ایسنا از خبرگزاری‌هایی بوده که همواره در حوزه پزشکی و سلامت فعال بوده است؛ شاید بیش از ۲۰ سال است که با ایسنا در ارتباطم.

وی ضمن تقدیر از اطلاع‌رسانی ایسنا در حوزه اخبار سلامت؛ در عین حال همراهی بیشتر ایسنا و سایر رسانه‌ها در اطلاع رسانی برنامه‌های نظام سلامت را خواستار شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha