• سه‌شنبه / ۲۴ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۱:۰۸
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402112417055
  • خبرنگار : 71415

نخست‌وزیر استونی: سخنان ترامپ درباره ناتو زنگ خطر است

نخست‌وزیر استونی: سخنان ترامپ درباره ناتو زنگ خطر است

نخست وزیر استونی اظهارنظرهای اخیر دونالد ترامپ علیه اعضای ائتلاف ناتو را یک زنگ خطر برای آن دسته از اعضای این ائتلاف نظامی که در بخش نظامی سرمایه‌گذاری چندانی نداشته‌اند، خواند.

به گزارش ایسنا، «کایا کالاس»، نخست وزیر استونی در گفتگو با خبرنگاران در واکنش به حملات اخیر دونالد ترامپ، نامزد ریاست جمهوری پیشتاز رقابت درون حزبی جمهوریخواهان آمریکا علیه ائتلاف ناتو، گفت که این حملات باید همچون یک زنگ خطر برای آن دسته از اعضای ناتو باشد که سرمایه‌گذاری زیادی در بخش دفاعی خود نمی‌کنند.

به گزارش خبرگزاری «رویترز»، کایا کالاس در یک کنفرانس خبری مشترک با «روبرتا متسولا»، رئیس پارلمان اروپا گفت: «فکر می‌کنم صحبت‌هایی که این کاندیدای ریاست جمهوری در آمریکا مطرح کرد، شاید همچون زنگ خطری برای برخی از متحدان که سرمایه‌گذاری چندانی نداشته‌اند، تلقی شود.»

متسولا هم با اتخاذ موضعی مشابه با موضع ترامپ گفت که اتحادیه اروپا باید بودجه بیشتری را صرف بخش دفاعی و نظامی کند.

جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، ینس استولتنبرگ، دبیر کل ائتلاف نظامی ناتو، شارل میشل، رئیس شورای اروپا، نیکی هیلی، رقیب جمهوری‌خواه ترامپ در انتخابات، لیندسی گراهام، سناتور آمریکایی و چندین چهره، مقام و رسانه‌ آمریکایی و اروپایی دیگر به سخنان اخیر ترامپ درباره ناتو واکنش نشان داده‌اند.

ترامپ چند روز پیش در یک سخنرانی در میتینگ انتخاباتی‌اش در کارولینای جنوبی با ذکر خاطره‌ای از جدال لفظی خود با یکی از اعضای ناتو بر سر حمایت یا عدم‌حمایت از این اعضا در صورت حمله احتمالی روسیه گفت: «رئیس‌جمهور کشوری بزرگ از من پرسید اگر ما (هزینه‌ها را) پرداخت نکنیم و مورد حمله روسیه قرار بگیریم، آیا آمریکا همچنان از کشور ما دفاع خواهد کرد؟ به آن رئیس‌جمهور گفتم که من از شما حمایت نخواهم کرد. در واقع آنها (روسیه) را تشویق می‌کنم که هر کاری که دل‌شان می‌خواهد، انجام دهند. شما باید هزینه‌ها را پرداخت کنید.»

از سال ۲۰۰۶، هر یک از اعضای ناتو دستورالعملی مبنی بر صرف حداقل ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی خود برای هزینه‌های نظامی تا سال ۲۰۲۴ داشته است. بیش از نیمی از آنها تا سال ۲۰۲۳ به این هدف رسیده‌اند یا به آن نزدیک شده‌اند و بسیاری از کشورهای عضو، بودجه نظامی خود را در پاسخ به حمله روسیه به اوکراین افزایش داده‌اند.

«روبرتا متسولا»، رئیس پارلمان اروپا همچنین اضافه کرد اتحادیه اروپا «باید صرف‌نظر از اینکه چه کسی دولت بعدی آمریکا را رهبری خواهد کرد، این پیام واضح را بفرستد که ما آنقدر قدرت داریم که بتوانیم از یکدیگر دفاع کنیم. همین‌طور باید خطراتی که یک چنین بیانیه‌هایی به همراه دارند، به رسمیت شناخته و در این باورمان که باید بیشتر کار کنیم، ثابت‌قدم باشیم.»

ترامپ همچنین تهدید کرده بود که آمریکا ممکن است از متحدانی در ناتو که بودجه کافی برای بخش نظامی اختصاص نمی‌دهند در برابر حمله بالقوه روسیه دفاع نکند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha