به گزارش ایسنا، آزمون این دوره در ۲۲ رشته گرایش شامل این رشتههای تحصیلی است: علوم دفاعی راهبردی (گرایشهای دفاع ملی، سیاست دفاعی و اندیشه نظامی)، مطالعات راهبردی دفاع مقدس، ژئوپلوتیک و ژئواستراتژی، مدیریت راهبردی پدافند غیر عامل، مدیریت راهبردی نظامی، مدیریت راهبردی، مدیریت آینده پژوهی، مدیریت راهبردی دانش، مدیریت راهبردی فرهنگی، علوم اقتصادی، مدیریت راهبردی فضای سایبر (گرایشهای امنیت سایبری، دفاع سایبری و مدیریت سایبری)، امنیت ملی (گرایشهای مطالعات امنیت ملی، تهدیدات امنیت ملی و امنیت داخلی)، حقوق بین الملل، روابط بین الملل، حفاظت اطلاعات راهبردی و حکمرانی.
نتایج نهایی این آزمون که مطابق با مصوبات و مقررات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و با هماهنگی و نظارت سازمان سنجش آموزش کشور برگزار شد، بعد از برگزاری مصاحبه اختصاصی در شهریور سال آینده اعلام خواهد شد.
در این آزمون بیش از هزار داوطلب در یک رقابت علمی شرکت کردند تا در کنار محک زدن توان علمی خورد شرایط ورود به دانشگاه عالی دفاع ملی را کسب کنند.
سردار اسماعیل احمدی مقدم رییس دانشگاه عالی دفاع ملی صبح امروز جمعه در حاشیه برگزاری آزمون دکترای دانشگاه عالی دفاع گفت: در دانشکده دفاع ملی، امنیت ملی، مدیریت راهبردی و مدرسه حکمرانی رشتههای دفاع ملی مانند سیاست و اندیشه دفاعی، مطالعات دفاع مقدس، ژئوپلیتیک و رشتههای امنیت ملی امتحانات برگزار شد؛ اما باید بگوییم آزمون کتبی ایستگاه اول است چرا که در آزمون دکتری بخش مهم مصاحبه است. به ازای هر رشته یا گرایش ۷ نفر و در مجموع ۱۶۰ نفر دانشجو پذیرش خواهیم داشت البته اگر بتوانند صلاحیتهای لازم را کسب کنند.
وی گفت: سه برابر ظرفیت هر کلاس از برترینهای آزمون کتبی وارد مرحله مصاحبه میشوند که اساتید آن حوزه در مصاحبه حضور دارند. در اینجا عمدتاً سطوح حکومتی و راهبردی کشور تدریس میشود باید اساتید تشخیص دهند که افرادی که وارد میشوند صلاحیتهای تفکر راهبردی و اندیشهای و تجربه لازم را دارند و صرفاً محفوظاتی که در مرحله آزمون کتبی امتحان گرفته میشود کفایت نمیکند، دو سوم نمره مربوط به مصاحبه است البته همه دورههای دکتری اینگونه است.
سردار اسماعیل احمدی مقدم در ادامه اظهار داشت: اینجا تاکید بر دانش سنجی نیست، در مرحله مصاحبه بینش، تجربه، مهارتهای راهبردی و تفکر راهبردی مدنظر است. مصاحبه بعد از آنکه نتایج آزمون کتبی مشخص شد شروع میشود و امیدوار بتوانیم از این مرحله تا پایان بهار عبور کنیم و قبولیهای قطعی را اعلام کنیم.
وی در ادامه درباره حضور بانوان در آزمون دکتری دانشگاه عالی دفاع گفت: این حضور برای اولین بار نیست و سال گذشته هم بانوان در این امتحانات حضور داشتند. در گذشته در این دانشگاه عمدتاً حوزههای دفاعی امنیتی تدریس میشد که معمولاً خانمها در این حوزهها حضور ندارند بنابراین کسانی که در این دانشگاه حضور پیدا میکنند به عنوان مثال از دولت پدافند غیرعامل، استانداران از وزارت کشور، مدیران کل، وزارت اطلاعات، سفرا، معاونین وزارت خارجه هستند که معمولاً هم خانم نبودند و ما هم معمولاً به خانم بودن آن خیلی کار نداشتیم چون باید این پیشینه را میداشتند بنابراین واجد این پیشینه نبودند.
رییس دانشگاه عالی دفاع ملی گفت: اما زمانی که مدرسه و رشته حکمرانی در این دانشگاه تأسیس شد خانمها هم توانستند برای آزمون دکتری شرکت کنند، مشاورین و مدیر کلها در دولت خانمها هم هستند و خیلی هم به دفاع و امنیت ارتباط ندارد بنابراین سال گذشته در مدرسه حکمرانی شهید بهشتی برای اولین بار مجوز برای برگزاری یک کلاس گرفته شد و امسال هم این موضوع تکرار شد. ما چون مراحل تصویب تدریس رشتههای جدید مان به پایان نرسیده اما در تلاش هستیم که علاوه بر حکمرانی عمومی، ۴ رشته حکمرانی تخصصی را بتوانیم تدریس کنیم که حداقل در دو رشته خانمها میتوانند وارد شوند که این آزمون هم شروع خوبی برای خانمها است که اقبال خوبی هم داشتند امیدواریم بتوانیم در افزایش بینش و مهارت بانوان کمک کنیم.
انتهای پیام
نظرات