• شنبه / ۲۸ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۲:۳۵
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402112819802
  • خبرنگار : 50034

مدیرکل گمرک استان خبر داد

کاهش قابل‌ملاحظه صادرات محصولات معدنی از همدان

کاهش قابل‌ملاحظه صادرات محصولات معدنی از همدان

ایسنا/همدان مدیرکل گمرک استان همدان از صادرات ۴۱ میلیون دلاری در ۱۰ ماهه امسال خبر داد و گفت: در ۱۰ ماهه امسال بیش از  ۸۸ هزار تن کالا به ارزش ۴۱ میلیون دلار از گمرکات استان همدان صادر شده است.

جواد محمدی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه در مدت مشابه سال گذشته ۷۵ میلیون دلار کالا از استان صادر شده بود، اظهار کرد: میزان صادرات استان نسبت به سال گذشته به لحاظ وزنی کاهش چهار درصدی دارد.

وی با بیان اینکه قیمت عمده محصولات کاهش قابل ملاحظه‌ای داشته است، تصریح کرد: به علت اینکه قیمت جهانی عمده محصولات کاهش ۲۳ درصدی داشته و صادرکنندگان رغبت و تمایلی به صادرات نداشتند و به تبع آن میزان صادرات محصولات معدنی استان کاهش قابل ملاحظه‌ای داشته است. ضمن اینکه بخشی از کاهش صادرات این محصولات به بحث عدم خام فروشی مواد معدنی برمی‌گردد.

وی با اشاره به صادرات پنج کالای عمده صادراتی استان همدان، افزود: صادرات محصولات شیشه‌ای بیش از ۱۲ میلیون و ۲۲ هزار دلار، فروسیلیس بیش از ۹ میلیون و ۲۲۳ هزار دلار، وازلین صنعتی و غیرصنعتی بیش از سه میلیون و ۷۹۶ هزار دلار، انواع سیم آلومینیومی و مسی بیش از دو میلیون و ۹۹۷ هزار دلار و سیم بیش از دو میلیون و ۲۹۶ هزار دلار بوده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه در ۱۰ ماهه امسال بیش از پنج میلیون و ۷۸۱ هزار دلار محصول معدنی و شیمیایی از استان صادر شده است، تصریح کرد: همچنین در این مدت ۳۰ میلیون و ۸۱۶ هزار دلار کالای صنعتی از استان همدان صادر شده است.

محمدی با اشاره به صادرات ۴۳۰۰ تنی محصولات کشاورزی در استان همدان، خاطرنشان کرد: در ۱۰ ماهه امسال ۱۰ میلیون و ۵۸۴ هزار و ۹۹۲ دلار محصول کشاورزی از گمرکات استان صادر شده است.

مدیرکل گمرک استان همدان درباره کاهش صادرات کشمش از استان یادآور شد: بیش از نیمی از کاهش صادرات محصولات کشاورزی به کاهش صادرات کشمش برمی‌گردد به طوری که صادرات کشمش استان در سال‌جاری به حد قابل ملاحظه‌ای کاهش یافته چرا که به علت سرمازدگی ۷۰ درصد از کشمش استان از دست رفته که بخشی از کاهش ارزش دلاری صادرات به همین علت بوده است.

وی افغانستان، ارمنستان، پاکستان، عراق، ترکیه، روسیه، عمان، گرجستان، هند و ایتالیا را از کشورهای مقصد صادرات استان دانست و اظهار کرد: به اذعان بازرگانان و تجار تعهدات ارزی و مشکلات مربوط به کارت‌های بازرگانی از چالش‌های پیش‌روی تجار است به طوریکه اظهار می‌کنند کشور عراق مبادلات ریالی دارد و ارزی به تجار نمی‌دهد این درحالیست که باید ارز به کشور برگردد و تجار نمی‌توانند تعهدات ارزی خود را ایفا کنند.

محمدی با بیان اینکه همچنین به علت مالیاتی که بر کارت‌های بازرگانی تعلق می‌گیرد، برخی از کارت‌های بازرگانی از گردونه فعالیت خارج می‌شوند، افزود: عوارضی که بخش‌های مختلف برای صادرکنندگان می‌بندند، باعث می‌شود جذابیت صادراتی را از بین برود.

این مقام مسئول با اشاره به واردات ۱۰ ماهه امسال، خاطرنشان کرد: در ۱۰ ماهه امسال بیش از ۸۲۰۰ تن کالا به ارزش ۲۷ میلیون و ۱۵۰ هزار دلار از گمرکات استان وارد شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر ارزش دلاری کاهش چهار درصدی داشته است.

وی با بیان اینکه بیشتر کالاهای وارداتی استان مواد اولیه، تجهیزات و ماشین‌آلات تولید بوده است، اظهار کرد: انواع نخ پلی‌آمید، سیستم ترمز خودرو، ماشین‌های صیقل‌کاری، دستگاه فرز، مواد اولیه رنگ، کوره‌های پلاسما، اجزا و قطعات ماشین‌آلات، پروپیلن، کائوچو سَنتِتیک، ماشین‌های بسته‌بندی، رنگ‌کننده‌های پیگمنتی و ماشین‌های تراش‌کاری فلز از جمله کالاهای وارداتی استان بوده است.

محمدی با اشاره به اینکه گرجستان، امارات، چین، بلغارستان، ترکیه، ایتالیا، آلمان، بلژیک، انگلستان، هند، مالزی، سوئد و روسیه از کشورهای واردکننده کالاها بوده است، بیان کرد: در ۱۰ ماهه امسال ۱۵ میلیون و ۷۸۶ هزار و ۳۸۳ دلار کالای معدنی شیمیایی و ۱۱ میلیون و ۳۶۴ هزار و ۴۹۰ دلار کالای صنعتی از گمرک استان وارد شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha