شتاب بیشتر روند توسعه همه بخشهای اقتصادی استان کرمان، توسعه متوازن همه مناطق، ضرورت رفع محرومیت در نقاط مختلف استان به ویژه جنوب کرمان و ... از مهمترین مباحث مطرح شده در این سفر از سوی رئیس جمهور بود.
رئیسی در جریان بازدید از مناطق محروم جنوب کرمان با وجود طوفان شن، در میان مردم این روستا حضور یافت و به شکل رو در رو با آنان دیدار و گفتگو و دستوراتی برای جبران خسارات ناشی از سیل(سال ۱۴۰۰)، تامین خدمات عمومی و بهداشتی و بازسازی راههای دسترسی به روستا صادر کرد.
خبر ایجاد یک استان جدید
از دیگر رخدادهای بسیار مهمی که در طول این سفر دولت اتفاق افتاد و بازتاب استانی و کشوری داشت، اعلام بررسی تشکیل استان جدید کرمان جنوبی بود. موضوعی که رئیس جمهور در جمع مردم جنوب کرمان آن را اعلام و تاکید کرد که جنوب کرمان استان خواهد شد.
تاکید بر فعال شدن منطقه ویژه جازموریان بعد از ۱۵ سال غیرفعال بودن، تاکید بر توسعه زیرساخت ها در حوزه های مختلف راه، کشاورزی و صنعت، تامین خسارت سیل، سرمازدگی و آفات کشاورزان و دیگر بخش ها از جمله اتفاقات خوشحال کننده این سفر برای مردم دیار کریمان بود.
به گزارش ایسنا، سفر دوم رئیس جمهور دولت سیزدهم به استان کرمان ۹ تیرماه ۱۴۰۲ بود که در این سفر یک روزه، پس از حدود ۱۳ سال، پروژه ملی انتقال آب سد نساء به شهرهای بم و بروات افتتاح شد.
این پروژه شامل خط انتقال آب از سد نساء به شهرهای بم و بروات به طول ۵۷ کیلومتر، ایستگاه پمپاژ با ظرفیت ۹۷۰ لیتر در ثانیه، دو مخزن ۱۰ و پنج هزار مترمکعبی، ۴۰ کیلومتر خط برق و فاز نخست تصفیه خانه با ظرفیت ۲۵۰ لیتر بر ثانیه است.
بنابراین گزارش، برای این پروژه بیش از ۹۵۲۰ میلیارد ریال هزینه شده است. برای تکمیل فاز دوم به حدود ۷۰۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است و برای تکمیل فاز سوم علاوه بر اعتبار موردنیاز در فاز دوم، در حال حاضر ۱۲۰۰۰ میلیارد ریال اعتبار لازم دارد.
رئیس جمهور در سخنان کوتاهی در جمع مردم گفت: قریب به یک سال قبل به منطقه شما آمدم و حضور یک ساعتهای در بم داشتم که مردم مسئله آب را مطرح کردند و وعده کردیم دوستان با سرعت کار را دنبال میکنند و انتظار بیش از یک دهه شما به سر خواهد رسید و مشکل حل میشود که امروز بعد از گذشت ۱۱ ماه این وعده محقق شد.
تفویض اختیارات به استان ها
رئیسی افزود: درباره تفویض اختیار به استان ها به وزرا گفتهام آنچه لازم است در حوزههای مختلف کاری به استان ها واگذار شود لذا مواردی که ضرورت داشته باشد به استانداران تفویض می شود.
وی همچنین با اشاره به برنامههای دولت برای تامین آب در استان کرمان و طرحهای آبرسانی که دولت در روستاهای کرمان اجرا کرده، افزود: آبرسانی به شهرهای بم و براوات، تکمیل آبرسانی به شهرهای زرند، سیرجان و کرمان، تکمیل طرح های انتقال آب به شهرهای شمالی استان، تکمیل سدهای استان (سد امیر تیموری، و دیگر سدهای استان) تکمیل بند خاکی شهرستان عنبرآباد، احیا و مرمت قناتهای استان، اجرای ۳۵۰ کیلومتر لوله انتقال آب در شمال استان و اجرای طرحهای آبخیزداری، آبخوان داری و مدیریت آب پیگیری میشود.
وی با بیان اینکه مسئله آب جزء محورهای با اولویت دولت به ویژه در استان کرمان و شهرستان هاست تصریح کرد: طرح های نیمه تمام در سراسر استان وجود دارد که در این سفر در اولویت تکمیل قرار گرفتند، گفت: ۱۷ مصوبه در این حوزه داشتهایم.
رئیسی با تأکید بر مساله مهم اشتغال در استان کرمان بیان داشت: این مهم از مسائل محوری دیار کریمان است که مصوبات آن توسط استاندار و وزیر صمت دنبال میشود.
به گزارش ایسنا، در سفر تیرماه امسال رئیس جمهور به استان کرمان، واحد گازی نیروگاه فولاد بوتیا با اعتباری بالغ بر ۷۰۰۰ میلیارد تومان ۹ تیرماه در کرمان افتتاح شد.
این نیروگاه برای تامین برق ۲۰۰ مگاواتی مجتمع فولاد بوتیا و فولاد زرند احداث شده و مازاد برق تولیدی آن نیز به شبکه سراسری برق کشور تزریق خواهد شد.
همچنین عملیات احداث بزرگترین نیروگاه برق خورشیدی کشور در مقیاس ۳۰۰ مگاوات در این سفر آغاز شد.
به گزارش ایسنا، سیدابراهیم رئیسی از ابتدای فعالیت در کسوت ریاست جمهوری چهار سفر به استان کرمان داشته که نخستین بار، در زمان سیل، زمستان ۱۴۰۰ بود که بلافاصله بعد از سفر روسیه، وارد جنوب کرمان شد.
سفر بعدی، سفر رسمی هیئت دولت در مرداد ۱۴۰۱ ، سومین سفر تیرماه ۱۴۰۲ و افتتاح چند پروژه ملی و آخرین سفر رئیس جمهور به کرمان، در پی حمله تروریستی ۱۳ دی ماه و حضور در مراسم تشییع شهدای این حمله ناجوانمردانه بود.
انتهای پیام
نظرات