• سه‌شنبه / ۱۷ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۰:۴۴
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1402111712640
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان:

رأی مردم، بیمه‌ای برای امنیت کشور است

رأی مردم، بیمه‌ای برای امنیت کشور است

ایسنا/اصفهان عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان با اشاره به اینکه حضور حداکثری مردم پیام ثبات و امنیت را به خارج از کشور مخابره می‌کند، گفت: بدنه جامعه باید بداند که حضور و رأی ساده آنها، بیمه‌ای جدی برای امنیت کشور خواهد بود. در واقع به جای آنکه پشت سنگر و توپخانه از امنیت کشور دفاع کنیم با انداختن رأی ساده خود این امنیت را تامین می‌کنیم.

ابوالحسن فیاض انوش در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه هر جامعه بشری بر اساس دو موضوع قوام پیدا می‌کند، اظهار کرد: مسئله اول اظهارنظر افراد جامعه درباره مسائل و شرایط جامعه و موضوع دوم توجه مدیران و گردانندگان امور به نظرات و خواسته‌های بدنه جامعه است. در جوامع مدرن قرار است که این نظرسنجی از طریق صندوق‌های رأی و انتخابات انجام شود.

وی افزود: انتخابات وضعیتی را ایجاد می‌کند که هم مردم متوجه اثرگذاری خود در اداره جامعه شوند و هم مدیران و حاکمان جامعه می‌فهمند که بدنه جامعه چه واکنشی نسبت به تصمیمات، برنامه‌ها و نحوه اداره امور توسط آنها دارد، لذا هر دو طرف مسئله یعنی مردم و مدیران اگر در وظایف خود نسبت به انتخابات کوتاهی کنند، جامعه با مشکل مواجه می‌شود. کوتاهی مدیران در مقابل انتخابات به این معناست که افکار عمومی و خواست و نظر مردم آنطور که باید مد نظر آنها قرار نگیرد و کوتاهی بدنه جامعه هم آن است که نسبت به تعیین سرنوشت کشور کوتاهی کرده و نظر خود را اعمال نکند.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه هر انتخابات دو پیام به داخل و خارج از کشور صادر می‌کند، گفت: در حوزه داخلی انتخابات به مثابه یک دماسنج عمل کرده و شرایط جامعه را نشان می‌دهد، در واقع انتخابات شرایط کشور را در ابعاد مختلف به مسئولان نشان می‌دهد، اما آنچه از اهمیت بیشتری برخوردار است بازتابی است که هر انتخابات در بیرون و خارج از مرزهای یک کشور خواهد داشت. اگر میزان مشارکت عمومی در انتخابات حداکثری باشد چشم طمع دشمنان از جامعه دور خواهد شد و تصویری از یک جامعه منسجم و پایبند به اهداف و آرمان‌های خود به بیرون از مرزها مخابره می‌شود، اما در صورت مشارکت حداقلی، این سیگنال به دشمن مخابره می‌شود که جامعه دچار دودستگی، تردید و عدم ثبات است که می‌تواند آسیب‌های جدی برای امنیت کشور داشته باشد.

فیاض ادامه داد: بنابراین بدنه جامعه باید بداند که حضور و رأی ساده آنها، بیمه‌ای جدی برای امنیت کشور خواهد داشت. در واقع به جای آنکه پشت سنگر و توپخانه از امنیت کشور دفاع کنیم با انداختن رأی ساده خود این امنیت را تامین می‌کنیم، در صورتی که با پایین آمدن مشارکت به جای صندوق‌های رای باید به گونه دیگر از کشور دفاع کنیم که هزینه‌های بسیار خواهد داشت.

حداکثر تساهل و تسامح در تایید صلاحیت افراد، باعث افزایش مشارکت مردم می‌شود

این استاد دانشگاه به راه‌های جلب مشارکت اشاره کرد و گفت: جلب مشارکت حداکثری مردم به دو موضوع باز می‌گردد؛ اول آنکه گزینه‌های پیش روی مردم متنوع و متعدد باشد. وقتی که گزینه‌های مقابل مردم شرایط یکدست و مشابه داشته باشند، سلایق و نگاه‌های مختلف احساس می‌کنند که نظرات آنها دیده و شنیده نمی‌شود، لذا تمایل آنها به شرکت در انتخابات کاهش پیدا می‌کند، بنابراین تایید صلاحیت حداکثری با توجه کامل به قانون اساسی و اصول اصلی انقلاب و موضوع امنیت ملی می‌تواند مشارکت در انتخابات را افزایش دهد، در صورتی که مسئولین بتوانند حداکثر تساهل و تسامح را در چارچوب اصول اساسی انقلاب و قانون در تایید صلاحیت‌ها و پذیرش افکار و سلایق به کار برند تا افرادی که به قانون اساسی کشور و مبانی انقلاب و امنیت ملی پایبند هستند، صرف‌نظر از اختلاف نظرهای فرعی بتوانند در انتخابات حضور داشته و خود را در معرض رای مردم بگذارند، مشارکت سلایق و نگاه‌های مختلف برای انتخاب گزینه‌های خود بیشتر شده و مردم انگیزه بیشتر برای حضور پررنگ‌تر در انتخابات خواهند داشت.

فیاض ادامه داد: از سوی دیگر رفتار افرادی که خود را در معرض رای مردم قرار می‌دهند، پیش از ورود به انتخابات در زمان رقابت و بعد از رسیدن به صندلی‌های مجلس بسیار مهم است، در واقع سابقه افراد، نوع رقابت و بیان وعده‌ها و نحوه عمل به وعده‌ها و فعالیت در زمینه منافع مردم بعد از رسیدن به مناصب در افزایش یا کاهش انگیزه مشارکت جامعه مؤثر خواهد بود، آنچه در این زمینه بسیار اهمیت دارد آن است که کاندیداهایی که به کانون‌های قدرت و ثروت نامشروع متصل هستند نمی‌توانند گزینه‌های مناسبی برای نمایندگی ملت ایران باشند که اولین هدف آنها در انقلاب اسلامی برپایی جامعه عاری از بی‌عدالتی و فساد بوده است.

وی پشتوانه‌های مالی نامشروع را در رقابت انتخاباتی، باعث دلزدگی و ناامیدی مردم و حتی کاهش مشارکت دانست.

وی تصریح کرد: باید توجه داشت که مردم بسیار هوشیار هستند و در بسیاری موارد از خواص و نخبگان بهتر عمل می‌کنند، لذا مردم هوشیارانه و زیرکانه شرایط کاندیداها را رصد می‌کنند و در روز موعود با حضور و رای خود نشان می‌دهند که کاندیداها از شرایط مدنظر آنها برخوردار بوده‌اند یا خیر.

انتهای 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha