• چهارشنبه / ۲ اسفند ۱۴۰۲ / ۰۹:۳۷
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1402120200865
  • خبرنگار : 50675

انتخاب اصلح/۱/

تحول در مسائل اقتصادی، راهی جز انتخابات ندارد

تحول در مسائل اقتصادی، راهی جز انتخابات ندارد

ایسنا/قم استاد دانشگاه طلوع مهر قم درباره نقش انتخابات در خصوص تحول اقتصادی گفت: مردم به وسیله انتخابات باید به دنبال تحول از شرایط فعلی به شرایط مطلوب باشند و اگر تحول اقتصادی و اجتماعی می‌خواهیم راهی جز انتخابات نخواهیم داشت.

محمدرضا باقرپناهی، در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص نقش حضور مردم در انتخابات گفت: یکی از عوامل موثر پیروزی انقلاب حضور قریب به اتفاق مردم در صحنه‌های نبرد با رژیم وابسته شاهنشاهی بود و اگر مردم به صحنه نمی‌آمدند پیروزی انقلاب به طور قطع و یقین غیرممکن بود؛ لذا می‌توان گفت که مردم ستون اصلی پیروزی انقلاب بودند.

وی افزود: از این حیث که امام‌ (ره) دین‌شناس و فقیهی جامع‌الشرایط بودند فلسفه تشکیل حکومت که برخواسته از نگرش عمیق فقهی ایشان به اسلام ناب بود را با تکیه به خواسته مردم رقم زدند و به همین دلیل است که مقام معظم رهبری نیز در بیانیه گام دوم می‌فرمایند که نخستین درخشش انقلاب که با هدایت الهی و قلب نورانی و اندیشه بزرگ امام رقم خورد ترکیب جمهوریت و اسلامیت بود به طوری که ایشان تنها راز ماندگاری نظام جمهوری اسلامی را ترکیب جمهوریت و اسلامیت می‌دانند.

باقرپناهی تصریح کرد: تفکرات دیگری که قبول جمهوریت توسط امام را برآمده از یک مصلحت می‌دانند را از تفکر امام متمایز کنند، یعنی نظریه‌ای که می‌گوید انتخاب واژه جمهوری برای نفی سلطنت بود نه جمهوری تحت آرای مردم. یعنی این نظریه از نظر امام و مقام رهبری فاقد وجاهت شرعی است به عبارت دیگر این نوع تفکر، تفکری استبدادی است نه اسلامی با این روشنگری مردم باید با این تفکر استبدادی به مقابله برخیزند با تفکری که با تفکر امام و رهبری ناسازگار و به دنبال حذف مردم از صحنه سیاسی و اجرایی کشور است باید مقابله کنند به صحنه بیایند و در پای صندوق انتخابات مشروعیت این نظام الهی را تحقق بخشند.

استاد دانشگاه طلوع مهر قم در خصوص تأثیر انتخابات بر اقتدار کشور گفت: انتخابات تحول ایجاد می‌کند و مشارکت موجب قدرت ملی و امنیت در کشور می‌شود و وقتی کشور امنیت پیدا کرد اقتصاد به شکوفایی می‌رسد یعنی مشکلات اقتصادی سیاسی و فرهنگی در کشور حل می‌شود و البته به دنبال آن گلایه کردند که بعضی‌ها اسم تحول را می‌آورند اما به آن چیزی که مقدمه حتمی تحول است یعنی انتخابات بی‌اعتنایی می‌کنند.

وی افزود: اگر مشکلات اقتصادی و سیاسی گریبان مردم را گرفته است مردم باید به وسیله انتخابات دنبال تحول از شرایط فعلی به شرایط مطلوب باشند یعنی افرادی را به مسئولیت بگمارند که موافق میل و تفکر خودشان است در این زمان تحول ایجاد می‌گردد؛ البته زمینه‌ساز این تحول دولت و به خصوص نظام اجرایی کشور است که نباید بی‌اعتنا به امر تحول باشد، زیرا تحول و حل مشکلات اقتصادی و سیاسی راهی به جز انتخابات ندارد.

باقرپناهی در خصوص ویژگی‌های نماینده اصلح اظهار کرد: نماینده اصلح علاوه بر تدین و کارآمدی باید تیزهوش هم باشد و خط و ربط حاکم بر جریان‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در نظام اجرایی کشور را بشناسد و با وجدان سیاسی به نفع مردم نسبت به طرح‌ها و لوایح اظهار نظر کند یعنی بفهمد که طرح‌ها و لوایح برای مردم چه منافعی و مضراتی ایجاد می‌کند و همچنین بفهمد که اگر طرح و یا لایحه‌ای در مجلس مطرح می‌شود که در پشت پرده آن منافع جریان‌های خاصی وجود دارد با شجاعت و وجدان سیاسی با آن مقابله کند.

وی افزود: نماینده نباید از تهدیدها بترسد و باید از تطمیع‌ها به هر شکل و گونه‌ای که باشد کناره‌گیری کند؛ البته مردم باید به سوابق کاندیداها توجه جدی داشته باشند و ببینند اگر کاندیداها وابسته به جریان‌های خاص سیاسی، اعتقادی و یا اقتصادی هستند و با سیاست‌ها و راهبردهای کلان کشور زاویه دارند از رای دادن به آنها اجتناب کنند.

باقرپناهی در پایان در خصوص نقش خواص در انتخابات گفت: خواص طیف گسترده‌ای از جریان‌های سیاسی، احزاب، شخصیت‌ها و مجموعه‌های فکری را در کشور شامل می‌شوند اما اگر خواص برجسته‌ای را از میان آن‌ها بخواهیم مثال بزنیم جامعه مدرسین است که انتظار می‌رود به موقع در امر انتخابات در حمایت از فرمایشات رهبری در مورد رقابت واقعی یعنی باز شدن میدان برای همه جناح‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی صدای رسا بشوند که همین امر مشارکت قوی را به دنبال خواهد داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha