«دانشجو موذن جامعه است، اگر خواب بماند نماز امت قضا میشود» اوایل انقلاب بود که آیتالله بهشتی این عبارت را به زبان آورد و مقام دانشجو را تا این حد بالا برد، به عبارت دیگر یک دانشجو باید از مسائلی که در کشور رخ میدهد آگاه باشد، چرا که دانشجو قشر تحصیل کرده جامعه است و مردم انتظار متفاوتی از دانشجو دارند.
دانشجو باید از آرمانها و ارزشهای ملی و فرهنگی خود دفاع کند و همواره در صحنههای مختلف سیاسی و اجتماعی حضور داشته باشد تا حرف خود را صریح بزند و مسائل مختلف کشور را به روشی صحیح تحلیل کند و این تحلیل را در اختیار عموم مردم قرار دهد و حس ملیگرایی را در مردم تقویت کند.
حال که انتخابات نزدیک است و با توجه به نقش مهم این قشر در جامعه، لازم است که دانشجویان به میدان عمل بیایند و از اهداف و مطالبات خود سخن بگویند تا نمایندگان ملت بدانند که عموم مردم از آنها چه درخواستی دارند به نوعی صدای خود را به گوش مردم و نمایندگان برسانند.
از همین رو به سراغ برخی از دانشجویان از رشتههای مختلف رفتیم و از آنها خواستیم که در خواست خود را از نمایندگان بگویند؛ محمد حسین از رشته میکروبیولوژی میگوید: ما به این علت به شما رای میدهیم تا بتوانیم ایده و راهحلهای خودمان را برای حل مشکلات کشور ابراز کنیم و شاهد پیشرفت در زمینههای اجتماعی و اقتصادی کشور باشیم و بتوانیم به عنوان یک دانشجو در سازندگی زیرساختهای کشور سهیم باشیم.
وی افزود: شما نمایندگان ما ملت هستید و وقتی به خانه ملت قدم میگذارید یعنی در واقع از ما برای تصویب قوانین مدون و ریل گذاری برای دولت وکالت و نمایندگی دارید و همواره انتظار داریم که ما مردم را نیز در امور کشوری دخالت دهید.
اشکان از رشته حقوق میگوید: من از قشر دانشجو زمانی که میخواهم رأی دهم، دو مولفه مد نظر دارم، اولین مولفه مهم برای من صداقت است و از نمایندگان خود انتظار دارم که از شعار دادن پرهیز کنند و واقع بین باشند چرا که شعار دادن راه به جایی نمیبرد و به نمایندهای که دائماً از دیگران انتقاد میکند رأی نمیدهم.
وی افزود: به نوعی در اقداماتی که میخواهند انجام دهد شفاف باشد و ما بدانیم دقیقاً چه برنامهای برای پیشبرد اهداف ملی دارد چرا که اگر نمایندهای صرفاً وعده دهد و کاری از پیش نبرد موتور پیشرفت مملکت را عقب میاندازد، پس صداقت برای من به شخصه خیلی مهم است.
اشکان ادامه میدهد: دومین مولفه برای من شایستگی نماینده است، برای من خیلی مهم نیست که نماینده شناخته شده است یا خیر بلکه این مهم است که چه سوابق علمی و اجرایی دارد و من انتظار دارم که وقتی نماینده من به مجلس راه پیدا میکند سواد خوبی داشته باشد و کاری به جناح سیاسی ندارم، کارآمدی برای من مهمتر است.
محمد از رشته حقوق میگوید: شرکت در انتخابات یک وظیفه شرعی، ملی، میهنی، اخلاقی و قانونی است؛ بنابراین در انتخابات مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی شرکت می کنم، به فرمایش مقام معظم رهبری، ملاک انتخاب نماینده مجلس اصلح ترین، امینترین و قادرترین از بین نامزدهای انتخاباتی است، همچنان که شرکت در انتخابات یک وظیفه است، گزینش خوب و آگاهانه هم یک وظیفه است.
وی ادامه میدهد: توجه بیشتر به حوزه فرهنگ عمومی جامعه و آموزش، تصویب قوانین در ارتباط با تسهیل اشتغال و ازدواج دانشجویان، ایجاد شفافیت در آراء و زندگی نمایندگان، تصویب یا اصلاح قوانین مرتبط با بهبود معیشت مردم، تحقیق و تفحص بی طرفانه و منصفانه از تمامی امور کشور به منظور پیشگیری و مبارزه با فساد و مسؤلیتپذیری در ارتباط با عملکرد خود در مجلس شورای اسلامی به عنوان نمایندگان ملت از اهم خواستههای اینجانب به عنوان دانشجو است.
امیر از رشته حسابداری میگوید: من به رغم تمام مشکلات کشوری به مجلس رأی میدهم و این رأی به خاطر پایداری جمهوری اسلامی است و انتظار داریم که نمایندگان به وعدههای خود عمل کنند و طرح شفافیت آرا را به تصویب برسانند چرا که این طرح قرار بود تصویب شود اما نشد؛ انتظار داریم بدانیم که نماینده مجلسی که انتخاب میکنیم چه آرایی را به تصویب میرساند.
وی ادامه میدهد: انتظار داریم که نمایندگان ما وعده و عملشان یکی باشد و نمایندهای خوب است که به فکر مردم باشد و به دغدغههای مردم رسیدگی کند، یکی از معضلات اخیر مملکت خودرو است و از نمایندگان مجلس انتظار میرود که هم راجع به قیمت خودرو و هم راجع به کیفیت آن اقدامی انجام دهند ولی با تمام این مشکلات من امید به حل مسائل کشور دارم و از نمایندگان انتظار دارم وعده پوچ ندهند و به آن وعده عمل کنند.
پژمان از رشته روانشناسی میگوید: من از نماینده مجلس انتظار دارم که اولا سطح سواد و رزومه درخشانی در حوزه اجرایی کشوری داشته باشد؛ دوم اینکه پیگیر حق و حقوق دانشجویان کشور باشد و شرایط تحصیل را برای دانشجویان به خصوص از لحاظ مالی راحتتر کنند تا دانشجو اضطراب تحصیلی نداشته باشد.
انتهای پیام
نظرات