به گزارش ایسنا، دکتر یونس پناهی در جلسه گروه بریکس که با تمرکز بر انرژی هستهای برگزار شد، گفت: هدف از شرکت در این جلسه، ارائه تجربیات موفق در زمینه پزشکی هستهای و همچنین توسعه فعالیتهای تحقیقاتی در این زمینه بین گروههای عضو بریکس است.
پناهی همچنین در دیدار با کاظم جلالی سفیر ایران در روسیه ضمن تاکید بر توسعه فعالیتهای علمی بین المللی، گفت: باید گرنتها (پژوهانه) و پروژههای علمی مشترک بین دو کشور ایران و روسیه تقویت شود.
وی در خصوص دسترسی به منابع علمی و همکاری با سازمانهای مربوط به مدیریت اطلاعات دانش در روسیه، افزود: باید هیاتی از ایران با تیمهایی از روسیه با همکاری سفارت کشورمان در مسکو، باتوجه به تحریمهای پیش روی دو کشور، تشکیل و پژوهشهایی مشترک در راستای موضوعات و مبانی دو کشور انجام شود.
در نشست سالانه تکنولوژیهای آینده که به مدت دو روز در حال برگزاری است، دانشمندانی از سراسر دنیا در خصوص یک حوزه علمی به بحث و بررسی میپردازند، امسال این نشست با موضوع پزشکی هستهای برگزار و در قالب ۳۰ کارگروه سیاست گذاری با موضوعاتی از جمله پزشکی از راه دور، سلامت دیجیتال، هوش مصنوعی در ارتباط با پیش بینی و پیشگیری بیماری ها، فناوری های مرتبط با علوم اعصاب، علوم شناختی، درمان های نوین سرطان، درمان های نوین بیماری های غیرواگیر از جمله قلب و عروق، بررسی تحقیقات و تکنولوژی های مرتبط با موضوع ضدپیری، در راستای چگونگی بکار گیری تکنولوژی ها در آینده در حوزه های علوم پزشکی برگزار می شود.
گروه بریکس (BRICS) شامل پنج اقتصاد بزرگ در حال ظهور، یعنی برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است و شش عضو جدید از جمله ایران از اول ژانویه ۲۰۲۴ به عضویت بریکس در آمدند. علاوه بر ایران، عربستان سعودی، امارات عربی متحده، مصر و آرژانتین نیز کشورهای تازه پیوسته به بریکس هستند.
همچنین در حاشیه این نشست، دکتر یونس پناهی، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دیدارهایی با مقامات روسی داشت.
پناهی در ملاقات با هاندری فورسنکو دستیار علمی ولادیمیر پوتین ضمن اشاره به دستاوردهای علمی دو کشور گفت: باید از ظرفیتهای دو کشور در زمینه توسعه فناوریهای نوین، بیش از پیش استفاده شود.
در دیدار دکتر پناهی با سرگئی گلاگلو معاون داوری وزارت بهداشت روسیه نیز مقرر شدد تعاملات مستمر در راستای اولویت های مشترک بین دو کشور انجام و همکاری های دوجانبه تقویت شود.
بازدید از بیمارستان فوق تخصصی آنکولوژی اطفال روسیه در مسکو
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در بازدید از بیمارستان فوق تخصصی آنکولوژی اطفال روسیه بر توسعه همکاریهای تحقیقاتی مشترک در حوزه درمان های نوین انکولوژی اطفال بین ایران و روسیه تاکید کرد و مقرر شد تیم های علمی دو کشور در حوزه درمانهای نوین، جلسات آنلاین با محوریت استفاده از ظرفیتهای علمی دو طرف و کنفرانسهای مشترک برگزار و از سوی دیگر گرنتهای(پژوهانه) و پروژههای مشترک در حوزه انکولوژی اطفال، تعریف شود.
بیمارستان فوق تخصصی خون و آنکولوژی اطفال «دیمتریا روگاچوا» در حوزه درمانهای نوین پزشکی مانند ژن درمانی و درمان سلولی فعال است.
انتهای پیام
نظرات