دکتر محمدتقی آشوبی امروز، ۱۷ بهمن ماه در جمع خبرنگاران، با اشاره به دستاوردهای نظام سلامت در استان گیلان پس از پیروزی انقلاب اسلامی، اظهار کرد: در طول ۴۵ سال گذشته شاهد رشد و بالندگی کشور در همه عرصه ها به ویژه توسعه نظام سلامت هستیم.
وی نظام سلامت را اولویت جمهوری اسلامی بعد از انقلاب دانست و افزود: خدمات ارائه شده در بخش های بهداشت، درمان، آموزش پزشکی و تحقیقات بی نظیر است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان سلامت را دارای ابعاد مختلف جسمی و روانی و اجتماعی دانست و خاطرنشان کرد: یکی از مولفههای ارتقای نظام سلامت، امید به زندگی است و لذا از میانگین امید به زندگی ۵۹ سال در سال ۵۷ به ۷۸ سال تا سال جاری رسیدیم.
آشوبی اورژانس پیش بیمارستانی را یکی دیگر مولفههای مهم نظام سلامت در بخش خارج از بیمارستان دانست و اضافه کرد: اورژانس پیش بیمارستانی در محل حادثه به ویژه تصادفات بسیار کمک کننده است؛ قبل از انقلاب چهار مرکز اورژانس پیش بیمارستانی داشتیم که اکنون به ۸۴ مرکز رسیده و یک پایگاه اورژانس هوایی داریم.
وی با بیان اینکه قبل از انقلاب ۲۴۵ پزشک عمومی و ۱۰۲ پزشک متخصص در استان گیلان فعالیت می کردند، ادامه داد: در حال حاضر ۳۲۴۸ پزشک عمومی و ۲۶۲۰ پزشک متخصص و ۱۲۸ پزشک فوق تخصص و ۹۱ پزشک فلوشیپ در سطح استان داریم و هیچ خدمت پزشکی نیست که در گیلان ارائه نشود.
رئیس علوم پزشکی گیلان ادامه داد: سال ۵۷ هیچ دستگاه MRI در استان و کشور نبود، اما هم اکنون ۱۱ دستگاه در استان داریم و فقط در دولت سیزدهم پنج دستگاه به گیلان اضافه شده است و به زودی در لاهیجان و لنگرود و تالش نیز راه اندازی می شود و تا سال آینده برای انزلی نیز خریداری میکنیم.
وی با تاکید بر لزوم توزیع متوازن تجهیزات حوزه بهداشت و درمان در سطح استان، عنوان کرد: استان گیلان همچنین از ۲۹ دستگاه سی.تی اسکن و ۱۴۱ آزمایشگاه طبی و ۵۳۰ باب داروخانه برخوردار است؛ قبل از انقلاب ۷۰ درصد داروها را از طریق واردت تامین می کردیم، اما اکنون ۹۷ درصد داروها در داخل تولید می شود.
آشوبی همچنین به فعالیت هشت مرکز تحقیقاتی در استان اشاره و تصریح کرد: مجوز راهاندازی پژوهشگاه تروما را در گیلان از وزارت بهداشت اخذ کردیم.
وی با بیان اینکه از ۱۵ بیمارستان در سال ۵۷ به ۳۸ بیمارستان دولتی و خصوصی رسیدیم، اضافه کرد: تعداد تختهای بیمارستانی استان نیز از ۱۵۰۰ تخت به ۳۸۸۸ تخت افزایش یافته و ۳۳۹ تخت مراقبت ویژه داریم.
رئیس علوم پزشکی گیلان این دانشگاه را دارای ۶۰۰۰ دانشجو و ۵۱۲ عضو هیئت علمی و هشت دانشکده دانست و گفت: ۱۰۰ صد روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت استان گیلان تحت پوشش نظام شبکه هستند و ۹۵۹ خانه بهداشت داریم.
آشوبی با بیان اینکه طی یک سال گذشته بیش از ۹۰ پروژه را با ارزش ریالی ۲۵۷ میلیارد تومان اجرایی کردیم، اضافه کرد: افتتاح کلینیک ویژه تخصصی و فوق تخصصی فومن، افتتاح مرکز خدمات جامع سلامت شهری رشت و افتتاح کلینیک تجمیعی دندانپزشکی امام علی(ع) لاهیجان از جمله این پروژههاست.
وی با اشاره به روند احداث بیمارستان جنرال در رشت، خاطرنشان کرد: بیمارستان ۴۱۲ تختخوابی رشت جهت تکمیل و تجهیز نیازمند ۱۵۰۰ میلیارد ریال و بیمارستان ۸۰۰ تختخوابی جنرال گیلان نیازمند ۳۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار است؛ در صورت تامین اعتبار لازم تا نیمه شهریورماه ۱۴۰۳ شاهد افتتاح بیمارستان ۴۰۰ تختخوابی خواهیم بود.
رئیس علوم پزشکی گیلان همچنین از احداث سه بیمارستان جایگزین رازی، پورسینا و شفا خبر داد و بیان کرد: مجتمع دانشگاهی علوم پزشکی در سایت لاکان رشت احداث می شود.
وی رشت را نیازمند بیمارستان جنرال ۸۰۰ تختخوابی دانست و متذکر شد: بیمارستان ۴۰۰ تختخوابی از سال ۸۸ شروع شده و تا سال ۱۴۰۰ فقط ۵۰ درصد پیشرفت داشت که هم اکنون به ۸۵ درصد رسیده است.
آشوبی با اشاره به قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت از شناسایی بالغ بر ۴۰۰۰ زوج نابارور و معرفی آنان به بیمه خبر داد و تاکید کرد: همچنین کلینیک ویژه سلامت باروری و مراکز سطح یک و دو درمان ناباروری را در رشت و تالش راهاندازی کردیم که به زودی در لاهیجان هم راهاندازی میشود.
وی با اشاره به راه اندازی نخستین دستگاه سی.تی آنژیوگرافی در بیمارستان حشمت رشت، ادامه داد: مراکز غربالگری و تشخیص زودرس سرطان را در رشت و تالش و انزلی و لاهیجان راه اندازی کردیم.
رئیس علوم پزشکی گیلان این استان را قطب پیوند شمال کشور دانست و بیان کرد: مرکز پیوند اعضای بیمارستان رازی رشت ۳۰ درصد پیشرفت دارد؛ هم اکنون پیوند کبد و کلیه و پوست و قرنیه در گیلان انجام میشود و به زودی پیوند قلب و ریه را انجام میدهیم.
انتهای پیام
نظرات