به گزارش ایسنا، حجت الاسلام درویشیان در چهارمین همایش علمی انقلاب اسلامی و حقوق شهروندی؛ سازوکارهای حقوقی موثر مقابله با فساد اداری و اقتصادی که صبح امروز در دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری برگزار شد، گفت: یکی از مشکلات نظام در مواجهه با اداره جامعه کشور، شروع مفاسد مالی، اداری و اقتصادی است که می تواند موجودیت نظام ما را به چالش بکشد.
وی با بیان اینکه ما قوانین مختلفی در زمینه مبارزه با فساد داریم، گفت: سند چشم انداز، قانون اساسی، قانون مجازات، فرمان هشت ماده ای رهبری و قانون حمایت از گزارشگران فساد و ... را داریم.
درویشیان ادامه داد: نهادسازی کارآمد برای مبارزه با فساد و اتخاذ تدابیر اثربخش برای پیشگیری از بروز فساد و ساز وکارهای بی نقص جهت شناسایی مفاسد و برخورد قاطع با مفسدین از جمله مواردی است که رهبری بر آن تاکید داشتند.
وی تاکید کرد: نهاد مبارزه با فساد باید از اختیارات کامل و استقلال کامل و مصونیت مقتضی برخوردار باشد. باید بررسی کرد که علت ناکارآمدی چیست که هنوز جریان فساد را در کشور داریم و در برخی موارد گسترش پیدا کرده است. همچنین باید از تجارب دیگران(کشورهای دیگر) در مبارزه با فساد هم استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: در زمینه پیشگیری قوانینی داریم ولی هنوز کاستیهایی داریم البته به بخشی از آن دولت و مجلس توجه کرده است. یکی از غفلت هایی که شده است در نهادهای غیردولتی و خصوصی است که هنوز خلاهای قانونی داریم.
درویشیان افزود: در مبارزه با مصادیق فساد قوانین متعددی اعم از جزایی و اداری داریم البته برخی بازدارندگی لازم را ندارد که باید اصلاح شود مثلا قانون رسیدگی به تخلفات اداری مربوط به اوایل انقلاب است و بازدارندگی لازم را ندارد. چالش اصلی ما در بحث مقابله با فساد ضعف در ساز و کارهای اجرایی است. ما در شناسایی مصادیق فساد و نحوه تعامل با بخش های ضابط با مرجع قضایی و دستگاههای نظارتی چالش جدی داریم.
وی ادامه داد: یکی از اقدامات موثر در این زمینه مجهز شدن دستگاه های مبارزه با فساد بویژه ضابطان به فناوری های جدید در کشف جرم است. ما باید متناسب با پیشرفتهایی که شده از فناوریهای جدید جلو برویم. من فکر نمیکنم در هیچ دولتی به اندازه دولت کنونی به ویژه رییس جمهور محترم به امر مبارزه با فساد اهمیت داده باشد. همین طور سند تحول مردمی بیش از ۸۵ اقدام مبارزه با فساد را پیش بینی کرده است. به محض اینکه دولت متوجه فسادی می شود انرا اقدام و پیگیری می کند و نمونه های فردانی هم وجود دارد.
وی در پایان گفت: تعهد و کارجهادی همه بخش ها و مسئولان را برای برخورد با اژدهای هفت سر به تعبیر رهبری نیاز داریم.
انتهای پیام
نظرات