• سه‌شنبه / ۱ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۱:۱۲
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1402120100216
  • خبرنگار : 71498

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی:

به‌دنبال کاهش قاچاق سوخت هستیم/میزان تولید و مصرف بنزین سربه‌سر است

به‌دنبال کاهش قاچاق سوخت هستیم/میزان تولید و مصرف بنزین سربه‌سر است

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی گفت: بحث قاچاق سوخت موضوع مهمی بوده که اقداماتی در این باره دست انجام است تا از انحراف سوخت در چرخه توزیع و مسائلی که منجر به قاچاق سوخت می‌شود جلوگیری کنیم.

به گزارش ایسنا، جلیل سالاری امروز در مراسم رونمایی از کارتخوان‌های سامانه هوشمند سوخت ساخت داخل با بیان اینکه  رویکرد ما به سمت شرکت‌های دانش بنیان است و در این زمینه نیز اقدامات زیادی انجام شده است،اظهار کرد: در این حوزه نزدیک به ۷۰ میلیون یورو قرارداد داریم و تاکنون چهار دانش در کشور بومی سازی شده است.

وی با بیان اینکه دانش ارتقای کیفی نفت کوره و تولید کاتالیست‌ها را ایرانی‌سازی کردیم و به دنبال افزایش دانش بنیان‌ها در پالایش و پخش هستیم تا سهم آن‌ها در این حوزه افزایش یابد،گفت: بحث زنجیره کالایی مسئله مغفول مانده است که باید یک زنجیره کالایی ایجاد کنیم و تمام شرکت‌های دانش بنیانی را زیر یک سقف بیاریم و در قالب مشارکت بیایند، اتفاق بزرگ‌تری خواهد افتاد.

مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی  با بیان اینکه در حوزه صدور خدمات فنی و مهندسی شرکت‌های دانش‌بنیان، تا کنون نزدیک به ۵۰ میلیون یورو انتقال خدمات و تجهیزات در حوزه برون‌مرزی انجام شده است، گفت: به‌منظور افزایش سهم شرکت‌های دانش‌بنیان در طرح‌های پالایشی لازم است مولدسازی انجام شود، تاکنون در زمینه توانمندسازی موفق عمل کردیم، ‌اما آنچه مغفول مانده، بحث زنجیره کالایی است که اگر بتوانیم برندسازی و بومی‌سازی کنیم و یک زنجیره کالایی در حوزه نفت و نیازمندی‌ها شکل‌ بگیرد و همه شرکت‌های دانش‌بنیان زیر یک سقف قرار بگیرند، می‌توانیم در قالب یک مشارکت از ظرفیت‌ اینها استفاده کنیم و ‌اتفاق‌های بزرگ‌تری رخ خواهد داد.

وی با بیان اینکه در مجموعه‌های تولیدی شرکت ملی پالایش و پخش افراد زیادی هستند که به شکل‌ دانش‌بنیان در حال تولیداند و باید این افراد را در کنار مجموعه‌های دانش‌بنیان قرار داد تا مشارکت شکل بگیرد، گفت: در قالب چنین مشارکتی می‌توانیم افزون بر کارآفرینی، فرصت شغلی را ایجاد کنیم و از ظرفیت‌های نخبگانی دانشگاه‌ها استفاده شود.

معاون وزیر نفت در امور پالایش تصریح کرد: ما زنجیره کالایی را شناسایی کردیم و در همه مجموعه‌های پالایشی این اقدام اقتصادی خواهد بود.

سالاری موضوع تأمین منابع مالی را یکی از چالش‌های مهم در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان عنوان کرد و افزود: اگرچه صندوق نوآوری و شکوفایی در این باره به‌عنوان یک الگوی تأمین منابع را انجام می‌دهد، به‌دنبال یک مدل بالاتر هستیم تا شرکت‌های دانش‌بنیان در کنار همکاران ما مشارکت کنند و الگوی سهامداری را با توجه به مالکیت معنوی پیاده کنیم که در چنین شرایطی دانش فنی در اختیار دو مجموعه قرار خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه در قانون جهش تولید نیز اتفاق‌های خوبی افتاده است و به سمت اقتصاد دانش‌بنیان حرکت کرده‌ایم، گفت: ضرورت دارد در این مرحله، تسریع در نظام ارزیابی طرح‌ها به‌ویژه در طرح‌های ساخت بار اول انجام شود و از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت نفت نیز درخواست می‌کنیم در ارزیابی طرح‌ها تسریع انجام شود که حدود ۵ تا ۱۰ همت نیاز به سرمایه‌گذاری است.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی گفت: طرح‌هایی برای کیفی‌سازی ۹ پالایشگاه نفتی در کشور ارائه شده است که اگر شکل بگیرد، بیش از ۶ میلیارد دلار رقم سرمایه‌گذاری این طرح‌ها خواهد بود و همه این ظرفیت‌ها قابل تحقق است و همت آن نیز در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت نفت نیز وجود دارد و این فرصتی است که کارگزاران نظام باید از آن استفاده کنند و صنعت نفت نیز همه ظرفیت‌ها را داخل مجموعه به‌کار بگیرد.

به گفته وی امروز بیش از ۸۰ درصد کالاهای صنایع پالایشی در داخل کشور تولید می‌شود، اما زنجیره تولید معیوب است و باید بتوانیم ضمن برندسازی و بومی‌سازی، به سمت صادرات حرکت کنیم.

میزان تولید و مصرف بنزین سربه‌سر است

مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی همچنین در جمع خبرنگاران با اشاره به میزان تولید و مصرف گفت: میزان تولید و مصرف معادل است.

او با بیان اینکه برای حل ناترازی پیش‌بینی‌های لازم انجام شده و مشکلی از این بابت نیست، اظهار کرد: باتوجه به اینکه برای تعمیرات اساسی در پالایشگاه‌های کشور برنامه‌ریزی‌های لازم انجام شده است، یکی از واحدهای ستاره در مرحله تعمیرات اساسی بود که از ابتدای ماه جاری وارد مدار سرویس شد و اکنون در ظرفیت کامل قرار دارد.

مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی با بیان اینکه اکنون غیر از ستاره خلیج فارس شرایط برای بقیه پالایشگاه‌ها نیز مساعد است، تاکید کرد: امیدواریم با وضعیتی که در حوزه تولید پالایشگاهی داریم و تعمیرات اساسی را پشت سر گذاشته‌ایم، مشکلی بابت تامین سوخت نداشته باشیم.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی درباره زمان آنلاین شدن امکان ثبت درخواست‌های کارت سوخت گفت: یکسری از اطلاعات مورد نیاز در اختیار شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی نیست و لازم است که این اطلاعات به مجموعه منتقل شود.

وی اظهار کرد: درخصوص استفاده از کارتخوان‌های تولید داخل که امروز رونمایی شده، تست‌های اولیه انجام شده، نمونه پایلوت نصب و بهره‌برداری شده و باید به سمت تجاری سازی این کارتخوان‌ها حرکت کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha