آیتالله «محمدرضا ناصری» در دیدار معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور ضمن گرامیداشت روز بعثت پیامبر اسلام و تقارن خوش یمن آن با انقلاب اسلامی گفت: بعثت پس از گذشت ۱۴۰۰ سال، در انقلاب اسلامی ایران احیا شد.
امام جمعه یزد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه مساجد و مدارس به عنوان دو پایگاه اصلی در حوزه فرهنگ، تربیت و تزکیه مورد غفلت قرار گرفته است، اظهار کرد: ما نتوانستیم فرزندان خود را از دوران کودکی تربیت اسلامی کنیم و این به دلیل نوع سیستمی است که از ۱۰۰ سال پیش در آموزش و پرورش ما توسط غربی ها پیاده شد.
آیتالله ناصری عنوان کرد: مغز و فکر کودکان خود را به دست کسانی دادیم که با تربیت و هویت دینی و الهی مخالف بودند و حالا دشوار است که پس از ۱۰۰ سال کار غربیها بتوانیم این سیستم و شاکله را تغییر دهیم اما معتقدم حرکت در این مسیر اقدام مبارکی است.
نماینده ولی فقیه در استان یزد ادامه داد: باید از پایه و به طور ریشه ای کار تربیت دینی را آغاز کنیم و به نظر من یکی از ریشه ها، دانشگاه فرهنگیان است زیرا اگر معلم نگاه دینی و معنوی نداشته باشد نمی تواند دانش آموزانی با این شیوه تربیت کند.
وی افزود: اگر کودکان ما از ابتدا با هویت الهی رشد کنند، می توانند قدرت تشخیص خوب و بد را داشته باشند و دیگر در دوران جوانی و نوجوانی نگرانی چندانی نخواهیم داشت.
آیت الله ناصری با اشاره به اهمیت سبک زندگی و نقش زنان دراین زمینه بیان کرد: غربی ها توانسته اند سبک زندگی را در کشور ما تحت تاثیر فرهنگ خود قرار دهند در حالی که اگر هدف زندگی را درک کنیم، ناخودآگاه سبک زندگی ما به سمت کمال الهی و رضایت الهی بنا نهاده می شود.
آیت الله ناصری ادامه داد: زن رکن اصلی خانواده و تربیت است و اکنون این رکن باید نیمی از زمان خود را برای کار خارج از خانه و خانواده صرف کند که این امر تبعاتی دارد و در بسیاری از موارد دوری اعضای خانواده از یکدیگر را به دنبال دارد و این دوری و تغییر فرهنگ، تبعاتی نظیر پرداختن به حیوانات خانگی، عدم تمایل به ازدواج، گسترش طلاق و ازدواج سفید را به دنبال دارد.
وی با اشاره به راهکار پیشنهادی خود در این زمینه عنوان کرد: حال که زنان ما تحصیل کرده اند و در اجتماع حضور دارند، ساعت کاری آنها کاهش یابد و به چهار ساعت در روز برسد تا بتوانند چهار ساعت دیگر کاری خود را صرف خانه و خانواده کنند.
اجرای ۳ طرح بزرگ در حوزه خانواده
«انسیه خرعلی» معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده نیز در این دیدار با اشاره به اجرای سه طرح بزرگ در حوزه زنان و خانواده در سطح کشور اظهار کرد: یکی از طرح ها، طرح «زندگی و بالندگی» مرتبط با والدین دانش آموزان است و به طور عمده به زیست عفیفانه، سبک زندگی و نوع تعامل دانش آموزان با خانواده و اجتماع می پردازد و نوع برخورد عفیفانه ایی که برای دانش آموزان نیاز است، توسط خانواده ها برای آنها تبیین می شود.
خزعلی افزود: طرح «رویداد خانواده» نیز به صورت ملی انجام می شود که برخی رویدادهای آن اجرایی شده که امیدواریم در یزد نیز به زودی آغاز شود.
وی با بیان اینکه این طرح در قالب ۹ کارگروه اجرایی می شود، افزود: این طرح به مسائل فرهنگی، تعذیه، سلامت، پوشش، مهارت های خانوادگی و ارتباطی، بازی در خانواده و ... می پردازد که با کمک وزارت ارشاد در چند استان در حال اجراست.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده، «شناسایی زنان تاثیرگذار» را دیگر طرح حوزه زنان و خانواده ریاست جمهوری برشمرد و اظهار کرد: این طرح را از روز زن امسال آغاز کرده ایم و زنان را در حوزه های مختلف از محیط شهری تا روستایی و در حیطههای مختلف به لحاظ تاثیرگذاری آنها شناسایی خواهیم کرد.
خزعلی اظهار امیدواری کرد: با همراهی استاندار و امام جمعه یزد بتوانیم این طرح ها را که هدف غایی آن رسیدن به یک حیات طیبه است را اجرایی کنیم تا زنان با حفظ ارزش های وجودی و خانوادگی خود که در اسلام و سبک زندگی ایرانی ما مطرح است، بتوانند به اجتماع خدمت کنند و اهداف غرب که خانواده را نشانه گرفته خنثی کنند.
انتهای پیام
نظرات