به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی در گزارشی به خیانت واشنگتن به اوکراین در جنگ با روسیه پرداخته و نوشته است: هنگامی که بودجه آمریکا برای اوکراین در دسامبر سال گذشته به پایان رسید و جمهوریخواهان حامی روسیه در کنگره آمریکا بودجه پیشنهادی «جو بایدن» رئیسجمهور این کشور را تصویب نکردند، توپخانههای اوکراین نخستین بخشی از نیروهای مسلح بودند که از این خیانت آسیب دیدند؛ چراکه آمریکا یکی از اهداکنندگان اصلی توپهای هویتزر و راکتاندازها بود و واشنگتن تامین بخظ اعظم مهمات این تسلیحات را برعهده داشت.
به گزارش فوربس، در اوایل جنگ به لطف کمکهای واشنگتن، اوکراین در حملات توپخانهای نسبت به روسیه قویتر ظاهر شده بود اما حالا نیروهای روس روزانه ۱۰ هزار گلوله توپ شلیک میکنند، درحالیکه گلولههای توپ شلیکشده از اوکراین یکپنجم این میزان است.
در نتیجه بنبستی که میان کنگره آمریکا و کاخ سفید بر سر تصویب بودجه حمایتی اوکراین ایجاد شده، نیروهای روسیه توانستهاند قدرتمندترین توپهای خود را در میدان نبرد مستقر کرده و مواضع ارتش اوکراین را در شهرهای خط مقدم هدف قرار دهند.
به گزارش این نشریه آمریکایی، این در حالی است که وقتی کمکهای آمریکا برقرار بود، نیروهای روسیه خطر تجمیع این تعداد از سامانههای توپخانهای را در میدان نبرد نمیپذیرفتند؛ زیرا ممکن بود این سامانهها هدف توپخانههای اوکراینی قرار گیرند. اما حالا که اوکراین با کمبود گلولههای توپ مواجه است، نیروهای این کشور گلولههای باقیمانده را برای حیاتیترین شرایط ذخیره کردهاند؛ از جمله هنگامی که روسها سعی در نفوذ به خطوط دفاعی اوکراین دارند.
این باعث شده روسها مناطق شهری اوکراین را آنقدر تخریب کنند که نیروهای اوکراینی دیگر جایی برای پنهانشدن نداشته باشند. در این صورت، دفاع از این مناطق عملاً برای اوکراینیها غیرممکن میشود و این تکنیکی است که روسها در تصرف شهر مارینکا در شرق اوکراین به کار گرفته و اوکراینیها را وادار به عقبنشینی کردند.
بر اساس گزارش فوربس، اوکراین سعی دارد با استفاده از پهپادهایی که قابلیت «دید اولشخص» دارند، سامانههای توپخانهای روسیه را فلج کند. این در حالی است که برد عملیاتی این پهپادها کمتر از ۴ کیلومتر است؛ اما روسها توپخانههای خود را در فاصله ۱۵ تا ۲۴ کیلومتری خطوط مقدم مستقر میکنند.
این نشریه آمریکایی در انتهای گزارش خود به کییف توصیه کرده که راهی برای تامین گلولههای توپخانه پیدا کند، اما برای تحقق این هدف روی کمک آمریکا حساب نکند.
اوکراین که نتوانست در ضدحمله پر سروصدای خود دستاورد چندانی داشته باشد حالا به دنبال احیای جریان حمایتهای نظامی غرب است؛ کمکهایی که به اذعان مقامات اوکراینی ادامه جنگ بدون آنها برای کییف ناممکن خواهد بود. آمریکا بزرگترین تأمینکننده تسلیحاتی اوکراین است؛ اما کاخ سفید و کنگره ایالات متحده تا امروز برای تصویب بودجه حمایتی جدید اوکراین به توافق نرسیدهاند.
جمهوریخواهان کنگره آمریکا علاوه بر یادآوری این نکته که مسائل داخلی آمریکا در اولویت قرار دارند، میگویند که کاخ سفید باید یک استراتژی ملموس و شفاف ارائه دهد که ارسال بودجه مضاعف به اوکراین را توجیه کند؛ راهبردی که مشخصاً نشان دهد تخصیص بودجه مضاعف به کییف میتواند به پیروزی اوکراین در جنگ با روسیه ختم شود.
انتهای پیام
نظرات