• چهارشنبه / ۱۸ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۶:۵۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402111813969
  • خبرنگار : 50253

 یک هنرمند قوچانی مطرح کرد

گلایه‌های یک هنرمند قوچانی از کمبود زیرساخت‌های فرهنگی در شهرستان

گلایه‌های یک هنرمند قوچانی از کمبود زیرساخت‌های فرهنگی در شهرستان

ایسنا/خراسان رضوی یک هنرمند قوچانی ضمن انتقاد از نبود زیرساخت و حمایت مسئولین از فعالان حوزه فرهنگی این شهرستان، گفت: قوچان در مسئله فرهنگی مظلوم است به طوری که حتی مسئولین شهرستان حاضر به برقراری گفت‌وگو با صاحب اثر و شنیدن درخواست‌های فعالان این حوزه نیستند.

حسین فیروزه ۱۸ بهمن در حاشیه افتتاح نمایشگاه «قوچان به روایت اسناد ساواک» و نمایش فیلم و رونمایی از پوستر فیلم کوتاه مرز باریک که در دانشگاه صنعتی قوچان برگزار شد در نشست خبری، به انتقاد از نبود زیرساخت و حمایت مسئولین از فعالان حوزه فرهنگی پرداخت.

وی عنوان کرد: بنا بر سخنان مسئولین ارشد شهرستان سیاست دولت تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام است اما سؤالی از مسئولین شهرستان دارم، این‌که چرا مجتمع فرهنگی شهرستان سال‌هاست در همین وضعیت نیمه کاره باقی مانده و هم‌چنین هیچ سینمایی در چند دهه گذشته نداشته‌ایم و برای تماشای آثار جشنواره فیلم فجر مجبور هستیم به شهرهای نزدیک سفر کنیم.

کارگردان فیلم کوتاه مرز باریک افزود: در حوزه فرهنگی مسئولین ما به‌ شدت کم‌کار هستند، به خصوص در داشتن سینما بسیار محروم‌تر از حتی سیستان و بلوچستان هستیم، علی‌رغم این‌که تقریباً در ۵ دوره اخیر جشنواره فجر حداقل سالانه یک فیلم در استان سیستان و بلوچستان فیلم‌برداری شده و به معرفی و هویت بخشی این استان به‌عنوان بخش محروم پرداخته می‌شود اما در چهار دهه اخیر فیلمی را نمی‌شناسم که در منطقه شمال خراسان یا شهرستان قوچان ساخته‌ شده باشد.

فیروزه تصریح کرد: قوچان در مسئله فرهنگی به حدی مظلوم است که گویی به فراموشی رسیده و کاندیداهای انتخابات حتی در مورد مسائل فرهنگی وعده هم نمی‌دهند. این گلایه را از مسئولین فرهنگی شهرستان دارم چون حتی حاضر به برقراری گفتگو با صاحب اثر و شنیدن درخواست‌های فعالان این حوزه هم نیستند.

وی با تأکید بر این‌که عدم هویت فرهنگی در رسانه ملی یکی از دلایل حجم شدید مهاجرت از شمال خراسان به کلان ‌شهرهاست، گفت: ریشه عدم هویت فرهنگی در مسائل کوچکتری است که در شهرستان‌ها باید به آن توجه شود.

این کارگردان قوچانی اظهار کرد: آن چیزی که هویت‌بخش باشد برای جوانان و مردم منطقه وجود ندارد که یکی از دلایل‌ آن این است که ما برای مردم روایت‌ها را تعریف نکرده‌ایم.

وی با انتقاد از این که فعالین فرهنگی و فیلم‌سازها و فعالین این حوزه یا کم‌کار هستند یا از آن‌ها هیچ حمایتی نمی‌شود، گفت: برای اینکه این خرده روایت‌ها را بتوانیم برای مردم نشان بدهیم در شهرستان هیچ مجموعه‌ای نیست که از این قبیل آثار فرهنگی حمایت کند.

وی اضافه کرد: مردمی که از تاریخ و فرهنگ خود آگاه نباشند نمی‌توانند آن را به نقاط دیگر معرفی کنند و تا زمانی که روال به این شکل باشد هیچ فیلم یا سریال بزرگی را نمی‌توانیم در منطقه ببینیم که در مورد فرهنگ ما ساخته شود.

فیروزه اذعان کرد: این مسئله شاید ساده انگاشته می‌شود ولی ظرفیت‌های بزرگتری را در خود دارد که یکی از آن هویت بخشی به جوانان منطقه است که خودش را در هویت ملی، سینمای ملی و رسانه ملی تجلی ‌یافته می‌بیند.

وی با تأکید بر این که منطقه شمال خراسان و به‌ ویژه شهرستان قوچان ظرفیت‌های زیادی دارد، گفت: ساده‌ترین آن به لحاظ اقلیمی است و به‌ جرات می‌توان گفت کوهستان‌های منطقه نه تنها هیچ‌ چیزی از منطقه غرب کشور کم ندارد بلکه آداب و فرهنگ و موسیقی و مفاخر ما از برخی نقاط کشور غنی‌تر است.

کارگردان فیلم کوتاه مرز باریک در خصوص این فیلم کوتاه گفت: این فیلم مربوط به داستان نیمروز یک دانشجوی دانشگاه صنعتی قوچان و پیرامون اتفاقاتی است که شاید برای همه بیفتد.

وی افزود: این فیلم کوتاه نگاه فرمی دارد و برای مخاطبان حرفه‌ای جشنواره ساخته‌ شده و در دو قطع ۴ به ۳ و ۲۱ به ۹ ساخته ‌شده است، قطعه نخست مواقعی است که فرد به سمت تصمیم غلط می‌رود و در قطعه دوم کارهای منطقی و انسانی‌تر را می‌بینیم و در سکانس پایانی مرز باریک بین این دو است.

نمایشگاه اسناد تاریخی ساواک در دانشگاه

ریاست دانشگاه صنعتی قوچان در ادامه با اشاره به برگزاری نمایشگاه اسناد تاریخی ساواک در این دانشگاه عنوان کرد: یکی از برنامه‌های دهه فجر بازخوانی اسناد تاریخی مربوط به ساواک در قوچان بوده که از میان یکصد اثر بررسی‌ شده تعداد 30 اثر به نمایش در آمد.

مجید مهدویان اظهار کرد: این آثار در خصوص شرایط آن زمان و اشراف اطلاعاتی و رصد کامل مربوط به شرایط شهرستان را به‌خوبی یادآوری می‌کند و نشان می‌دهد که در رژیم گذشته تا چه حد جزئی‌ترین موارد رصد می‌شده است.

وی با تأکید بر اینکه در شورای فرهنگی سعی می‌شود نگاه همه‌جانبه به تمام مسائل فرهنگی وجود داشته باشد، گفت: جزو اولویت‌های شورای فرهنگی است که دانشگاه در امور فرهنگی هم ورود کند و دانشجویان با تمام زوایای فرهنگی در دانشگاه آشنا و فعالیت داشته باشد.

دانشگاه رسالت کنشگری اجتماعی دارد

معاونت فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه صنعتی قوچان نیز در این نشست بابیان این‌که دانشگاه رسالت کنشگری اجتماعی دارد، عنوان کرد: پرداختن به مسائل اقلیمی و بومی منطقه یکی از عناوینی است که سعی می‌کنیم در قالب کنشگری اجتماعی فعالیتی انجام دهیم تا تأثیرگذرای اجتماعی خود را در شهرستان داشته باشیم.

مرتضی خانی دهنوی با بیان اینکه خوشبختانه با تمام سازمان‌های فرهنگی شهرستان ارتباط کامل داریم، در خصوص راه‌اندازی نمایشگاه‌ها گفت: این آمادگی را داریم که همه فعالیت‌های نمایشگاهی دانشگاه را در خارج دانشگاه برگزار کنیم.

وی بابیان اینکه دانشگاه صنعتی قوچان علیرغم وظیفه اولیه خود مبنی بر صنعتی و پژوهشی بودن از ظرفیت خوبی در حوزه فرهنگی برخوردار است، از تمام هنرمندان قوچانی و علاقه‌مند به فعالیت در امور فرهنگی دعوت کرد تا با طرح پروژه مشترک از این امکانات استفاده کنند.

معاونت فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه صنعتی قوچان با تأکید بر این که وزارت علوم خود را موظف می‌داند تا متولی موضوعات فرهنگ بومی در دانشگاه‌ها باشد، گفت: بیش از ۵۰ درصد دانشجویان دانشگاه صنعتی قوچان غیربومی هستند و ما این موضوع را به‌ عنوان فرصت می‌بینیم تا فرهنگ منطقه را به آن‌ها معرفی کنیم؛ چراکه این دانشجویان سفیران فرهنگی مناطق در قوچان هستند و پس از آشنایی به زیست‌بوم خودش برمی‌گردند، بنابراین اگر درست معرفی شود می‌توان اثرگذاری فرهنگی خوبی داشت و به این شکل فرهنگ و تاریخ و آداب ‌و رسوم قوچان را به تمام کشور منتقل کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha