به گزارش ایسنا، آیتالله محسن قمی، معاون ارتباطات بینالملل دفتر مقام معظم رهبری در نشست جایگاه و کارکرد مجلس خبرگان رهبری که با حضور اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاههای تهران برگزار شد، با اشاره به فلسفه وجودی مجلس خبرگان اظهار کرد: برای تبیین ماهیت وجودی خبرگان باید ۲ مبنا رو مد نظر قرار دهیم، نکته اول این است که باید بپذیریم حقیقتی وجود دارد، بر خلاف نیچه که معتقد بود حقیقت یک دروغ تاریخی است و برخلاف ژان ژاک رسو که صدای اکثریت را صدای خدا عنوان می کرد، نظام اسلامی معتقد است که یک حقیقت وجود دارد که امکان شناسایی عقلانی آن نیز تا حدودی وجود دارد.
وی افزود: امام در مسیر انقلاب اسلامی، همواره بر مردمی بودن فرایندها تاکید داشتند و به همین دلیل کمیته مردمی برای گرفتن وزارت خانه و ادارات دولتی از نظام پهلوی را شکل داد و با وجود فشار بر حضرت امام برای استفاده از نیروی قهریه، ایشان بر استفاده از مردم تاکید داشتند.
معاون ارتباطات بینالملل دفتر مقام معظم رهبری ادامه داد: با توجه محبوبیت حضرت امام، ایشان می توانست بگوید که حکومت اسلامی مورد تایید من است و مردم نیز از تصمیم ایشان حمایت می کردند؛ اما امام باز هم بر حضور مردم و جمهوریت تاکید داشتند.
به گفته وی؛ این نگاه در زمان نوشتن قانون اساسی نیز جاری بود و امام پیشنهاد داد افرادی با انتخاب مردم پیش نویس قانون اساسی را بنویسند و قانون اساسی با رای حدود ۹۹.۵ درصد به تصویب رسید.
*یکی از موارد تغییرناپذیر در قانون اساسی اتکا نظام بر آرا مردم است
آیت الله قمی با بیان اینکه این نگاه به قانون اساسی تبلور یافته؛ به طوری که در اصل ماده دوم آمده که مسئله کرامت انسان به عنوان ششمین مورد ثبت شده است، بیان کرد: یکی از موارد تغییرناپذیر در قانون اساسی اتکا نظام بر آرا مردم است که نمی توان آن را تغییر داد؛ این قانون برگرفته از سیره امام راحل است. انتخابات فضایی برای تنفس جامعه به منظور توزیع قدرت است.
معاون ارتباطات بینالملل دفتر مقام معظم رهبری عنوان کرد: دلیل جنایات این روزهای رژیم صهیونیستی، این است که این رژیم خونخوار نمیخواهد با برگزاری انتخابات حق تعیین سرنوشت را به مردم اصیل فلسطین بدهد. در بحرین نیز به دلیل عدم اعتقاد به انتخابت شاهد مشکلات فراوانی هستیم.
وی افزود: تفاوت بین نظام اسلامی با نظام های لیبرال همین جاست؛ جایی که در نظام دینی آرای مردم به عنوان کشف حقیقت مطرح می شود و در نظام لیبرال آرای مردم وضع کننده حقیقت است و رای مردم مشخص کننده حقیقت است.
آیتالله قمی با بیان اینکه در نظام اسلامی وظیفه مردم پس از انتخابات ادامه خواهد داشت، گفت: وظیفه مراقبت از انتخابات در نظام جمهوری اسلامی در قالب امر به معروف و نهی از منکر و نظارت بر عملکرد حاکمان در نظر گرفته شده است.
وی افزود: قانون برای حمایت از رای یک نهاد اجتماعی تعریف کرده که این نهاد اجتماعی که به نیت از حاکمان انجام می دهد، مجلس خبرگان رهبری است و اولین فلسفه وجودی مجلس خبرگان رهبری به عنوان یک نهاد اجتماعی مراقبت از عملکرد رهبر است.
آیتالله قمی با بیان اینکه در قانون اساسی رهبر نسبت به مسئولیت کیفری با مردم عادی هیچ فرقی ندارد و ایشان بدون هیچ تشریفاتی پاسخ خواهد داد که این موضوع در سیر رهبر انقلاب نیز وجود داشته است.
معاون ارتباطات بینالملل دفتر مقام معظم رهبری با بیان اینکه طرح سوال از رهبر توسط مجلس خبرگان نیز صورت میگیرد، عنوان کرد: در قانون اساسی نظارت محدود بر تصمیمات رهبری از سوی خبرگان ذکر شده است؛ اما قانون نقش مهمتری برای مجلس خبرگان در نظر گرفته که مربوط به تایید ویژگیهای مورد نیاز برای رهبری است که این تصمیم به مراتب فراتر از بحث نظارت است.
وی گفت: بنابراین اولین فلسفه وجودی مجلس خبرگان بررسی شرایط مورد نیاز برای رهبری کشور است این کمیسیون تحقیق به صورت سالانه با رهبری جلسات خود را برگزار میکند، علاوه بر این بررسی گزینههای رهبری آینده نیز توسط مجلس خبرگان صورت میگیرد.
*بسیاری از پیشرفتهای کشور به دلیل حمایتهای رهبری صورت گرفته
آیت الله قمی ادامه داد: اگر رهبری شرایط رهبری را از دست دهد و یا در قید حیات نباشد، مجلس خبرگان برای انتخاب رهبری وارد عمل می شود.
وی بیان کرد: مجلس خبرگان با برگزاری کمیسیون ۱۰۷ و ۱۰۹ و سه نفر از برگزیدگان این مجلس وظیفه جمع آوری اطلاعات افرادی که واجد صلاحیت برای رهبری هستند و اولویت بندی نیز صورت خواهد گرفت اما بر اساس آیین نامه این اطلاعات محرمانه باقی خواهند ماند تا زمانی که نیاز به تغییر رهبری است آن فرد معرفی خواهد شد. به طور مثال در زمان رحلت امام خمینی، نگرانیهای فراوانی در خصوص جانشینی ایشان وجود داشت؛ اما مجلس خبرگان بلافاصله رهبر جدید را انتخاب کرد و جامعه را به آرامش رساند.
معاون ارتباطات بینالملل دفتر مقام معظم رهبری بیان کرد: فلسفه وجود مجلس خبرگان در تعیین و تضمین رهبری است اعضای خبرگان نیز به دلیل اینکه از علما بلاد و ائمه جمعه هستند کارکردهای دیگری مانند هیئت اندیشه ورزی در عرصههای مختلف کشور وضعیت پیشرفت و پسرفت را بررسی کنند.
وی گفت: بسیاری از پیشرفتهای کشور به دلیل حمایتهای رهبری صورت گرفته که می توان به موسسه رویان، ارسال ماهواره و پیشرفتهای علمی دیگری اشاره کرد.
انتهای پیام
نظرات